Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

MEGHÍVÓ: Egyházmegyei Gondnoki "Csendesnap" Dégen február 23-án

Imre Enikő / 2019-02-01 09:11:33

 

Kedves Gondnok Úr/Asszony!

 

Tisztelettel és szeretettel hívjuk a 2019. február 23-án tartandó Mezőföldi Református Egyházmegye „Gondnoki Csendesnapjára".

 

A gondnoki találkozó helyszíne: Dég, Gyülekezeti Ház.

 

Kérjük, hogy részvételi szándékukat, illetve akadályoztatásukat

2019. február 19-én 12 óráig legyenek kedvesek jelezni.


tovább

MEGHÍVÓ: MERIT lesz Kálozon március 2-án

Imre Enikő / 2019-01-25 10:57:24

tovább

Megkezdődött a kármentés

Imre Enikő / 2019-01-25 10:05:42

 

Minden bent tartózkodó diák épségben kimenekült a tegnap esti, halálos áldozatot is követelő kollégiumi tűzből. A diákok rendőri kísérettel két percre visszamehetnek személyes tárgyaikért az épület statikailag biztonságos részén elhelyezkedő szobáikba.

tovább

Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök közleménye a budapesti református teológián szerda este keletkezett tűzesetről.

Imre Enikő / 2019-01-25 10:00:59

 

Kedves Testvérek!

 

Szerda este kigyulladt a Ráday Kollégium, 130 diák otthona. Köszönöm a tűzoltóknak, hogy a riasztást követően 8 perc alatt nagy erőkkel a helyszínre értek és emberfeletti erőfeszítéseket tettek a tűz megfékezésére. A lángoló épület mellett tehetetlenül éltük végig, ahogyan bent pusztít a tűz, miközben a tűzoltók önmagukat nem kímélve dolgoztak az épületben. Köszönöm nekik a bátorságukat. Köszönöm a katasztrófavédelem és a rendőrség munkáját, akik lehetővé tették, hogy zavartalanul dolgozhassanak a szakemberek. Köszönjük a szomszéd ház lakóinak a türelmét.

 

Köszönöm Bácskai Jánosnak, a 9. kerület polgármesterének, hogy azonnal felajánlotta az önkormányzat épületét a diákoknak és az egyházkerület dolgozóinak. Köszönöm az önkormányzat dolgozóinak, hogy hajnalig velünk voltak és mindenben segítettek.

 

Köszönök minden felajánlást. A Magyarországi Evangélikus Egyház, és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szállást ajánlott fel a diákoknak. A Magyar Református Szeretetszolgálat mellett számos református gyülekezet, lelkipásztor és magánember ajánlott segítséget. Köszönet minden jószándékú embernek a segítségért.

 

Bogárdi Szabó István
püspök
Dunamelléki Református Egyházkerület

tovább