Keep calm, az Isten munkában van

, 2017-08-02 07:39:16

„Vannak olyanok, akik csak általad találkozhatnak Istennel, csak úgy tudják megérteni az üzenetet, ahogy te adod át nekik″ - Bella Violetta győrszemerei lelkipásztor igehirdetésével zárult az idei Csillagpont. A Református.hu beszámolója.

Az idő olykor rohan, máskor olyan, mintha öt perc egy óra lenne. Elérkezett végül a Csillagpont utolsó napja is. Nehéz lenne végiggondolni, mennyi minden történt az elmúlt napokban. Sok új barátság született, sokat tanultunk magunkról és Istenről, aki mindig egyedi és kreatív módon szól hozzánk, pont úgy, ahogyan mi meg tudjuk hallani. 

Gyakran eltűnődöm, hogy tud ilyen sok „nyelven” beszélni, hogy mindannyiunk megérti Őt, ha figyel Rá. Ragyogó napsütéses délelőtt, mindenki igyekszik az árnyékba húzódni. Így nehéz elhinni, hogy közel ötezer fiatal van itt a Csillagponton. Még kicsit álmosan, karikás szemekkel kezdünk énekelni a Csp-band vezetésével, de lassan felébredünk és megérkezünk Isten jelenlétébe.

A nyitó istentisztelethez hasonlóan most is Bella Violetta hirdetett igét. „A hét elején a műhelyből indultunk és oda is érkezünk.” Miközben hallgatjuk a lelkésznő szavait, a kivetítőn figyelhetjük, ahogy a fazekasmester a színpadon ülve különböző edényeket készít. Megdöbbentő az a hozzáértés, amivel szinte pillanatok alatt más-más formájú edények készülnek el. Közben az igehirdetés folytatódik. És az edény formálásának képe mellé a gondolat sem kevésbé megdöbbentő: micsoda megtiszteltetés belépni egy pillanatra Isten műhelyébe! Milyen hatalmas dolog, hogy újat mutat magáról, megismerteti magát velünk, kis edényeivel. Gyakran csak a felszínt látjuk, a világban történő eseményeket, de a színfalak mögött mindig munkálkodik Isten. „Ez egy rejtett főszereplős darab” – mondja Bella Violetta. Még amikor másképp tűnik is, Isten munkája ott van a világban, nem mond le alkotásáról, hanem megreformálja azt.

A teljes beszámolót a Csillagpont honlapján olvashatják el, ahol sok egyéb fényképet, videót, beszámolót is találhatnak az ifjúsági találkozóról.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7302
Összesen 2009. június 2. óta : 39861059