„Ha megtérsz a Mindenhatóhoz, felépülsz…”

Steinbach József, 2017-07-02 04:00:00

(Jób 22,21–30) AZ ÉLŐ, ÉRETT HIT ott kezdődik, amikor az „élet” fenekestől felfordítja hitismeretének és bizonyosságának sarokpontjait, akkor is a megváltó Úr marad az egyetlen kincse.

– 1. Elifáz pontosan ismeri, hirdeti, továbbadja a szent tant, a vegytiszta tanítást. Elifáz azt hangsúlyozza, hogy aki megtér, annak megoldódik az élete, boldoggá, áldottá lesz. Érdemes megtérni, visszatérni az Úrhoz, beismerni vétkeinket, és lesütött szemmel kérve az Úr bocsánatát (29), csak Őbenne bízni! Elifáznak igaza van. Ez így van: érdemes megtérni (23). – 2. De a megtérés Isten ajándéka, és a megtért ember, Isten megtért népe a nyomorúságban is áldásokat tapasztal. Sőt, a hívő ember, Isten hívő népe a legnagyobb mélységekben, amikor már semmit sem ért, amikor már nem bírja a kínokat, akkor is hiszi, hogy élete megoldott élet, megváltott élet; – ezért ekkor is az Úr az életének egyetlen kincse. Jób ezt rendületlenül hitte, mindvégig; – akkor is, amikor őszintén kifakadt Istene előtt, látszólag vitába szállva Ővele; – éppen mert tudta, hogy csak a megváltó Úr maradt neki. – 3. Hol van ettől a mi hitünk?

* Hozzáfűzés az igemagyarázathoz:

 – Urunk, adj nekünk élő hitet, eleven hitet, érett hitet, minden vegytiszta tanításon és felszínes érzelgős kegyességen túl. 

– Add nekünk, hogy mindenkor merjük hinni, hogy Jézus Krisztus él, Ő Úr, Ő Megváltó!


Kapcsolódó link:http://igemellett.blog.hu/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2017. július 23., vasárnap,
Lenke napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5892
Összesen 2009. június 2. óta : 11352944

Ige Mellett

(13) „Egyszer büntetésül adja földjére, máskor meg szeretetből.” (Jób 36,26–37,13)

ISTEN FENSÉGE VITATHATATLAN, Isten igazsága kétségtelen, Isten örökkévalósága nélkülözhetetlen, és Isten szeretetéből fakad és újul meg minden élet. –... tovább

REPOSZT

Netanjahu és Orbán: egy új paradigma

Elmondtam a miniszterelnök úrnak, hogy tudatában vagyunk annak, hogy egy nehéz történelem van a hátunk mögött. Szerettem volna számára is nyilvánvalóvá tenni, hogy Magyarország kormánya ...
... Tovább

Dokumentumtár

Kövess engem!

Formátum:.docx
Méret: 15.1 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

A társadalomban élő ember

Formátum:.mp3,
Méret: 69.7 MB

Köntös László előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016 február 27-én.

Hanganyag letöltése