Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Bizonyságtétel

2018-04-24 08:13:47 / Polgár Tibor


Az én „karácsonyi csodám”


„Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.”




Határozott céljaink mellett ott vannak álmaink, melyekre gyakran csak vágyakozunk és reménykedünk, hogy egyszer talán valóra válnak… 52 évesen már sok mindent megélhettem, mint mindenkinél általában, volt magasság és mélység egyaránt. De mindig tudtam, hogy szeretettel, hittel és erős akarattal nincs lehetetlen. Szeretett családom segítségével és munkám által megadatott, hogy közvetlenül Hazámért, annak közösségéért dolgozhassak. Mégis gyakran éreztem, hogy valami hiányzik az életemből. Hosszú időn át kerestem, kutattam, de a kanyargós út végén megtaláltam, azonban eltartott még egy darabig, mivel az ajtó előtt bebocsátásra várva is, még jó ideig csak vágyakozva álltam.

 

Több éve, hogy a mára már felnőtté vált gyermekeim itt Magyaralmáson a református gyülekezetben konfirmáltak. Már ekkor éreztem valami belső indíttatást, hogy jó lenne teljes lelkülettel ide, ebbe a közösségbe tartozni. Teltek múltak az évek, hol ritkábban, hol gyakrabban látogattam az istentiszteleteket. 2006 fordulópont volt az életemben. Település vezetőként, nem kis felelőséggel a vállamon, napról-napra egyre több nehézséggel kellett megküzdenem. A kitűzött mérföldkövek eléréséhez végtelen kitartásra, biztatásra és erőre volt szükségem. 2015 júniusában a felelősségteljes munkám mellett, 50 évesen államvizsgáztam. Ekkor már tudtam, hogy nincs lehetetlen, nincs akadály és mindaz, amit az életemben elértem, csakis segítséggel, az Ő munkálkodásával történhet. Egyre gyakrabban kerítettem sort a vasárnapi istentiszteletekre, itt mindenkor megnyugvást leltem, megerősödve, tisztább lélekkel fordulhattam neki az elkövetkezendő kihívásoknak, az újabb hétköznapoknak.

 

Majd elérkezett 2017, amikor eldöntöttem, teljes szívemmel, lelkemmel, elmémből és minden erőmből szeretném az élő, megdicsőült Krisztust és tudtam, hogy az Úrvacsorában valóságosan jelen van, és teljes valójával közösségre lép. Végtelenül vágytam az Úr asztalához, mely rövidesen bekövetkezett. Ez év karácsonya számomra maga volt a CSODA!

 

A felkészítő alkalmak, a testvérek befogadása a gyülekezeti közösségbe, a biztató ölelések és a kedves mosolyok… Megérkeztem, ide tartozom.

 

Karácsony az örömünnep, Jézus születése, 2017 karácsonyán számomra valósággá vált. Tudtam, Jézus megszületett és megszületett nekem is, őszintén, tisztán és mélyen a lelkemben.

 

2017. december 25. ott és akkor igazán éreztem… velünk volt a Szentlélek és e valóságos jelenléttel beteljesült a vele való titokzatos egyesülés.

 

2017 a nehézségek ellenére is nekem a CSODÁK éve volt! Kis unokám Misi megérkezése, keresztelője, fiam házasságkötésének megáldása, a KONFIRMÁCIÓi fogadalomtételem, az ÁLDÁS, az első ÚRVACSORA….. Igen! Mi más, ha nem ez maga a CSODA?

 

Köszönöm Uram, hogy megadatott számomra! HÁLA ÉS KÖSZÖNET!

 

 

Vas Istvánné

Magyaralmás község polgármestere