Lelkivezetői jelentkezés (TESTVÉR) az Erzsébet-táborokba

MRE Kommunikációs Szolgálat, 2021-05-07 18:58:23

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány/Szervezet) lelkivezetői feladatok ellátására keres munkatársakat (TESTVÉR) a Zánkai Erzsébet-táborba és/vagy a Fonyódligeti Erzsébet-táborba. Az Alapítvány célja, hogy az Erzsébet-táborokban izgalmas és élménydús programokon keresztül biztonságos, ugyanakkor a táborok által nyújtott önfeledt és tartalmas kikapcsolódás mellett lelki programokat biztosítson a gyermekek számára.

Kik vagyunk mi?

Az Erzsébet Táborok Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelynek feladatait hatodik éve az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány valósítja meg az Erzsébet-táborokról szóló 2020. évi LXIV. törvény értelmében. Az Alapítvány közfeladat ellátásának során számos tábort szervez és megannyi gyermekprogramot biztosít egész évben. Az Erzsébet Táborok keretében két hazai és egy külhoni Erzsébet-tábor fogadja a táborozókat. A balatoni táborok helyszíne: Zánka és Fonyódliget.

A táborokban megvalósuló programok szakmai tartalma az Erzsébet Táborok öt alappillérére épül. Ezek a magyarság és honismeret – hagyományőrzés és a magyarságtudat erősítése; a sport – sportfoglalkozások, egészséges életmódra való törekvés; a tudományok – ismeretterjesztés és a környezettudatosság fejlesztése; a kultúra – különböző művészeti ágak bemutatása, bemutatkozása; és a kereszténység. A táboroztatási program jelentős szerepet tölt be a gyermekeknek biztosított további lehetőségek terén is: a családok egyrészt ismeret- és élményorientált programokkal tarkított, biztonságos közegben tudhatják gyermekeiket, másrészt a napi étkeztetés is megoldottá válik az Erzsébet Táborok keretében. A résztvevők között minden évben hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekvédelmi gondoskodásban élő, sajátos nevelési igényű és fogyatékkal élő gyermekek is vannak, rájuk a táboroztatás során a TESO-k (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak) és valamennyi munkatárs kiemelt figyelmet fordít.

A táboroztatás során TESTVÉR-ek együttműködésére számítunk, akik állandó lelkivezetői jelenlétet biztosítanak a református egyház részéről. A TESTVÉR-ek a táborozók igényei szerint imaeseményeket, istentiszteleteket tartanak, bekapcsolódhatnak más programokba is, de akár kötetlen beszélgetésekre is alkalmat teremthetnek jelenlétükkel.

TESTVÉREK feladatai:

Közreműködés a nyári Élménytáborok megvalósításában állandó lelkivezetőként.

o   Egyeztetés alapján áhítatok, imaesemények, istentiszteletek megtartása a tábor kápolnájában.

o   A táborozó csoportok igényei szerint a kísérők és / vagy a gyermekek számára egyéni beszélgetések vagy csoportos beszélgetések lehetőségének biztosítása nem csak vallási kérdésekről.

o   Napközben a könnyebb megszólíthatóság érdekében becsatlakozás a tábori programokba.

o   Együttműködés a táborban dolgozó kollégákkal a tábori, lelki élet kialakítása érdekében.

A TESTVÉR feladatkörre református lelkészek és teológus hallgatók, illetve vallástanárok és vallástanár szakos hallgatók jelentkezését várjuk, akik

- betöltötték 19. életévüket, és egyetemi hallgatók esetén legalább másodévesek a jelentkezés pillanatában

-  van tapasztalatuk, elhívásuk a gyermekek, fiatalok közötti szolgálatban

-  elfogadják és azonosulni tudnak az Erzsébet Táborok missziójával és értékrendjével

-  büntetlen előéletűek és nem állnak büntetőeljárás hatálya alatt

-  érvényes magyarországi adóazonosító jellel és TAJ számmal rendelkeznek

 

A nyári szezonra táborhelytől függően az alábbi turnusokra várjuk a jelentkezéseket:

 

Minden TESTVÉR-nek versenyképes fizetést és egyéb juttatásokat (szállást, étkezést) biztosít az Alapítvány.

 

A jelentkezés menete

 az ezen linken történő jelentkezési lap kitöltésével:

https://forms.gle/uqiZCVWkQx6pJ7B46

 önéletrajz beadásával történik

 

Bármilyen felmerülő kérdés esetén a teso@erzsebettaborok.hu e-mail címen, vagy munkaidőben (hétfőtől csütörtökig 9:00-17:00 között, pénteken 9:00-15:00 között) a +36 1 445 0211-es telefonszámon tudsz érdeklődni.

 

Jelentkezési határidő: 2021. május 16. (vasárnap)


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 18., Thursday,
Andrea , Ilma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3299
Összesen 2009. június 2. óta : 40163707