Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Gyermek-istentisztelet 2021. január 17.

2021-01-21 13:28:37 / Polgár Tibor

 

Áldás, békesség! Kedves Gyerekek!

 

Remélem, ma is velem tartotok a Biblia korába, és van kedvetek megismerni Jézus életéből egy történetet! Ne feledjétek, a teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített -mondja a 2 Timóteus 3:16-17. Szóval tartsatok velem, és fogadjátok be Isten Igéjét a szívetekbe! Jó nekünk, hasznos nekünk, ha olvassuk, ha hallgatjuk, ha szívünkben forgatjuk Isten beszédét! :)

 

Tanultunk egy dalt már korábban, énekeld együtt ezekkel az aranyos kis gyerekekkel!

 

 

 

Most nézzétek meg ezt a kis videót Jézus megkeresztelkedéséről!

 

 

 

Közöttetek is vannak már gyerekek, akiket egész kicsi korukban, vagy éppen iskolás korukban kereszteltek meg. Vannak, akik pedig felnőtt korukban döntenek úgy, hogy Isten szeretett Fiát beengedik a szívükbe. Itt a filmben úgy mondta a mesélő, hogy az emberek bemerítkeztek, hiszen a Jordán az egy folyó, és ott belemerültek az emberek a vízbe, mi pedig a templomban szoktuk ugyanazt megcselekedni, csak úgy, hogy tiszteletes bácsi a gyerekek vagy felnőttek fejére önt egy kis vizet.

 

De vajon miért csináljuk ezt? Mit is fejezünk ki ezzel? Tudjátok, az emberek azért mentek ki a Jordánhoz, mert ott tanította őket egy különleges ember. Keresztelő Jánosnak hívták, és nagyon más volt, nagyon különleges. Nemcsak azért, mert hosszú volt a haja, hisz születésétől fogva nem vágatta le, vagy mert teveszőr ruhát hordott, ami azért nem valami puha anyag, nem is azért, mert fantasztikus főzőiskolát indított volna ott a Jordánnál, hisz mást se evett csak sáskát, meg mézet, hanem azért, mert olyan dolgokat mondott az embereknek, ami igaz volt. Ő látta, ismerte az emberek szívét, főleg azt, hogy nem tudnak jó emberek lenni, nem tudnak Istennek tetsző életet élni. Folyton valahogy rosszat teszünk. Rossz döntéseket hozunk. Ártunk másoknak. Pedig látjuk, érezzük, hogy ez rossz. És János az embereknek olyan tanácsokat adott, amik segítettek nekik. Tanácsot adott a katonáknak, a vámszedőknek, mindenkinek. Már kezdték azt hinni, hogy ő a megígért megváltó. De nem, ő meg is mondta nekik, hogy ő bizony nem a megváltó. A Megváltó nála sokkal-sokkal jobb lesz, és igazi változást fog hozni, nem csak jó tanácsokat adni.

 

Egy nap meg is jelent Jézus a Jordánnál. János meg is mondta mindenkinek, hogy na látjátok, Ő az, Ő a Megváltó. Ő fogja a világot megváltani a bűneiből. Ő meg fog változtatni mindent. Jézus odament Jánoshoz, és arra kérte őt, keresztelje meg őt is, mint a többi embert, akik azért keresztelkedtek meg, mert belátták, hogy nem tudnak jók lenni, mert bűnös dolgokat tesznek. A vízzel keresztelés azt jelképezte, hogy megmosakodnak azokból a rossz dolgokból, amiket csináltak, lemossák magukról.

 

De akkor miért akar Jézus is megkeresztelkedni? Azért, mert Isten Fia volt, Aki magára vette a világ bűnét. Odaszánta az Ő életét értünk. És amikor megtette, akkor megnyílt az ég, és megszólalt az Atya Isten: Ez az én szeretett Fiam, Akiben gyönyörködöm.

 

Isten gyönyörködik bennünk is, ha az életünket odaszánjuk Neki. Én nem tudom, te érzed-e már, hogy egyedül nem megy. Hogy egyedül annyi mindenkit megbántunk, annyi sok mindent elrontunk, sok rossz dolgot gondol a fejünk, sok rossz indulat van a szívünkben. Nem tudom, te érzed-e már, hogy nem lehet visszacsinálni a dolgokat, amiket elhibáztunk.

 

Ha igen, van egy jó hírem a számodra! Nem vagy egyedül! Van egy barátunk, Jézus, Aki magára vállalta mindazoknak a dolgoknak a büntetését, amiket felsoroltam. Van egy barátunk, Jézus, Aki igazi változást tud hozni. Van egy ember, Isten Fia, Akihez te is tartozhatsz, te is megkeresztelkedhetsz, átadhatod Neki a bűneidet, sérelmeidet, fájdalmaidat.

 

Ma is megszólíthatod, ott áll a szíved ajtaja előtt!

 

Imádkozzunk! Drága Jézus, köszönöm, hogy Isten Fiaként lehajolsz értem, szeretsz engem, megtisztítod a szívem, köszönöm, hogy Hozzád tartozhatok! Ámen

 

Kézműves: Készítsetek galambot legyezőhajtással!

 

https://hu.pinterest.com/pin/31666003613421665/

 

Edit néni