„Csak alkalmas idő létezik“ - tanévnyitó a Pápai Református Teológiai Akadémián

, 2016-09-13 08:03:53

Új rektor állt szolgálatba, kiosztották a Dunántúli Református Akadémia okleveleit és megnyitották a tanévet a Pápai Református Teológiai Akadémián szeptember 11-én.

A tanévnyitó istentiszteleten Steinbach József püspök hirdette Isten Igéjét. A 2 Timótheus 4, 1-5 alapján az egyház szolgálatának mibenlétéről szólt a közgyűlésen résztvevőknek. A szolgálat tartalma: „hirdesd az Igét“ - Jézus Krisztus evanngéliumát, alkalmas és alkalmatlan időben - de az idő alkalmatlanságában is alkalmas arra, hogy hirdessük az Igét, tehát csak alkalmas idő létezik - biztatva, intve és tanítva.



Dr. Németh Tamás a Pápai Református Teológiai Akadémia Szenátusa által a következő öt esztendőre megválasztott rektor köszöntötte a közgyűlés résztvevőit. Az új rektor Dietrich Bonhoeffer magyarul nemrég megjelent „Etika“ című műve alapján fogalmazta meg rektori székfoglalóját. „Krisztus-hordozóként“ nem láthatjuk Istent, úgy hogy ne tekintenénk a világra is, és nem szemlélhetjük a világot Isten nélkül, hangsúlyozta Dr. Németh Tamás.



Az elsőéves hallgatók fogadalomtételét követően, Steinbach József püspök a fenntartó egyházkerület egész közössége nevében köszönte meg Dr. Vladár Gábor leköszönő rektor szolgálatát, aki 15 éven keresztül, az alapításától kezdve végezte hűséggel szolgálatát az Akadémia élén, és kérte Isten áldását Dr Németh Tamás rektori szolgálatára.



A 2015-2016-ban, a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia által szervezett Dunántúli Református Akadémia „végzett“ hallgatói, Steinbach József püspöktől és Dr. Vladár Gábor rektortól vették oklevelüket az ünnepi közgyűlés végén.


A Köztársasági Ösztöndíjat ebben az évben Tóth Cseperke hallgató kapta meg.

Zárszavában Dr. Huszár Pál főgondnok, a Zsinat világi elnöke kérte Isten áldását az Akadémia közösségére.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5516
Összesen 2009. június 2. óta : 40191752