Újra megkondult az ősi Diákharang - Ballagás a Pápai Refiben

Mayerné Pátkai Tünde, 2017-05-09 20:32:50

100 diákot búcsúztatott május 6-án, szombaton délelőtt az ősi Diákharang a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma ballagási ünnepségén.

A minden évben csak egyszer, a ballagáskor megkongatott diákharang messze csengő hangja jelzi, hogy végleg kinyíltak az alma mater kapui a végzős diákok előtt, hogy az érettségi vizsgák letétele után az ország különböző felsőoktatási intézményében, diakóniai szolgálatban vagy a munka világában hasznosítsák mindazt a tudást, ismeretet és hitet, amivel felvértezte őket szeretett iskolájuk.

A zsúfolásig megtelt Pápai Református Templomban Apostol Pál református lelkész hirdette az Igét János evangéliuma 21: 15-17 verse alapján, buzdítva a ballagókat Isten szeretetére. Gránásiné Bácsi Tünde igazgató ünnepi gondolatait mondta el, és egyúttal Steinbach József püspök és Huszár Pál főgondnok köszöntőszavait is tolmácsolta.

Horváth Eszter 12. A osztályos ballagó diákunk erre az alkalomra írt költeményét szavalta el, a végzősök nevében Marton Réka, az idei tanév Tarczy-díjasa mondott búcsúbeszédet. Az alsóbb évfolyamosok nevében Varga-Umbrich Eszter köszöntötte a maturandusokat. A művészeti tagozatosok szívet gyönyörködtető búcsúdala és az ünnepélyes zászlóátadás után a jutalmak és dicséretek hosszú sora következett. Az utóbbi néhány esztendő talán legsikeresebb, legjobb eredményt elért évfolyama számára örömmel adtuk át alapítványtevőink, a tantestület, az egyéni adományozók és a pápai gyülekezet elismeréseit.

Kívánjuk, hogy Istenünk szerető kegyelme legyen elballagott tanítványainkkal az érettségi vizsgákon, és vezesse őket továbbra is életük minden napján.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6847
Összesen 2009. június 2. óta : 40177146