Örömteli pünkösdi alkalmak Fehérvárcsurgón

Szabó Gábor, 2016-05-19 19:10:51

Az idei esztendőben pünkösd hétfőn délelött nem csak úrvacsorás istentisztelet volt gyülekezetünkben, hanem konfirmáció is. Délután pedig idős testvéreink számára tartottunk alkalmat. Mindkettő örömteli esemény volt.

Jákob Judit Ibolya lelkipásztor áldozatkész szolgálatának és a szülők gondoskodásának köszönhetően a felkészítés sikeres volt, a fiatalok helyesen válaszoltak a nekik feltett kérdésekre és így 2 lány és 3 fiú tehetett konfirmációi fogadalmat. Fontos, hogy továbbra is imádságban Isten előtt hordozzuk fiatal testvéreinket, hogy az elvetett magvak jó földbe esve növekedhessenek és termést hozzanak!

Délután 32 idős testvérünkkel együtt tartottunk hálaadó úrvacsorás istentiszteletet, azt követően pedig szeretetvendégséggel vártuk őket. Az istentisztelet keretében egy rövid verses műsorral köszöntöttük mindannyiukat és imádságban adtunk hálát megtartott életükért és a rajtuk keresztül kapott jókért. A szeretetvendégség keretében a terített asztal körül mindenkinek lehetősége volt elmondani, mi történt vele a legutóbbi találkozás óta. Nagyon sokat énekeltünk, hiszen mindenki kérhette kedves énekét és örömmel éltek is a lehetőséggel a testvérek.

Úgy gondolom, ennél szebben, mint ahogyan ezen a napon történt, nem is rajzolódhatott volna ki előttünk az élet folytonos változása és teremtő Istenünk állandósága.

Áldott legyen Istenünk az elkészített alkalmakért!

Szabó Gábor
gondnok

Forrás: A Fehérvárcsurgói Református Egyházközség honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 12438
Összesen 2009. június 2. óta : 39877007