„És lesznek ketten egy testté…” - a Házasság Hete nyitó istentisztelete

, 2017-02-13 12:59:03

A Debreceni Református Nagytemplomban nyitották meg az idei Házasság hetét. A február 12-i ünnepi, nyitó istentiszteleten Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét az Énekek éneke 3. fejezetének 1-4. versei alapján - a Református.hu portál beszámolója.

Hazánkban immáron tizedik alkalommal szervezik meg a Házasság hetét a keresztyén egyházak és a civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. „Kisebbfajta jubileum ez a rendezvénysorozat, amely mindig nyitó istentisztelettel kezdődik hazánkban, hogy emlékeztessen házast és nem házast, hogy házasság Isten teremtési rendjében született és emberhez méltó isteni dolog" – mondta Fekete Károly.

A megtalálás öröme

„Menyegzői játékot örökített meg a bibliai Énekek Éneke, a legszebb ének. Valóságos és álomszerű elemek váltakoznak ebben a könyvben. A vőlegény és a menyasszony örömteli álmodozása és a gyötrelmes valóság fonódik össze. A vágyak és a lehetőségek ütközése, a kínok és az enyhülések hullámzása követik egymást. Lelepleződik az emberi szabályok merevsége és reménységre hangol az isteni rugalmasság csodája. Nem is beszélve a keresés-motívum bibliai és mai jelenlétének megtapasztalásáról, amely keresés nem csak az egymásra találásért kíván sok-sok energiát, hanem abban is energia-igényes, hogy keresni kell az utakat és módokat a kapcsolataink ápolására, kiteljesítésére, elfogadtatására, Isten és emberek előtt való felvállalására" – folytatta Fekete Károly.

A teljes beszámolót a www.reformatus.hu oldalon olvashatja el.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 18., Thursday,
Andrea , Ilma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5134
Összesen 2009. június 2. óta : 40165542