„Nézz Istenedre fel!” - Hittanosok tábora Balatonfűzfőn

Márton Gergely, 2021-06-26 08:57:05

Ha nyár, akkor táborozás. Gyülekezeteink, az iskolai idő végeztével, a hittanoktatásban résztvevő gyerekek számára közös programokat szerveznek. Most a Balatonalmádi-Balatonfűzfői Református Társegyházközség hittantáborába pillantunk be. Egyúttal buzdítjuk a gyülekezeteket, hogy nyári táborokról, eseményekről küldjenek pár soros beszámolót néhány képpel, hogy azt megoszthassuk a dunántúli reformátusok közösségével, hogy épüljünk egymás öröméből.

A nyár eddigi legforróbb hetén ismét megtartották a balatonalmádi és balatonfűzfői gyülekezetek hittantáborát. A jól felszerelt, közelmúltban felújított fűzfői tábor árnyékot adó fái alatt 31 alsós kisgyerek tölthette el a vakáció első hetét. Korábban 60-80 hittanossal tartották ezt a hetet, most a járvány miatt később kezdődött a szervezés, és biztonsági okok miatt csak alsósok számára nyitották meg a táborozási lehetőséget. A szülők bizalommal küldik gyermekeiket a táborba, tudván, hogy lelki biztonságban, hitben és egyháztudatban épülve, jól szórakozhatnak a csemeték. Steinbachné Cenkvári Klára, a tábor szervezője kiemelte, hogy ez az alkalom arra is nagyon jó, hogy összekovácsolják a két iskola (a balatonfűzfői Irinyi János és az almádi Györgyi Dénes Általános Iskola) diákjait. Megismerik egymást, közösséget, gyülekezetet alkotnak.

A tábornak minden évben van egy fő bibliai tematikája. Idén, az év közben a másodikosok által tanult, ószövetségi József története volt a központi téma. Ilyenkor van idő rá, hogy bővebben foglalkozhassanak az adott igével. Délelőttönként a templomban játékos feladatokkal, énekléssel, a gyerekek mindennapjaiból vett példák alapján tették élővé az igét. Ottjártunkkor, pénteken például a konfliktusok kezeléséről, a sérelmekről és a megbocsátásról volt szó. Ez mindig lényeges célja a tábornak, hisz ebben a korosztályban fontos megtanítani a gyermekeknek a helyes viselkedési normákat, és hogy kezelni tudják a konfliktushelyzeteket.

A mindig nagyon várt ebéd után pedig az önfeledt játéké volt a főszerep. A fák alatt bőven van helye a focinak, a fiúk éltek is vele. De előkerültek a gólyalábak is, az ügyesebbek hamar ráéreztek a csínjára. De természetesen a rajzolás is örök kedvenc, készültek egymás után a szebbnél-szebb alkotások. Egy gyülekezeti tag ötletes megoldásának köszönhetően saját, kézzel készült szókirakó, képpárosító játék és dominó is gyarapította a játékok sorát.

Köszönet a segítőknek, akik rengeteget dolgoztak, hogy ez a hét áldássá lehessen: Steinbachné Cenkvári Klára, Kádár-Paksy Ágnes, Végh István, Varga Csenge, Pálinkás Anikó, Nagy Erzsébet. A délutáni kézműves foglalkozásokon még besegítettek: Vargáné Katalin, Gáspár Szabina, Rákos Gabriella.

Valamint szintén köszönet azoknak a gimnazistáknak, akik önkéntes munkájukat végezték a táborban: Pach Zsófi, Kádár Panna, Horváth Levente, Szintay Ágoston, Takács Evelin, valamint az felsősök közül segítettek: Pach Noémi, Pach Dóri, Végh Fanni, Végh István.

Öröm volt látni, hogy a gyermekeknek mennyire természetes közegük lett a templom. Jó reménységgel a jövő gyülekezetében is aktív, szolgáló tagok lesznek, életüket Istennek ajánlva, ahogy azt énekelték nagy örömmel a tábor alatt is:

„Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel! Ő felruház és táplál, rád gondot ő visel. Dicső Király, ég és a föld Ura, Szívünk tiéd, légy annak is Ura!”


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8575
Összesen 2009. június 2. óta : 39862332