(1) „… erősödj meg a kegyelem által Krisztus Jézusban.” (2Timóteus 2,1-18)*

Steinbach József, 2017-02-05 04:00:00

Egy ponton túl már nincs másra szükség, csak erre, legyünk bárkik. – 1. Ekkor jusson eszünkbe, hogy olyan Urunk van, aki feltámadt a halálból, legyőzte a halál minden bilincsét, hogy mi is éljünk általa (8-10).

 – 2. Aztán ebben a bizonyosságban napról napra erősödhetünk, az Ő kegyelme által. Egy életszakaszon túl már csak ez számít igazán, ahogy a versenyzőnek a cél, a földművelőnek a termés a legfontosabb. Micsoda ajándék, hogy a megváltó hitben erősödve fontos ugyan a mindennapi élet, de egy határon túl nem terhel meg bennünket az itteni világ, és pontosan tudjuk, mi az, amibe itt még részt vegyünk, és mi az, amibe nem szabad és nem kell már beleelegyedni (1-7). – 3. Köszönjük Urunk, hogy miénk lehet a hit (10), miénk lehet az élet és az üdvösség (10-11), és miénk lehet az a kegyelem, amellyel még szenvedéseink között (1) sem tagadhatunk meg Téged (12-13).**


* Kiegészítések az igeszakasz magyarázatához:

- Szeretem hallgatni azokat az életinterjúkat, amelyek neves emberekkel készülnek. Ezek többsége, élete delén túl már alázatos, belátja és beismeri kereteit, számol a halállal és keresi a végső megoldást. 

- Innen már csak egy lépés az Isten utáni vágyakozás. 

- Ezt a vágyat konkretizálja a mai Ige, hogy ne maradjunk az általánosságok szintjén, és miénk lehessen a valóságos megoldás, a megváltás.

 ** - Mert, mondjuk ki, hiszen ez a gyakran félreértett igevers valójában ezt jelenti, hogy Te „hűséges” vagy abban is, hogy megtagadod azt, aki Téged ebben a világban megtagadott (12-13).

- Vigyázzunk, nem az feltétlenül a Te gyermeked, aki folyton mondogatja, hogy Uram, Uram (Máté 7,21). 

- Köszönjük, hogy sokan mondhatjuk, és minden nyomorúságunkban élhetjük, hogy Te vagy az Úr! 

- Áldott légy, hogy életünk egy pontján megajándékozol bennünket ezzel a legfontosabb bizonyossággal, örök hűségben (Jelenések 2,10).



Kapcsolódó link:http://igemellett.blog.hu/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1083
Összesen 2009. június 2. óta : 40171376