Reformáció500: Zenei hitvallásaink sorozat Balatonalmádiban

, 2017-05-03 16:06:00

Reformáció Emlékbizottság által szervezett „Zenei Hitvallásaink III. - Protestáns zenei kincsek a magyar reformációban - 15 koncert-15 város“ következő állomása Balatonalmádiban lesz 2017. május 7-én, vasárnap, 18 órakor. 

A REFORMÁCIÓ 500 éves jubileumára készülve 2016 őszén koncertsorozatot szerveztünk ZENEI HITVALLÁSAINK III. címmel, amellyel olyan helyekre is eljutott protestáns hitvallásunk és zenei kultúránk révén a REFORMÁCIÓ ünnepe, ahová a Reformáció Emlékbizottság (REB 2017) által szervezett nagy események, a Zenei hitvallásaink I. és II. nem jut el. A vidéki helyszínek örömmel fogadták a programokat. A helyi és az országos médiában jelentős megjelenést kaptak a koncertek.

A sorozat pozitív fogadtatása és visszhangja arra buzdít bennünket, hogy 2017 tavaszán újabb koncertsorozatot szervezzünk olyan kisebb településeken, ahol mindig kevesebb költségvetési forrás és lehetőség áll rendelkezésre magas színvonalú koncertek megrendezésére, és jelentős reklám biztosítására.

A sorozatban ismét fiatal, tehetséges orgonaművészekkel (Szotyori Nagy Gábor, Virágh András Gábor, Tóka Ágoston, Mekis Péter) és a hozzájuk csatlakozott szólistákkal és kamarakórussal tervezzük a programokat. – Valamennyi koncert ingyenes.

A koncertsorozat szervezője és lebonyolítója a Stereo Kft., szervezője Böszörményi Gergely.

A balatonalmádi program: 

Orgona és kamarazene a reformáció fényében

Közreműködik: Szotyori Nagy Gábor – orgona, Molnár Eszter – oboa, Berkesi Boglárka – alt 

A műsor bepillantást enged a protestáns egyházi és műzene évszázadaiba a barokk kortól egészen napjainkig, melyben természetesen szerepet kap a magyar protestáns egyházzene is. Az ökumené jegyében katolikus, református és evangélikus zeneszerzők művei hangzanak el.

Műsoron: H. Schütz, D. Buxtehude, J. S. Bach, F. Mendelssohn, Gárdonyi Zoltán, Gárdonyi Zsolt és Koloss István művei.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5772
Összesen 2009. június 2. óta : 40176069