Adventi zenés áhítat volt Rédén

Marton Krisztián, 2019-12-13 13:42:54

December 1-én, advent első vasárnapján, gyülekezetünk hagyománya szerint, délután 16 órai kezdettel zenés adventi istentiszteletet tartottunk. Az istentiszteletre a Tatai Református Gimnázium küldöttsége érkezett hozzánk 16 fővel. A 14 fiatal gimnazista énekléssel, imádsággal és verssel szolgált közöttünk, amit jó volt látni és hallgatni is.

 

Az énekek többsége ifjúsági ének volt, amit a szolgáló közösség mindenkinek kinyomtatva odaadott. Ez nemcsak abban segítette a gyülekezetet, hogy követni tudja az istentisztelet menetét, hanem abban is, hogy bekapcsolódhassanak az éneklésbe. Fuvola és zongora kísérte az énekeket, amelyek dallamos hangja meghitté és felemelővé tette az énekszóba foglalt imádságokat.

 

Az igehirdetés szolgálatát Szabó Elődné, tatai lelkipásztor, a Gimnázium vallástanára végezte. Az adventi elcsendesedés, az adventi készülés, amiről nemcsak az igehirdetés, hanem maga az istentisztelet is szólt, Urunk Lelkének vezetése által áldott kezdete volt az adventi időszaknak.


 

 

 

A délelőtti istentisztelet végén minden jelenlévőt megajándékoztunk egy általunk készített kis ajándékkal. Az ajándék az adventi elcsendesedést volt hivatott segíteni egy finom sütemény, tea, gyertyafény és egy rövid adventi gondolat társaságában. A délutáni istentisztelet során megajándékoztuk ezzel a szolgáló ifjúságot és a velük érkezett felnőtteket is.


 

 

 

Ám nemcsak ezzel a meglepetéssel készült a gyülekezetünk. Az istentisztelet után szeretetvendégségre hívtuk a Tatai Gimnázium küldöttségét, valamint a jelenlévő gyülekezeti tagokat. Nagytiszteletű Barta Zsolt szavaival élve, megtörtént ismét a „rédei csoda", mert az asztalok roskadásig megteltek finom süteményekkel, szendvicsekkel, forró teával, aminek nagyon örültek a vendégeink.

 

 

 

 

A tatai küldöttséggel érkezett Illés Dániel is, a Tatai Református Gimnázium igazgatója, aki a szeretetvendégségen bemutatta nekünk az általa vezetett intézményt, mialatt megnéztünk egy fiatal gimnazista által készített videót. Hallhattunk arról, hogy hogyan indult el a gimnázium, milyen csodákat éltek meg az indulásuk óta. Felemelő volt hallani, amint az igazgató úr Isten munkájának nevezte a gimnázium létrejöttét és önállóvá válását. A szeretetvendégség nagy örömet szerzett nemcsak a vendégeinknek, hanem a gyülekezetünk számára is, amit a jó beszélgetések és a megüresedett asztalok is jól mutattak. Hálával a szívünkben köszöntünk el szolgáló vendégeinktől, akikre Teremtő Istenünk áldását kérjük.

Hálásan köszönjük a finom süteményeket, szendvicseket, valamint az előkészítésben és az elpakolásban részt vett gyülekezeti tagjaink szolgálatát.

 

A zenés áhítaton készült fényképek ITT megtekinthetőek.

 

Marton Krisztián

Forrás: A Rédei Református Egyházközség honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7145
Összesen 2009. június 2. óta : 39860902