Dadi Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Zsinati levelek

Főoldal / Zsinati levelek

SZJA

Kacsora Szabolcs / 2021-04-23 19:49:30

tovább

Zsinati Tanács körlevele a 2020 adventi és karácsonyi istentiszteletekről

Kacsora Szabolcs / 2020-12-04 21:47:45

Nagytiszteletű Lelkipásztor Asszony!

Nagytiszteletű Lelkipásztor Úr!

Kedves Szolgatársaink!

 

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsának mai ülésén, a jelenleg érvényben levő veszélyhelyzet kapcsán szó volt az adventi, karácsonyi istentiszteletek megtartásának lehetőségéről. Az Elnökségi Tanács kérte a kerületek elnökségét, hogy a Tanács ajánlásáról tájékoztassa a kebelbéli gyülekezeteket. A tanácskozás ajánlása szerint, 2020. december 6., advent 2. vasárnapjától, a most hatályban lévő kormányzati és biztonsági előírások szigorú betartásával- kézfertőtlenítés, kötelező maszkhasználat, az ülőhelyek, kilincsek fertőtlenítése, biztonságos távolságtartás érdekében ülőhelyek kijelölése - egymásért különösen is felelősséget érezve, lehet személyes jelenléttel templomi istentiszteletet tartani! Ahol emellett az online közvetítéseket továbbra is biztosítani tudják, az még nagyobb lehetőséget kínál ebben a nehéz helyzetben a testvérek elérésére Karácsonykor - szintén a korábban bevezetett biztonsági előírások betartásával - a templomi úrvacsoraosztás is lehetséges. Ahol a karácsonyi úrvacsoraosztást online is tudják közvetíteni, ott a húsvéti gyakorlat szerint, otthon is vehetnek úrvacsorát házi istentisztelet keretében azok, akik még nem tudnak eljönni az ünnepi úrvacsorás istentiszteletre. Advent további vasárnapjaitól a köztévé csatornáin református istentisztelet közvetítés is látható lesz, az ünnepen úrvacsoraosztással. Ebbe is bekapcsolódhatnak családi körben azok, akik személyesen nem tudnak úrvacsorával élni. A december 24-i istentiszteletet, illetve azokat az istentiszteleteket, amelyeken nagyon sokan vannak, és a körülmények lehetővé teszik, egy rövid szabadtéri alkalom keretében is meg lehet tartani. Természetesen, ezután is lehetőség van arra, hogy ahol úgy ítélik meg továbbra is csak online tartsanak istentiszteletet. Az ajánlásban szerepel az is, hogy az ünnepi családi istentiszteletet, illetve a gyermekek karácsonyi szolgálatát, javasoljuk online megoldani, vagy más megoldást keresni a személyes jelenlét helyet! Kérjük kövessék és minden tekintetben legyenek figyelemmel a kormányzati előírásokra, mert azoknak betartása mindig irányadó! Kérjük, akinek kérdése van, segítségre van szüksége az esperesi hivatalok felé jelezze! Együtt könyörögjünk Urunk megtartó kegyelméért! Imádságos szeretettel gondolunk mindenkire! Köszönjük mindenkinek mostani és egész évben való hűséges szolgálatát helytállását!


"...nyilvánvalóvá lett a mi Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által, aki megtörte a halál erejét és világosságra hozta az elmúlhatatlan életet." (2Timóteus 1, 10)


Áldott adventi időt és áldott karácsonyi ünneplést kívánva

Steinbach József püspök Dr. Huszár Pál főgondnok

tovább

A Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnökségének közleménye

Kacsora Szabolcs / 2020-11-11 18:12:46

A koronavírus második hulláma miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége a következő kéréssel fordul a gyülekezetek, lelkipásztorok és egyháztagok felé.

Kérjük, hogy további intézkedésig az egyházközségek 2020. november 11-től szüneteltessenek minden közvetlen érintkezéssel járó egyházi alkalmat: istentiszteletet, áhítatot, gyülekezeti hitoktatást, jegyesoktatást, bibliaórát, konfirmáció-előkészítést, ifjúsági alkalmat, baba-mama kört, presbiteri szövetségi és nőszövetségi alkalmakat, konferenciákat, továbbképzéseket, tanfolyamokat és egyéb csoportos foglalkozást, közösségi alkalmat.

A tavaszi zsinat által szabályozott eljárásrendben az egyházi testületi üléseket (egyházmegyei és egyházkerületi közgyűlés illetve tanács, zsinati tanács, zsinat) online térben tartsák. Egyházközségi közgyűlés (lelkészválasztás, stb. céljából) nem tartható. A tisztújítással összefüggő presbiteri gyűlések és választási bizottsági ülések a járványügyi rendelkezések betartásával tarthatók meg.

Kérjük gyülekezeteinket, hogy a járvány első hulláma idején közzétett liturgiai ajánlások szerint térjenek vissza online istentisztelet-közvetítésre, a helyi adottságok és lehetőségek szerint.

Felhívjuk minden egyháztagunk figyelmét, hogy a reformatus.hu honlapunkon és az egyéb egyházi média felületeinken számos online áhítat és istentisztelet követhető. Ezekről folyamatos tájékoztatást adunk.

Kérjük a gyülekezeteket, hogy ha módjuk van rá, elmélkedéseket, imádságokat osszanak meg tagjaikkal.

A már megbeszélt és megszervezett esküvőket és a temetéseket az hatályba lépett állami rendelkezéseket betartva rendezzék meg.

Kérjük, hogy az egyházi testületek hivatalaiban és a lelkészi hivatalokban telefonügyeletet tartsanak, közzé téve a hivatal elérhetőségét. A hivatali adminisztrációt online intézzék. A személyes érintkezéssel járó ügyintézést (például, temetés megbeszélését) a biztonsági szabályok betartásával, egymástól másfél méteres távolságban, az orrot és szájat is eltakaró maszkban végezzék.

Kérjük egyháztagjainkat, hogy tartsanak otthoni könyörgéseket, családi áhítatokat és imádságokat. Kérjük a lelkészeket, hogy lássák el őket segítő anyagokkal.

Kérjük gyülekezeti tagjainkat, hogy adományaikat, anyagi támogatásukat (perselypénz, egyházfenntartói járulék, stb.) átutalással juttassák el az egyházközséghez.

Kérjük, hogy a konferenciatelepek ne fogadjanak gyülekezeteket, vendégeket.

Kérjük testvéreinket, hogy valamennyi járványügyi rendelkezést példamutatóan tartsanak be.

Kérjük, hogy a közösségi médiában csak megalapozott és igazolt információkat osszanak meg egymással, a különböző fórumokon tartózkodjanak a félelemkeltéstől és felelőtlen megnyilatkozásoktól.

Kérjük, hogy imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, egészségügyi dolgozókért, felelős döntéshozókért.

„Legyetek józanok, hogy imádkozhassatok!" (1Pt 4,7)

 

2020. november 09.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége


tovább

A Zsinat Elnökségi Tanácsának járványhelyzetre vonatkozó ajánlása

Kacsora Szabolcs / 2020-11-09 19:34:36

Kedves Testvérek, Kedves Szolgatársak az Úr Jézus Krisztusban!
Imádságos szívvel gondolunk mindenkire, különösen is beteg Testvéreinkre és Szolgatársainkra, gyógyító Urunk kegyelmében bízva.
A Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa ma ismét kiadott egy, a járványhelyzetre vonatkozó ajánlást, amelyet ezúton továbbítunk.
Köszönve Testvéreink, Szolgatársaink, minden Gyülekezetünk, Intézményünk, Munkatársunk hűségét, vigyük egymást az Úr elé, és az alábbi Ige bíztatásába kapaszkodva maradjunk meg a hitben és a reménységben:
„Oltalmazó pajzsodat adtad át nekem, jobbod támogat engem, sokszor lehajoltál hozzám. " (Zsoltárok 18,36)
Áldáskívánással,a Dunántúli Református Egyházkerület vezetősége nevében,Steinbach József püspök

A Zsinat Elnökségi Tanácsának ajánlása
Szeretett Testvérek!
A koronavírus járvány második hulláma országos kiterjedésű lett. A súlyos veszélyhelyzetben a Kormány számos kötelező intézkedést vezetett be egészségünk megóvása érdekében. Korábbi közleményeinket megerősítve, kérjük mindezek maradéktalan betartását és betartatását. Ezekkel összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa a mai napon további ajánlást teszi közzé:
Kérjük, hogy azokban a templomokban és gyülekezeti termekben, ahol nem biztosítható a rendelkezésekben előírt távolságtartás, vasárnap akár több istentiszteletet is tartsanak, hogy ne legyen zsúfoltság. Az istentiszteletek között legalább félórás szellőztetési szünetet kell tartani, és kérjük, hogy lehetőség szerint fertőtlenítsék a padokat. A templomban is kötelező a maszkviselés és továbbra is kérjük, hogy az istentisztelet után ne fogjanak kezet.
Kérjük, hogy ahol a lelkipásztor megbetegedett vagy karanténba került, ne tartsanak személyesen istentiszteletet, hanem lehetőség szerint az online térben tartsák meg az alkalmakat. Kérjük, hogyha a településen a magas számú megbetegedés miatt közvetlen fertőzésveszély áll fenn, szintén mellőzzék a személyes közösséget és tartsanak online istentiszteletet! Zsinatunk Elnökségi Tanácsa erre már a koronavírus első hulláma alatt, 2020 márciusában is tett ajánlást, hogy a pandémia miatt kényszerűségből otthonmaradók a saját gyülekezetük internetes közösségében lehessenek részesei az istentiszteletnek. Kérjük, ha áttérnek az online istentiszteletre, ennek tényéről tájékoztassák a lehető legtöbb felületen (telefon, honlap, facebook-oldal, hirdetőtábla) a gyülekezetet, illetve írásban az illetékes egyházmegye esperesét. Online közvetítés esetén kérjük, tegyék közzé a közvetítés linkjét is, illetve juttassák el egyházunk kommunikációs szolgálatához (e-mail cím: kommunikacio@reformatus.hu), hogy azt központi honlapunkon is megoszthassuk.
Hordozzuk imádságban a betegeket gyógyulásukért, az ápolókat, mentősöket, orvosokat, a teszteket ellenőrző laboratóriumok munkatársait erejük megújulásáért, a döntéshozókat bölcs és felelős intézkedésekért, a nehéz helyzetbe került családokat türelemért, a gyászolókat vigasztalásért. Imádkozzunk, hogy a kegyelem Istene távoztassa el tőlünk e rosszat, és hozza el számunkra a szabadulást. „Mindennek rendelt ideje van." (Prédikátor könyve 3,1)
Budapest, 2020. november 7.
A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa

--
Dunántúli Református EgyházkerületPüspöki Hivatal8500 Pápa, Árok u. 6.Tel.: (+36 89) 512-400; 512-401; (+36 30) 410-5762Fax: (+36 89) 512-402Email: dtpuspoki@refdunantul.huhttp://www.refdunantul.hu

tovább

Közlemény a koronavírus terjedésével kapcsolatban

Kacsora Szabolcs / 2020-09-19 21:47:47

Nagytiszteletű Lelkipásztor Testvérem!Tisztelt Gondnok Testvérem! Tisztelt Intézményvezető Testvérem!
A nyár végeztével, a második félév indulásakor, imádsággal gondolunk minden Gyülekezetünkre, Lelkipásztorunkra és Gondnokunkra, minden Intézményünkre, a dunántúli reformátusság egész közösségére.
Bízunk az Úr megtartó kegyelmében, és ez a kegyelem arra indít bennünket, hogy ebben a rendkívüli esztendőben különösképpen odafigyeljünk egymásra.
Ma délelőtt az Elnökségi Tanács ülésezett, és az alábbi nyilatkozatot adta ki. Kérjük ennek betartását. Minden hétfőn délelőtt ülésezni fog az Elnökségi Tanács, hogy szükség esetén az eseményekre reagáljon és mindenben tájékoztatást adjon, ezeket a nyilatkozatokat mindig azonnal továbbítani fogjuk a gyülekezetek számára. Kérjük, ha segítségre van szükségük vagy kérdésük lenne, az egyházmegyéken keresztül tartsuk a kapcsolatot.
Köszönjük minden Szolgatársunk, Munkatársunk helytállását, kérve az Úrtól a további hűséget és erőt!
A 2020-as esztendő vezérigéjére támaszkodva, imádságos szeretettel köszöntünk mindenkit, és az esztendő előttünk álló négy hónapjára az Úr mindenre elégséges áldását kérjük: „Erősek vagyunk az Isten kezében!" (2Korinthus 10,4)
Steinbach József

Augusztus végétől folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma az egész világon, a járvány második hulláma Magyarországra is megérkezett. A koronavírus terjedése miatt, összhangban a kormányzat által hozott kötelező intézkedésekkel, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége a következő felhívást teszi közzé:
A templomokban az istentiszteleteken is kötelező a maszkviselés. Kérjük, hogy a templomok, gyülekezeti termek, egyházi intézmények bejáratánál, közösségi tereiben, illetve a mosdókban helyezzenek el a kézfertőtlenítéshez szükséges fertőtlenítőszereket.
Kérjük, hogy csak ott tartsanak 100 főt meghaladó beltéri istentiszteletet, ahol a távolságtartást biztosítani tudják. Ahol ez nem lehetséges, kérjük, hogy korlátozzák 100 főre a részvételt. Kérjük, hogy az istentiszteleteken viseljenek maszkot és a bejáratokhoz helyezzenek ki fertőtlenítőszereket. Ahol több istentiszteletet tartanak, az istentiszteletek között legalább fél órás szellőztetési szünetet kell tartani. Kérjük, hogy járjanak el szabályszerűen, és száz főnél többen ne tartózkodjanak az istentisztelet helyszínén.
Kérjük, ha tehetik, tartsanak hétközi, esti istentiszteleteket vasárnapi liturgiával, ezzel segítve, hogy minden gyülekezeti tag eljuthasson istentiszteletre.
Kérjük, hogy a gyülekezetek illetve egyházi testületek által szervezett konferenciákat, csendes hétvégéket, találkozókat csak akkor és kizárólag azokon a helyeken tartsák meg, ahol a járványügyi szabályokat be tudják tartani.
Kérjük híveinket, hogy amennyiben fertőzésre utaló jeleket észlelnek magukon vagy családjuk körében, végeztessék el a szűrővizsgálatot, és annak eredményééig ne látogassák a közösségeket.
Egyházi intézményeinknek az állami rendelkezések szerint kell eljárniuk.
Számos gyülekezet online közvetíti istentiszteleteit. Kérjük, hogy tegyék közzé a közvetítés linkjét, hogy akik kényszerűségből otthon maradnak, a közvetítés útján kapcsolódhassanak be az istentiszteleti közösségbe. Kérjük, hogy akommunikacio@reformatus.hu e-mail-címre küldjék el a linket, amit közzéteszünk egyházunk hivatalos honlapján, a www.reformatus.hu oldalon.
Kérjük a nagyvárosi gyülekezetek lelkipásztorait, hogy amennyiben szükséges, egyeztessenek egymással; tájékoztassák a gyülekezeti tagokat, hogy a fentiekben írt létszámkorlátozásra való tekintettel mely szomszédos gyülekezet istentiszteleteit látogathatják átmenetileg.
Kérjük, hogy a közösségi médiában csak megalapozott és igazolt információkat osszanak meg egymással, a különböző fórumokon tartózkodjanak a felelőtlen megnyilatkozásoktól.
Kérjük testvéreinket, valamennyi egészségügyi rendelkezést tartsanak be. Kérjük, hogy imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, az egészségügyi, illetve szociális intézményekben dolgozókért, a felelős döntéshozókért.
Kérjük a veszélyhelyzettel kapcsolatos kormányintézkedések maradéktalan betartását. A további tájékozódásért keressék fel a www.koronavirus.gov.hu oldalt.
Köszönettel:
Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége
Budapest, 2020. augusztus 31.

 

--
Dunántúli Református EgyházkerületPüspöki Hivatal8500 Pápa, Árok u. 6.Tel.: (+36 89) 512-400; 512-401; (+36 30) 410-5762Fax: (+36 89) 512-402Email: dtpuspoki@refdunantul.huhttp://www.refdunantul.hu

 

tovább

A Zsinat Elnökségi Tanácsának közleménye az istentiszteletei és gyülekezeti alkalmak megtartásával kapcsolatban

Kacsora Szabolcs / 2020-05-05 20:36:26

Nagytiszteletű Lelkipásztor Asszony!Nagytiszteletű Lelkipásztor Úr!Kedves Szolgatársaink!

A Zsinat Elnökségi Tanácsa a mai napon döntést hozott az istentiszteletei és gyülekezeti alkalmak megtartásával kapcsolatban. Az Elnökségi Tanács közleményét az alábbiakban továbbítjuk és kérjük szeretettel a közleményben foglaltak betartását!
Sok erőt és Isten áldását kérve Szolgatársaink életére,
„Erősek vagyunk az Isten kezében!" (2Korinthus 10,4)
Testvéri köszöntéssel,
Steinbach József
püspök

--Továbbra se menjenek templomba és ne tartsanak istentiszteleteket a gyülekezeti közösség részvételével - ezt kéri a Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa a gyülekezetektől és lelkipásztoroktól. A testület május 4-én ülésezett és az alábbi közleményt tette közzé:

Magyarország kormánya a 168/2020 (IV.30.) számú rendeletével új védelmi intézkedéseket vezetett be. A rendelet értelmében Budapest és Pest megye területén a korább elrendelt korlátozások maradnak érvényben. Az ország egyéb területeire új szabályok vonatkoznak, melyek érintik a Magyarországi Református Egyház gyülekezeteinek működését is. A kormányrendelet megengedi, hogy a vallási szertartásokat megtartsuk (6 § 1.), ugyanakkor előírja a kötelező védőtávolság (1,5 m) betartását a vallási szertartásokon is (6 § 2.). A kormányrendelet intézkedései 2020. május 4-én, hétfőn lépnek hatályba. A Zsinat Elnökségi Tanácsa a rendeleteket megtárgyalta, és az alábbi állásfoglalást bocsátja közre:

A COVID-19 koronavírus járvány továbbra is sújtja országunkat. Miközben hálát adunk Istennek, hogy az eddigi járványügyi intézkedések eredményesek voltak, kérjük egyházunk tagjait, továbbra is imádkozzunk a járvány elmúlásáért.

Mindenekelőtt hálát adunk Istennek, hogy a szolgálat lehetősége a járvány első időszakában sem vétetett el tőlünk. A Szentlélek áldását érezzük abban, hogy gyülekezeteink és lelkipásztoraink leleményesen és kitartóan végezték az evangélium üzenetének hirdetését és a közösségépítés szolgálatát infokommunikációs eszközök felhasználásával is. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik ebben közreműködtek és közreműködnek

Imádkozzunk a betegek gyógyulásáért és mindazokért, akik a járvány következtében veszítették el szerettüket. Imádkozzunk az egészségügyben dolgozókért, és a felelősséget hordozó döntéshozókért, és azokért, akik lehetővé teszik országunk működését ebben a nehéz időszakban.

Imádkozzunk egész egyházunkért és az egyetemes Egyházért, hogy a próbatétel idején is hűségesek maradjunk a mi Urunk Jézus Krisztushoz és áldássá lehessünk az irgalmasság szolgálatában.

Kérjük egyházunk közösségét, hogy mindenki továbbra is tartsa be a hatóságok járványügyi előírásait. Járjunk elöl jó példával abban is, hogy az akár önként vállalt korlátozásokkal is alkalmazzuk a járvány elleni védekezés eszközeit.

A Zsinat Elnökségi Tanácsa arra kéri a gyülekezeteket, hogy mindaddig, amíg a közösségi kapcsolattartás biztonságát az illetékes hatóságok nem igazolják, az Elnökségi Tanács március 16-i ajánlásait vegyék figyelembe és továbbra se tartsanak templomokban és gyülekezeti házakban gyülekezeti közösség részvételével istentiszteleteket és gyülekezeti alkalmakat.

Az óvintézkedések és korlátozások türelmet és gondosságot igényelnek. Tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk az emberi élet védelméért gyülekezeti közösségeinkben és egész országunkban is. Bízunk lelkipásztoraink és gyülekezeti elöljáróink bölcsességében, hogy a kényszerűen meghozott rendelkezéseket betartják és betartatják, és ezzel is akadályozzák a vírusfertőzés terjedését. Buzgó esedezésünk, hogy mihamarabb teljesen szabadon dicsérhessük Istent az Ige és a sákramentumok köré összegyülekezve.

„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2Tim 1,7).

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa

 

Dunántúli Református EgyházkerületPüspöki Hivatal8500 Pápa, Árok u. 6.Tel.: (+36 89) 512-400; 512-401; (+36 30) 410-5762Fax: (+36 89) 512-402Email: dtpuspoki@refdunantul.huhttp://www.refdunantul.hu


tovább

Körlevél járványhelyzet idején

Kacsora Szabolcs / 2020-04-28 22:40:53

 

„Bár az ajtók zárva voltak, bement Jézus, megállt középen,

és ezt mondta: Békesség nektek!" (Jn 20,26b)

 

Kedves Testvéreink!

 

A világméretű koronavírus-járvány idején rendhagyó, digitális ülést tartott a Generális Konvent elnöksége. A tanácskozáson áttekintettük a Magyar Református Egyház helyzetét, valamint kifejeztük testvéri közösségünket is egymással, melyet az ideiglenes elszigeteltségünk sem rendíthet meg. Szomorú szívvel hoztuk meg a döntést, hogy a májusra tervezett marosvásárhelyi Egységnapunkat 2021-re halasztjuk.

Fájdalommal osztozunk egyháztagjaink gyászában, akik elveszítették szerettüket a járvány következtében. Imádkozunk a betegek gyógyulásáért. Tiszteletünket fejezzük ki mindazok felé, akik az egészségügyben küzdenek az emberi életek megmentéséért. Emellett azok felé is, akik ebben a rendkívüli helyzetben lehetővé teszik polgári társadalmaink alapvető működését. Köszönjük a lelkipásztorok helytállását, akik a járvány nehéz napjaiban - a kapcsolattartás új formáit megtalálva - bátorítják a gyülekezeti tagokat, és minden testvérünket, aki lelki megerősítésre vágyik. Istentől kérünk számukra erőt, ahogy imádkozunk országaink vezetőiért és a felelős döntéshozókért is. Imádkozunk református testvéregyházainkért szerte a világon, a protestáns testvéreinkért és mindazokért, akik az Úr nevét segítségül hívják ezen a Földön, hogy lehessünk Isten hozzánk forduló szeretetének eszközei ebben a válságos helyzetben. Hozzá kiáltunk, hogy irgalmazzon nekünk, embergyermekeinek, és adja meg a járvány mielőbbi elmúlását.

Bátorítson bennünket az ige szava ma is, a karantén, a kényszerű bezárkózás idején: a Feltámadott Úr Jézus Krisztus a zárt ajtók mögött is velünk van és békességet tud adni a számunkra. Ez a békesség hassa át az életünket és erősítsen bennünket mindaddig, míg újra találkozhatunk egymással istentiszteleti alkalmainkon, és a Magyar Református Egyház közösségében is.

 

Kelt: 2020. április 27-én.

 

Testvéri köszöntéssel:

 

Dr. Szabó István s.k. püspök és Veres Sándor s.k. főgondnok Dunamelléki Református Egyházkerület

Steinbach József s.k. püspök és Dr. Huszár Pál s.k. főgondnok Dunántúli Református Egyházkerület

Kató Béla s.k. püspök és Dr. Dézsi Zoltán s.k. főgondnok Erdélyi Református Egyházkerület

Szenn Péter s.k. püspök és Kel József s.k. főgondnok Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház

Zán Fábián Sándor s.k. püspök és Nagy Béla s.k. főgondnok Kárpátaljai Református Egyház

 

Csűry István s.k. püspök és Bara Lajos István s.k. főgondnok Királyhágómelléki Református Egyházkerület

Halász Béla s.k. püspök és Székely Károly s.k. főgondnok Szerbiai Református Keresztyén Egyház

Fazekas László s.k. püspök és Fekete Vince s.k. főgondnok Szlovákiai Református Keresztyén Egyház

Csomós József s.k. püspök és Ábrám Tibor s.k. főgondnok Tiszáninneni Református Egyházkerület

Dr. Fekete Károly s.k. püspök és Dr. Adorján Gusztáv s.k. főgondnok Tiszántúli Református Egyházkerület


 

 

 

tovább

Húsvéti liturgia

Kacsora Szabolcs / 2020-04-09 23:16:57


 

tovább

Elnökségi határozat

Kacsora Szabolcs / 2020-04-09 22:47:40

tovább