„Keresd azt, aki megváltotta a világot…”

Tóth Judit, 2022-12-10 07:16:21

Negyedik alkalommal rendeztek adventi kézműves vásárt a református templomban. A Körmendi Református Egyházközség programjában énekekkel és versekkel is hangolódtak a közelgő ünnepre.

A kaputól kis mécsesek mutatták az utat a református templomig, ahol lélekemelő, meghitt műsort adtak a fellépők.

Szabadi István esperes mondott köszöntőt, majd a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola és a körmendi iskolák diákjai szerepeltek, az énekkart Tamus Beáta énektanár vezényelte, gitáron Balogh István Péter kísért. Dr. Juhász Sándor egyházmegyei főgondnok klasszikus és újabb karácsonyi dalokkal készült, elhangzott többek között a Csendes éj és Pintér Béla dala, amelynek dalszövegében az egész rendezvény célja, mondanivalója benne volt: „Gyere el a jászolhoz még ma éjjel, találkoznod kell Isten szeme fényével, ne keress itt pompás gazdagságot, keresd azt, aki megváltja a világot.”

A templom előtt kis kézműves vásárt rendeztek csodálatos portékákkal. Asztali és ajtódíszek sorakoztak a standokon, Seszták Klára gyönyörű mézeskalácsokat hozott, Horváth Csaba fazekasmester pedig kerámiákat. A fazekas asztalát apró kerámia angyalok lakták be, szájuk éneklésre formázva, mintha énekelnék a Mennyből az angyalt. Mellettük néhány szentkép, rajta a gyermek Jézus Józseffel és Máriával: mert mi is lehetne szebb ajándék advent és karácsony idején?

A reformátusok adventi rendezvényén a látogatók mindent megtaláltak, ami a meghitt ünnepi készülődéshez szükséges; a gyönyörű kézműves ajándékokat ugyanúgy, mint a lelki feltöltődést, amely arra emlékeztetett, hogy közel az Úr.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9123
Összesen 2009. június 2. óta : 39862880