Hálaadó istentisztelet volt Galambokon

Hella Ferenc, 2018-02-28 09:26:20

Egy régebbi sikertelen pályázatot követően az egyházközség presbitériuma 2012-ben döntött a templom felújítása mellett. 2013-ban készült az a nyertes pályázat, amelyet követően elindulhatott a munka. Évtizedek óta váratott magára templom felújítása. A tervezés folyamtát, a pályázat elkészíttetését a munka elindítását Hella Ferenc helyettesítő lelkipásztor fogta össze. A kivitelezés során az Egyházi Pályázatok Kft. tagjai kísérték figyelemmel a felújítás folyamatát. A kivitelezőkkel a kapcsolatot Kovács István missziói lelkipásztor tartotta.

A szakemberek évekig dolgoztak, a munka első szakasza 2016-ra fejeződött be, utána azonban még volt néhány olyan munka, amit csak később sikerült elvégezni. A templom kívül-belül megújult, a tető új cserépfedést kapott, megújult a templom környéke is, megoldották a vízelvezetést, és egy parkolót is kialakítottak.

 

A hálaadó istentiszteleten Hella Ferenc lelkipásztor, mint házigazda köszöntötte megjelenteket, szolgált Bellai Zoltán püspöki főtanácsos és Köntös László lelkészi főjegyző. Az igehirdetés szolgálatát Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke az Ézsaiás próféta 9,5. verse alapján hirdette Isten igéjét: „Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adataik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz és így fogják nevezni: csodálatos tanácsos, erős Isten, örökkévaló Atya, békesség fejedelme” Igehirdetésében biztatta a gyülekezetet, hogy olyan Istenünk van, aki erős Isten, akiben bízhatunk.

Mi erőtlenek vagyunk mindannyian, de olyan Urunk van, aki erős Isten. Aki a legerősebb. Akinél nincs erősebb és hatalmasabb. Engem, erőtlenségeimet tapasztalva, egyházunk sok-sok nyomorúságát tapasztalva is mindig megerősít, megvigasztal és felbátorít ez a bizonyosság, hogy erős Istenünk van, aki mindenható erejével teremtett, gondviselő szeretetével fenntart és igazgat, és újjá teremt, újjá teremti azt, amit mi elrontottunk. Neki, ennek az erős Istennek van hatalma, Ő tartja kezében a szálakat. Ő az az erős Isten, aki az erejét a megváltó szeretetében mutatta meg”  - hangsúlyozta Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

A hálaadó istentiszteleten szolgált a nagykanizsai református gyülekezet Csillagfény kórusa, valamint a Zalakarosi Női Kar. Igei köszöntőt mondott Nagy Csaba, a Somogyi Református Egyházmegye esperese, Deme Dávid nyugalmazott evangélikus lelkész, Dr. Háda László katolikus plébános, Györfi Bálint, a Baranyai Református Egyházmegye esperese, valamint a körzet polgármesterei nevében Bertók Ferenc, galamboki polgármester.  

Az ünnepség második felében leleplezésre került két emléktábla is, az egyik a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából került elhelyezésre. A másik, amellyel a településen a kezdetektől szolgált lelkipásztoroknak és tanítóknak állított emléket Bedike József presbiter. 

 

A hálaadó alkalom résztvevőit szeretetvendégségre várták a házigazdák az iskola étkezdéjébe.

Köszönjük Istenek, hogy lehetővé tette számunkra, hogy megszépülhetett e nagy múlttal rendelkező gyülekezet temploma.

Szerző: Hella Ferenc

Fénykép: Turi István László


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2018. October 21., Sunday,
Orsolya napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1685
Összesen 2009. június 2. óta : 14844761

Ige Mellett

(21) „Pedig mi abban reménykedtünk…” (Lukács 24,13–35)

Csalódottan ment haza Jeruzsálemből Jézus két tanítványa, miután „Mesterüket” kivégezték. Egy örök emberi tapasztalat leírása ez, amit az is átél, aki... tovább

REPOSZT

A konzervatív gondolat

Kirk nem ismerte alaposan a klasszikus német kultúrát, de szépirodalmi műveltsége, keresztény elkötelezettsége, morális alapállása, modernitás-ellenessége világossá teszi ma is: a konzervatív hagyomány gazdagsága erőteljes ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL120529

Formátum:.doc
Méret: 34.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2012.05.29.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Kibocsátó istentisztelet

Formátum:.mp3,
Méret: 8.7 MB

Hanula Gergely igehirdetése

Hanganyag letöltése