Krisztussal az őrségi viharban - Adománygyűjtés az őrségieknek

, 2017-08-22 12:37:54

A Reformátusok Lapja augusztus 27- száma részletesen foglalkozik az őrségi viharkárral. A tovább mögött a Steinbach József püspökkel készült beszélgetést, valamint a Zsinat Elnöksége által meghirdetett országos adakozás részleteit olvashatják.

Az egyházkerület vezetősége a vi­har utáni napon, augusztus 11-én, pénteken kapta a hírt a pusztításról. Vasárnap délután az egyházkerület vezetői, Steinbach József püspök, Köntös László főjegyző, Bellai Zoltán főtanácsos és az egyházmegye elnöksége, Szakál Péter esperes és Balogh Péter egyházmegyei gondnok együtt bejárta a fontosabb helyeket, és személyesen bátorították a helyieket. 

– Amikor mi mentünk, a rengeteg munkának köszönhetően már konszolidált állapotokat láttunk. Megígértük, hogy az országos egyház vezetőivel is felvéve a kapcsolatot, megpróbálunk segíteni. A kegyelmi állapotot is megtapasztaltuk, hogy az Úristen a bajban is mennyire gazdája az eseményeknek. Jó volt látni, hogy összefogtak az emberek, vasárnap ott voltak az istentiszteleten, egyébként pedig egymást támogatva próbáltak úrrá lenni a helyzeten. Különösen jólesett, hogy Bogárdi Szabó István, a Zsinat lelkészi elnöke felhívott telefonon, és a zsinati elnökség országos gyűjtést hirdetett meg. Erre most valóban nagy szükség van, köszönjük az országos összefogást – fogalmaz lapunknak Steinbach József dunántúli püspök, aki hangsúlyozza: – Nem tudjuk a miérteket, hatalmas próbatétel ez, viszont a kegyelmi állapoton túl azt is megtapasztaltuk, hogy az Úristen nemcsak az eseményeket tartja kézben ilyen nyomorúságos helyzetben is, hanem az emberi szíveket is összefogja, és az adott gyülekezetek valódi közösséggé lettek a cselekvő szeretetben. 

A Dunántúli Egyházkerület püs­pöke lapunk hasábjain keresztül is megköszöni a lelkészek és a gyülekezeti tagok hitét, helytállását és azt, hogy a lelkipásztorok a polgármesterekkel együtt a közösség élére állva, az embereket bátorítva helytálltak. 

– Azt tudom kérni, hogy a gyülekezetek vegyék komolyan az országos gyűjtés felhívását, hiszen most az adományainkkal tudunk segíteni. Amint Pál apostol a korinthusi levélben mondja, „a jókedvű adakozót szereti Isten” (2Kor 9,7). Adjunk példát az adakozásból, hordozzuk imádságban az őrségieket augusztus 27-én – hívja fel a figyelmet Steinbach József.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségének felhívása

Mint arról megannyi beszámoló tudósított, augusztus 10-én súlyos viharkárok érték Nyugat-Dunántúlt, legsúlyosabban az Őrségi Egyházmegyét. Számtalan ház, középület, templom megrongálódott. Egyházunk a Dunántúli Egyházkerülettel közösen közadakozást szervez a károk enyhítésére és a helyreállítások költségeire.

Legyünk segítségül bajba jutott testvéreinknek! Kérjük gyülekezeteinket, hogy augusztus 27. vasárnapi istentiszteletük perselypénzét ajánlják fel erre a célra!

Az adományok a Dunántúli Református Egyházkerület alábbi számlaszámára küldhetők, amelyre egyéni felajánlásokat is lehet tenni:

11748007-20902492.

Kérjük, legyenek szívesek feltüntetni az adományoknál az „Őrségi viharkár" közleményt!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4839
Összesen 2009. június 2. óta : 39858596