Enyingi Református Egyházközség

 

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Gyülekezeti Kirándulás

Nádasdi Péter / 2010-05-03 15:35:10

2010. május 15-én (szombaton) gyülekezeti kirándulásra megyünk Zirc - Csesznek - Tés útvonalon.

Várható költség: 2 500 Ft (útiköltség, belépőjegyek). Étkezés tarisznyából.

Az autóbuszon már minden hely elkelt, ha szívesen jönne, és még nem jelentkezett, tartson velünk autóval!

Indulás: szombat reggel 8 órakor a templom mellől.

tovább

Anyák Napi Istentisztelet

Nádasdi Péter / 2010-05-03 15:26:09


Tavaly tartottunk először ennek a jeles napnak a környékén édesanyák és nagymamák számára verses-zenés istentiszteletet. Idén a vasárnap éppen egybe esett az anyák napjával.
Hittanosainkat Kovácsné Ternyák Anikó és Kovács László, a Tinódi tanító-hitoktató házaspárja készítette fel. A megható műsorért gyermekeinké és övék a köszönet.

Fényképek

tovább

Kedves leendő elsős Szülők!

Nádasdi Péter / 2010-02-01 13:17:36

Iskolánkban, a Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskolában megkezdtük a 2010/2011-es tanévre a beiratkozási szándéknyilatkozatok fogadását. Iskolánkban továbbra is „egésznapos” oktatási rendben, a szülők munkában töltött idejéhez igazodva (8-16 óra között) történik a tanítás: az 1-4 évfolyamokon iskolaotthon, az 5-8 évfolyamokon napközi otthon keretében készülnek a diákok a következő napi feladatukra.
Minden diák kötelezően művészetoktatási tanszakot választ a zeneművészet, táncművészet, képző- és iparművészet és színművészet területéről. Felekezetük szerint hitoktatásban részesülnek diákjaink heti két, órarendbe épített órán. A tanulói terhelhetőséget és a mindennapi testedzést-mozgást szem előtt tartva készítjük el munkarendünket.
Az első osztály délutáni óráiba illesztve heti két alkalommal néptánc-népi játék, egy alkalommal rajz és kerámiafoglalkozás szerepel. A 2005/2006-os tanévtől az 1-3 osztályban elindítottuk a világnyelv programot, melynek keretében tanulóink játékos formában ismerkedhetnek az angol nyelvvel. Már első osztálytól informatika-oktatáson vesznek részt tanulóink. Iskolánk jól ellátott oktatástechnikai eszközökkel, melyeket folyamatosan fejlesztünk.

Lehetőség van az iskola mindennapi oktatási rendjének megismerésére, az osztálytermek és az iskolaépület megtekintésére tanítási idő alatt.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

tovább

Ökumenikus Imahét

Nádasdi Péter / 2010-01-20 08:53:58

„…legyenek eggyé kezedben.” (Ezékiel 37,17)

Szeretettel várjuk az Ökumenikus Imahét enyingi istentiszteleteire

 

2010. január 21. (csütörtök)

 

16 óra: Balatonbozsok, római katolikus templom

17 óra: Enying, római katolikus templom

 

2010. január 22. (péntek)

 

17 óra: evangélikus templom

 

2010. január 23. (szombat)

 

17 óra: református templom

tovább

Pápai nap Enyingen

Nádasdi Péter / 2009-11-05 21:02:17

Október 11-én a vasárnap délelőtti istentiszteleten, néhány év után ismét a pápai refisek voltak vendégeink. A Református Kollégium diákcsapatát Varga Lívia lelkipásztor, kollégiumi nevelőtanár és Kovácsné Orbán Magdolna kollégiumi nevelőtanár vezették. A diákok (köztük: Drexler Ákos, Szénási Anita, Pirtyák Dorottya, Demeter Dalma, és sok más öregdiákunk) bibliaolvasással, verssel, énekkel és zenével szolgáltak közöttünk.

Varga Lívia a tíz leprás története (Lukács 17,11-19) alapján többek között emlékeztetett arra,hogy nagyobb teret kell adni imádságainkban a hálaadásnak. Hálával gondolunk vissza erre az istentiszteletre és hálával gondolunk fiataljainkra, akik szemmel láthatóan megtalálták a helyüket a pápai Refiben. Nemcsak a diákok istentiszteleti szolgálata, hanem a velük való beszélgetés is széppé tette ezt a vasárnapot.

A szolgáló diákok: Berkes Admira (7. o.), Demeter Dalma (11.), Drexler Ákos (9.), Karácsony Kinga (9.), Képíró Rebeka (9.), Kovács Anetta (10.), Máté Veronika (7.), Mészáros Katalin (9.), Müller Mónika (7.), Pirtyák Dorottya (7.), Szénási Anita (9.), Wachtler Alexandra (10.) és Zákányi Katalin (11.). Isten áldása kísérje tovább Pápán tanuló diákjainkat, társaikat és pedagógusaikat.

 

Végül álljon itt egy rövid idézet a Refi jelképéről, az eperfáról:
„A szederfa/eperfa halványuló, régies nemzeti jelképeink közé tartozik. Az önkényuralmi rendszerekkel szembenálló nemzeti ellenállás jelképe... Az eperfa/szederfa jelkép is, a Pápai Református Kollégium szimbóluma, amelynek címerében egy hatalmas szederfa szerepel. A hagyomány szerint a kollégium régi épületének udvarán állt szederfa. tovább