Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

„Mert nálad van az élet forrása!” - REND 2024

Imre Enikő / 2024-01-22 11:33:15

A 36. Zsoltár üzenete adja az idei REND fő témáját: ÉLNI JÓ! A 2024. június 21-23. között Tatán megrendezésre kerülő Református Egyházi Napok Dunántúl szervezése a célegyenesbe érkezett. A szervezőbizottság január 16-án tartotta idei első ülését.

 

Az Úr kegyelméből a 10. REND fesztiválra készülünk, amely a kezdetek óta nemcsak a dunántúli, hanem a Kárpát-medencei reformátusság hitbeli és lelki összetartozásának megjelenítésévé, „demonstrálásává" ért, s a fesztiválokhoz méltó nyitottsággal vár minden keresztyént és minden érdeklődőt. Ahogy nőtt a fesztivál, úgy gyarapodott az előkészítő munka terhe is. Az egyházkerület vezetése és szervező bizottsága végzi ezt a nagy feladatot, elsősorban a fesztivál nyitottság ellenére is nélkülözhetetlen egyháziasságának és lelkiségének biztosítása miatt.

 

A bizottság szinte az előző REND végeztével megkezdte a munkát. Az időpont közeledtével egyre sűrűbben ülnek össze, jelenleg kéthetente találkoznak.

Szervezőbizottság: Farkas Gergely elnökségi tanácsos, Gerecsei Zsolt a Tatai Református Egyházmegye esperese, Steinbach József püspök, Máté László egyházkerületi főjegyző, Dr. Nemes Pál egyházkerületi főgondnok, Márkus Mihály a Pápai Református Egyházmegye esperese

A január 16-i ülésen véglegesítették a programot. Megkezdődik a technikai lebonyolítást végző céggel az egyeztetés, a szálláslehetőségek felmérése.

 

A véglegesített programokról húsvét, pünkösd táján részletes tájékoztatás adunk a kerület kommunikációs felületein, szórólapokon, plakátokon.

 

Szeretettel kérjük, hogy gyülekezeteinkből, intézményeinkből minél többen vegyünk részt a REND programjain és hívogassunk másokat is.
Legyünk együtt minél többen 2024. június 21-23 között Tatán a Református Egyházi Napok Dunántúl, REND fesztiválon.


tovább

Idén kétszáz éves a Székesfehérvári Református Egyházközség

Imre Enikő / 2024-01-22 11:30:50

Ünnepi, hálaadó istentisztelettel kezdődött vasárnap a Székesfehérvári Református Egyházközség jubileumi éve. Az első helyi református gyülekezet megalakulásának évfordulója alkalmából egész éves programsorozattal, a többi között koncertekkel, kiállításokkal előadás-sorozattal készülnek.

 

 

A teljes beszámoló a tovább mögött olvasható.

tovább

200 éve Fehérváron: a reformátusok 2024-ben ünnepelnek (videó, galéria)

Imre Enikő / 2024-01-11 09:15:28

Kétszáz éve alapított egyházközséget Székesfehérváron a reformáció. A jubileumi istentisztelet szólt ennek öröméről, az ember emelte falakról és a világosságról, melyet a templomon kívül is megvallható hit biztosíthat napjainkban.

 

A teljes beszámoló a tovább mögött olvasható.

A képek és videók a tovább mögött tekinthetők meg.

 

tovább

MEGHÍVÓ: A székesfehérvári reformátusok 200 éves jubileumi évének első zenei alkalmára a Budai úti református templomba január 14-én 16 órai kezdettel

Imre Enikő / 2024-01-11 08:47:19

Tisztelt Barátaink!



Nagy szeretettel hívjuk Önöket 2024. január 14. vasárnap 16 órára, a Budai úti Református templomban (Székesfehérvár, Budai út 113.) a Budai úti Zenés Esték keretében tartandó hangversenyre, amely egyben a Székesfehérvári Reformátusok 200 éves jubileuma tiszteletére megrendezett ünnepi eseménysorozat első zenei alkalma.

 

Közreműködnek: a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium fuvolista növendékei, Hajas Szilárd fuvolaművész és Vasvári Tamás zongoraművész.

 

A programban a klasszikus fuvolairodalom remekművei csendülnek fel.

 

Tisztelettel és nagy szeretettel várjuk Önt, Kedves Családját és a kíséretében megjelenteket!



Üdvözlettel:
Berze János
lelkipásztor

tovább

Karácsonyi köszöntő

Imre Enikő / 2023-12-23 21:32:54

tovább

Életútkísérés református módra - Interjú Siteri Erika gyógypedagógussal a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Református EGYMI) vezetőjével

Imre Enikő / 2023-12-19 16:07:24

Már a korai fejlesztésben kapcsolatot tudunk létesíteni az ellátást igénylő gyermekekkel és családokkal, majd a kisgyermek a speciális óvodánk ellátottja lesz, aztán a speciális iskolánk foglalkozik vele, így hosszú úton tudjuk őket végigkísérni. Az állami ellátókban ez nem teljesen így van - mondja Siteri Erika gyógypedagógus, a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Református EGYMI) nyáron kinevezett vezetője.

A teljes beszélgetés a tovább mögött olvasható.


tovább