Csendesnapok a Lorántffyban

Márton Gergely, 2022-10-06 07:45:14

Kétnapos elcsendesülést tartottak október végén a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tantestületének. Áhítatokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és közös játékokkal segítették a pedagógusok lelki épülését.

A diákok oktatása, nevelése teljes figyelmet igényel. Ezért fontos, hogy alkalmanként lelkileg is töltekezhessenek szolgálatuk elvégzéséhez a pedagógusok.
A világi intézményekben ezt úgynevezett csapatépítő tréningekkel oldják meg. Egy keresztyén iskolában azonban tudják, hogy az igazi forrás az Úrnál van. Ezért az ilyen tréningek helyett csendesnapot tartanak – mondta Dr. Petró László, a Kaposvári Református Egyházközség vezető lelkésze.

A gyülekezetük által fenntartott Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban közel hatszáz gyereket nevel 75 pedagógus. A napi feladatok terhe mellett időnként ők is igénylik a töltekezést.
Dr. Petró László lelkipásztor meghívására szeptember 29-én „Mi az igaz hit?” címmel Steinbach József püspök tartott alapozó előadást a csendesnapok keretében.

A püspök bibliai alapokból kiindulva beszélt arról, hogy kiben hiszünk, mit hiszünk, ki támasztja a hitet, mi a hit forrása. Szólt a hit három ismérvéről: ismeret (Biblia ismeret, hit ismeret, keresztyén kultúránk ismerete), bizalom (ismeret és hit általi személyes, alázatos kapcsolat Istennel), engedelmesség (Jézus Krisztus követése).
Steinbach József előadásában rámutatott a hit megvallásának fontosságára - ami ebben a közegben, ahol a legfogékonyabb korosztállyal foglalkoznak, szárba szökő magvetés lehet - valamint szólt a hit gyakorlásáról, azaz a kegyességről, a rendszeres igeolvasásról, imádságról, a közösség gyakorlásáról és a szolgálatról.

Dr. Farkasné Papp Ágnes igazgató asszony és a pedagóguskar a lekészek vezette áhítatokon vett részt, előadást hallgatott meg a stresszkezelésről, de a két nap alatt voltak közösséget erősítő játékok is.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9261
Összesen 2009. június 2. óta : 40179561