Isten-kérdés és az egyház - április 23-án lesz a Dunántúli Református Akadémia

, 2016-04-13 14:56:02

A Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia a 2015/2016-os tanévben elindította a Dunántúli Református Akadémiát. A negyedik előadási napra április 23-án kerül sor.

Az Akadémia célja, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Az akadémiai év mindig két félévből áll, amelynek az elvégzése után a résztvevők oklevelet kapnak. 

Az idei akadémiai év központi témája: Isten-világ-ember-egyház.

Helyszíne: a Pápai Református Teológiai Akadémia (8500 Pápa, Március 15. tér 12-13. A negyedik előadási nap: 2016. április 23. 10 óra lesz.

A negyedik előadási nap főtémája: Az Isten-kérdés és az egyház.

Az előadások a témákkal kapcsolatos alapismereteket fogalmazzák meg közérthetően, de mégis tudományos alapossággal, a ma emberét érdeklő kérdésekre tekintettel.

Lentebb olvashatják a negyedik alkalom tervezett programját.

Jelentkezni online lehet a cikk alatt található jelentkezési lapon, illetve az honlapunkon, az "Aktualitások" menüpontban.

A jelentkezési határidő: április 20. szerda a jelentkezők ezt követően kapnak visszajelzést. Jelentkeznie annak is szükséges, aki már a korábbi alkalmakra is jelentkezett!

Az első és harmadik akadémiai nap, előadásainak hangfelvétele elérhető egyházkerületünk honlapjának digitális kollégiumában az alábbi linkre kattintva: http://refdunantul.hu/kollegium/hang/lista/41/?o=&t=&q=  vagy podcast formájában a "Dunántúli Református Akadémia" címre keresve, illetve a https://soundcloud.com/refdunantul oldalon.




Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 18., Thursday,
Andrea , Ilma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7356
Összesen 2009. június 2. óta : 40167767