IV. ökumenikus orgonatábor Balatonfüreden

Küronya Veronika, 2016-08-11 13:25:56

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre az ökumenikus orgonatábor, június 24- július 9 között. A tábor célja, hogy a gyermekek megismerkedjenek az orgonával, bepillantást nyerjenek a kántori szolgálat felelősségébe, sokrétűségébe, és megismerjék saját, és más felekezetek zenei liturgiáját.

 

A tanítás helyszíne a balatonfüredi Református Iskola volt, az orgonát( 2 manuálos Viscont elektromos orgona) a tihanyi Bencés Apátság bocsátotta rendelkezésünkre, mint minden évben eddig.

Kilenc gyermek jelentkezett a táborba(5 katolikus, 3 református, 1 ádventista gyermek).A gyermekek magas számú jelentkezése miatt, megkértem Kővári Péter kollégámat, hogy segítsen a tanításban. Így a nagyobb, az orgonatáborban eddig is résztvevő gyermekek hozzá kerültek, és a kezdők pedig hozzám.

 

Az orgonaórákon kívül, liturgia órát is tartottunk, ahol a gyermekek megismerkedhettek egymás felekezeteinek énekeskönyveivel, énekeivel, létrehozva egy kis kórust, mely a záróhangversenyen is szolgált.

Lehetőségünk volt eljutni Tihanyba és Zircre, ahol az apátság orgonáit a gyermekek kipróbálhatták, eljátszhatták a megtanult darabokat, ezáltal örök élményekben gazdagodtak.

Az orgonatábor a záróhangversennyel ért véget, ahol a gyermekek a táborban megtanult műveket előadták.

Hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni Korzenszky Richárd tihanyi perjelnek, Dékány Árpád Sixtus zirci apátnak, Kalocsai Tamás ádventista lelkipásztornak, a Füred tv munkatársainak, Rojtos Norbertnek a balatonfüredi Református Iskola igazgatójának, Miklós Ferenc lelkipásztornak és Császár Attila esperesnek, hogy támogatták táborunkat, munkánkat.

 

Küronya Veronika

A balatonfüredi Református Egyházközség kántora

Forrás: A Veszprémi Református Egyházmegye honlapja



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 18., Thursday,
Andrea , Ilma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7232
Összesen 2009. június 2. óta : 40167643