A mocsai gyülekezet életéről

Soós Szilárd, 2018-03-22 12:48:15

A kölni Christus Kirche 23 regiszteres mechanikus orgonáját építettük fel. Az orgona elkészült. A műszaki átvétel megtörtént. A hangolás van még hátra. Azt tizenöt fokos külső és belső hőmérsékleti környezetben fogják elvégezni valamikor áprilisban.

 Idén, mint minden más gyülekezetben megújult presbitériummal vágunk bele az évbe. Jó érzés látni, hogy az új presbiterek hogyan kapcsolódnak be a munkába. Az új presbitérium fogadalmat tett decemberben és a leköszönő presbiterekkel együtt az istentisztelet után közös ebédeltünk.

 

 

A munka sok. Tervek vannak. A parókia felújítását (Tető és gyülekezeti terem külső falfelületét) szeretnénk befejezni. A gyülekezeti terem mosdóját ki kell alakítanunk.  A templom ablakai cserére szorulnak, és a lépcsőfeljáró felújításra vár.  Még ezernyi apróság.

 

 

Az időseknapi hálaadó istentiszteleten, úrvacsorán és közös ebéden kisebb létszámban voltunk jelen, mint az elmúlt években. De ugyanakkor jó érzés volt látni a fiatalabb gyülekezeti tagok és presbiterek figyelmes szolgálatát idős testvéreink között.

 

 Minden 65 év feletti gyülekezeti tagunkat meglátogatjuk és meghívjuk erre a közös hálaadásra. Különösen asszonytestvéreink szorgalmasak ebben.

 Ádventben különösen megnőtt a létszámuk a harmadik héten tartott hajnali énekes áhítatoknak. A protestáns graduálé nyomán sokat énekeltünk és imádkoztunk a felolvasott Ige mellett. Végül közösen reggeliztünk. Kalács, kakaó, kávé szerényen, de szívvel.  Gimnazisták is jöttek és innen indultak tovább a buszukkal.

 A presbiteri bálunk is jól sikerült. Néha úgy tűnt nem is tudjuk megrendezni ezt a vidám alkalmat.

 A böjti bűnbánati alkalmainkon is sokkal többen voltunk, mint máskor. Lehet, hogy a megújult gyülekezeti terembe szívesebben jönnek az emberek.

Úgy látszik, hogy a külső és belső megújulás kéz a kézben járnak.

  

A reformáció 500. évfordulójára megépített 23 regiszteres orgona, mely a kölni Christrus Kirche-ből került a mocsai református templomba.

 Soli Deo Gloria!

Soós Szilárd

Forrás: a Tatai Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2018. December 16., Sunday,
Etelka , Aletta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4269
Összesen 2009. június 2. óta : 15199867

Ige Mellett

(21) „…ne hordjatok ki és ne vigyetek be terhet … szombaton!” (Jeremiás 17,14–27)

A próféta a NYUGALOM NAPJÁNAK MEGSZENTELÉSÉRE hívja fel népe figyelmét. – 1. Isten népe ezzel láthatóan is fejezze ki szövetségi hűségét Urához (19–2... tovább

REPOSZT

Bogárdi Szabó István: Két malomkő között

"But in Between Two Millstones, he asserts that he perceived a different reaction outside the liberal Northeast. “Gradually another America began unfolding before my eyes ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL110718

Formátum:.doc
Méret: 39.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2011.07.18.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

eloadas_ja

Formátum:.mp3,
Méret: 26.2 MB

Hit és hivatás a mai Magyarországon - Dr. Jávor András előadása

Hanganyag letöltése