Adj Zengő Éneket! - Megjelent a Dunántúli Református Egyházkerület új ifjúsági énekeskönyve

Bellai Veronika, 2017-03-10 15:04:47

2017. február 24-én hírt adtunk az elkészült új ifjúsági énekeskönyvünkről, az AZÉ- ról, mely március 15-ével kezdődően elérhető, megvásárolható minden kedves érdeklődő, használó számára.

Válogatásunkban egyaránt helyet kaptak a „régi” ifi énekek (Minden, mi él, Áldásoddal megyünk, Tüzed, Uram Jézus, stb.), valamint a manapság nagy népszerűségnek örvendő angol- amerikai nyelvterületről érkező ún. dicsőítő énekek (Elindulunk égő szívvel, Láncom lehullt, Te felemelsz, stb.) darabjai is. Nyilván rostáltuk, szemezgettük a hatalmas kincsestárat, igyekeztünk minden értelemben értékes, hasznos, használható gyűjteményt szerkeszteni. Éppen ez okból a keresztyén felekezeti  énekeskönyvek, valamint a Hallelujah- énekeskönyv jó egynéhány dallamának is helyet találtunk ebben az új kötetben. Nem kisebb céllal tettük ezt, mint azért, hogy a fiatalok ismerjék, és az ifi énekekhez hasonló lelkesedéssel énekeljék hagyományos, régi énekeinket is alkalmaikon, táboraikban.

 

A 225 oldalas kottakönyv szerkezetét tekintve ABC rendben tartalmazza a 150 - szöveggel, gitár- akkordokkal, egyszerű szólamokkal ellátott - kottát, melyhez számsor szerinti jegyzéket készítettünk, a lehető legkönnyebb keresés végett.

Minden kotta egy, maximum két oldal hosszúságú. A kétoldalas variációk mindig egymás melletti oldalakon láthatók, hogy a hangszeres kísérőknek, éneklőknek ne jelentsen problémát a lapozás.

A kottákon feltüntettük a fellelhető eredeti dallam- és szövegszerzőt, valamint az eredeti címet is, továbbá a magyar szöveg alkotóját / fordítóját. Minden esetben törekedtünk arra, hogy az eredeti harmóniákhoz hűséges kottákat készítsünk, még akkor is, ha az elmúlt évtizedek éneklési szokásaival ez nem egyezett meg.

A kötet mellékleteként elkészítettük a kottakönyv 150 énekének hangszeres kíséretét, valamint e kíséretek és 150 dunántúli református templom művészi fotóinak felhasználásával szerkesztettünk 150 karaoke- videót, mely a dallamhoz igazodva kivetíti az énekszöveget is. 

Énekeskönyvünk és annak digitális melléklete oktató jelleggel készült, belső vallási használat céljára, világi könyvterjesztésben nem tervezzük a megjelenést.

 

Árak:

Adj Zengő Éneket énekeskönyv: 2500 Ft/db

Adj Zengő Éneket énekeskönyv+ pendrive (11,5 GB adatmennyiség): 5500 Ft/db

Adj Zengő Éneket „gyülekezeti csomag”: 10 énekeskönyv + 1 ajándék pendrive: 25.000 Ft/csomag

 

Természetesen gyülekezeti iratterjesztésbe is szívesen küldünk példányokat, valamint egyedi igényekre is nyitottak vagyunk, hiszen célunk, hogy minél több testvérünk használja az énekeskönyvünket, kíséreteket, videókat. Felvettük a kapcsolatot az egyházi könyvesboltokkal is, kiadványunk várhatóan több helyen megvásárolható lesz szerte az országban. Csomagküldésre, számla kiállítására is lehetőség van, előzetesen jelzett kérés alapján.

Az énekeskönyv megrendelhető az alábbi elérhetőségeken:

+3630/688- 3114

bellai.veronika@gmail.com,

továbbá megvásárolható a Dunántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában.

„Dunántúli Református Egyházkerületünk többek között ezzel a kiadvánnyal is hálát ad az élő Istennek, a feltámadott Jézus Krisztusban, a Szentlélek által - a Reformáció 500 éves jubileumán.

Az Úr mindenre elégséges áldása legyen az alkotókon ugyanúgy, mint az énekeskönyv használóin.

„Énekeljetek az Úrnak új éneket, mert csodákat tett! Szabadulást szerzett jobbja, az Ő szent karja. Megmutatta szabadító erejét az Úr, a népek szeme előtt, nyilvánvalóvá tette igazságát.” (Zsoltárok 98,1-2)”

(Részlet a kötet előszavából)

 

Bellai Veronika

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4902
Összesen 2009. június 2. óta : 39858659