Nem csak kenyérrel… – Adventi léleknyitogató Kaposváron

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2022-12-12 07:17:53

Adventi léleknyitogató volt a kaposvári püspöki székházban, ahol Steinbach József református, Szemerei János evangélikus, illetve Varga László katolikus püspök osztották meg gondolataikat. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének hagyományos adventi eseményére az ellátórendszer mentálhigiénés munkatársait, érdeklődő ellátottjait, civilszervezetek képviselőit hívták meg a szervezők.

December 8-án tartották meg Kaposváron a Püspöki Székházban a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének hagyományos adventi eseményét „Nem csak kenyérrel…” címen.
A Megváltó születésének ünnepére való lelki ráhangolódást segítő rendezvényen a Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon Szeretet kórusának produkciója után dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója köszöntötte a megjelenteket. A szociális ágazatban dolgozókra utalva elmondta, hogy „az egymás felé fordulás, az empátia számukra nem csak szakmai követelmény, de lelki tartalom is, túlmutat a jogszabályban megfogalmazott kötelezettségeken, az intézményi házirenden, vagy akár a munkaköri leírásokon.”
Köszöntötte a somogyi intézményhálózat ellátottjait, gondozottjait, mentálhigiénés munkatársait, a somogyi kirendeltség dolgozóit Gelencsér Attila országgyűlési képviselő.
Az adventi léleknyitogatón előadást tartott három keresztyén felekezet püspöke is. Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke Isten igéjét véve alapul adott lelki muníciót az adventre és gyakorlati tanácsokat, hogy miként őrizhetjük meg a szeretetet, békét odahaza és a munkahelyünkön. Steinbach József, Varga László megyéspüspök, valamint Szemerei János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke köszönetet mondtak az ellátórendszerben dolgozóknak, majd közösen kérték az Úr áldását.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 23., Tuesday,
Béla napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6585
Összesen 2009. június 2. óta : 40220381