HÚSVÉTI KÖRLEVÉL A DUNÁNTÚLI REFORMÁTUSOKNAK

Adminisztrátor, 2020-04-07 10:26:28

Kedves Testvérek, az Úr Jézus Krisztusban!


 „Mert ha meg is feszíttetett erőtlenségből, él Isten hatalmából, és ha mi erőtlenek vagyunk is őbenne, élni fogunk vele együtt Isten hatalmából közöttetek.” (2Korinthus 13,4)

 

A fenti igeverssel kérünk mennyei erőt és örömöt minden Testvérünknek, nagyhéten, húsvétra készülve, ezekben a rendkívüli időkben. Az apostol arról is ír ebben a szakaszban, hogy próbáljuk meg magunkat, hogy igazán hiszünk-e; bennünk van-e Jézus Krisztus! Az apostol int, hogy ne maradjunk kipróbálatlanok! Áldott legyen az Isten, hogy a próbák alatt megerősödik a hitünk, elhívásunk, szolgálatban való örömünk! (2Korinthus 13,5) Bizony, megtapasztaljuk a magunk erőtlenségét, de még inkább megtapasztaljuk az Isten hatalmát és erejét, közöttünk. Jézus Krisztus él, és mi is élni fogunk! (János 14,19)

Isten iránti hálával mondunk köszönetet minden Testvérünknek. „Vagy nem ismeritek fel magatokon, hogy Jézus Krisztus bennetek van!” (2Korinthus 13,5) Köszönjük az Úrnak minden jelét ennek a felismerésnek. Köszönjük, az Úrban, minden Testvérünk hűséges helytállását, a rendkívüli helyzetben.

A húsvéti istentisztelet kapcsán Zsinatunk Elnöksége megfogalmazta ajánlását. Az Elnökségi Tanács online ülése is kiemelte, hogy ez ajánlás és kérés. Erre alapozva kérjük, hogy aki teheti, buzdítsa a gyülekezeti tagokat, hogy kapcsolódjanak be a Duna Televízió által, húsvét vasárnap 9.00 órakor kezdődő istentisztelet-közvetítésbe. Ez a kárpát-medencei magyar reformátusság közös istentisztelete. Éljük át így is hitbéli és nemzeti összetartozásunkat, a Nemzeti Összetartozás Évében! A nagy nyomorúságban áldott ajándék ez. Ne felejtsük el, hogy ezt a közvetítést azok a Testvéreink is követhetik, akik az internetes közvetítésekbe nem tudnak bekapcsolódni. A nagyheti, nagypénteki, húsvét hétfői istentiszteleteket az elmúlt vasárnapokon bevált gyakorlat szerint tartja meg minden gyülekezet.

Az Esperes-Gondnoki Értekezlet online tanácskozást tart április 14-én, ahol számos, az új helyzetben felvetődött kérdést tárgyal meg. Ezután az egyházmegyék esperesi tájékoztatást adnak az aktuális döntésekről.

Kérjük, bárkinek gondja van, szolgálati úton keressen bennünket!

A négy egyházkerület főgondnoka, a kimaradt perselypénzek tárgyában egy kéréssel fordult a gyülekezeti gondnokokhoz. Ezt a fontos felhívást az egyházkerületünkben szolgáló, minden lelkésznek és e-mail címmel rendelkező gondnoknak a napokban megküldjük, akik továbbítják azt minden gyülekezeti tagnak.

Mondjunk közbenjáró könyörgést egymásért, gyülekezeteinkért, egyházunkért, szolgálatainkért! Könyörögjünk a betegekért, az idősekért, a gyógyítókért, a felelős döntéshozókért, a szolgálatban lévő testületekért! Járuljunk az Úr elé az egész világért! Imádkozzunk azért, hogy az Úr adjon megtérést, megújulást, akarata szerinti megmaradást, megtartó kegyelméből!

Hordozzuk egymás terhét, újuljunk meg a szolgálat örömében, tartsuk meg egymást a reménységben, amelyre a feltámadott, megváltó Jézus Krisztusba vetett hitünk felhatalmaz bennünket!

A Dunántúli Református Egyházkerület vezetése ezzel a körlevéllel kíván áldott húsvéti ünneplést az egyházkerületben szolgáló lelkipásztoroknak, gondnokoknak, presbitereknek, hitoktatóknak, gyülekezeti tagoknak, minden testvérünknek! Az Úr áldja meg húsvéti örömmel minden intézményünk teljes közösségét!

A 2020. esztendő virágvasárnapján

Steinbach József, püspök

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3698
Összesen 2009. június 2. óta : 40189934