Reformáció500: Zenei hitvallásaink sorozat Balatonalmádiban

, 2017-05-03 16:06:00

Reformáció Emlékbizottság által szervezett „Zenei Hitvallásaink III. - Protestáns zenei kincsek a magyar reformációban - 15 koncert-15 város“ következő állomása Balatonalmádiban lesz 2017. május 7-én, vasárnap, 18 órakor. 

A REFORMÁCIÓ 500 éves jubileumára készülve 2016 őszén koncertsorozatot szerveztünk ZENEI HITVALLÁSAINK III. címmel, amellyel olyan helyekre is eljutott protestáns hitvallásunk és zenei kultúránk révén a REFORMÁCIÓ ünnepe, ahová a Reformáció Emlékbizottság (REB 2017) által szervezett nagy események, a Zenei hitvallásaink I. és II. nem jut el. A vidéki helyszínek örömmel fogadták a programokat. A helyi és az országos médiában jelentős megjelenést kaptak a koncertek.

A sorozat pozitív fogadtatása és visszhangja arra buzdít bennünket, hogy 2017 tavaszán újabb koncertsorozatot szervezzünk olyan kisebb településeken, ahol mindig kevesebb költségvetési forrás és lehetőség áll rendelkezésre magas színvonalú koncertek megrendezésére, és jelentős reklám biztosítására.

A sorozatban ismét fiatal, tehetséges orgonaművészekkel (Szotyori Nagy Gábor, Virágh András Gábor, Tóka Ágoston, Mekis Péter) és a hozzájuk csatlakozott szólistákkal és kamarakórussal tervezzük a programokat. – Valamennyi koncert ingyenes.

A koncertsorozat szervezője és lebonyolítója a Stereo Kft., szervezője Böszörményi Gergely.

A balatonalmádi program: 

Orgona és kamarazene a reformáció fényében

Közreműködik: Szotyori Nagy Gábor – orgona, Molnár Eszter – oboa, Berkesi Boglárka – alt 

A műsor bepillantást enged a protestáns egyházi és műzene évszázadaiba a barokk kortól egészen napjainkig, melyben természetesen szerepet kap a magyar protestáns egyházzene is. Az ökumené jegyében katolikus, református és evangélikus zeneszerzők művei hangzanak el.

Műsoron: H. Schütz, D. Buxtehude, J. S. Bach, F. Mendelssohn, Gárdonyi Zoltán, Gárdonyi Zsolt és Koloss István művei.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2017. október 19., csütörtök,
Nándor napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 603
Összesen 2009. június 2. óta : 12028228

Ige Mellett

(16) „Egy kis idő még…” (János 16,16–23a)

„MI AZ, AMIT MOND: A KIS IDŐ?” (18) – 1. A tanítványok őszinték voltak, amikor beismerték, hogy nem tudják, Jézus mit ért „a kis idő” alatt. Mi hívő k... tovább

REPOSZT

Embervarázslás

Kötelező olvasmány arról, hogy a Mercedes vezérigazgatója* szerint milyen drámai változások elé nézünk húsz éven belül.  Egy nemrég megjelent interjúban a Daimler Benz (Mercedes Benz ...
... Tovább

Dokumentumtár

Jézushoz vinni az embereket (2)

Formátum:.docx
Méret: 14.2 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

laudaciopl

Formátum:.mp3,
Méret: 5.5 MB

Péntek László laudációja. Laudál: Nemes Gyula

Hanganyag letöltése