Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Felfordulás van, de minden helyre fog jönni

Imre Enikő / 2019-01-04 09:35:38

 

Az egész ország megismerte a nágocsi református anyaotthont, miután november 30-án kiégett az intézmény egyik épülete. Pedig sokaknak menedék ez a hely. Az otthonban leginkább bántalmazó férfiak elől menekülő édesanyák és gyermekeik laknak. A Reformátusok Lapja karácsony előtt járt az otthonban, a tovább mögött olvashatják összeállításukat.

tovább

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ

Imre Enikő / 2018-12-20 09:14:23

 

„Áldott az Úr, Izrael Istene, hogy meglátogatta népét, és váltságot szerzett neki. Erős üdvözítőt támasztott nekünk..."


(Lukács ev. 1,68.69a)


 

(A képen a csákberényi református templom belseje látható.)

 

A Mezőföldi Református Egyházmegye lelkipásztorainak, gondnokainak, presbitereinek, gyülekezeteinkben élő testvéreinknek és minden olvasónak Krisztus szeretetében teljes Karácsonyi ünnepet, és Urunk áldásában gazdag Új Esztendőt kívánunk.

Az egyházmegye elnöksége:

 

tovább

Egyházkerületi karácsonyi köszöntés

Imre Enikő / 2018-12-20 08:54:06

 

A Dunántúli Református Egyházkerület

Egyházközségei részére


Nagytiszteletű Lelkipásztor Testvérem!

Tisztelt Gondnok Testvérem!

Kedves Gyülekezet!


„Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk.

Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni:

Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya,

Békesség Fejedelme!" (Ézsaiás 9,5)


Engedjék meg, hogy Karácsony Ünnepén Isten iránti hálával, tisztelettel és testvéri szeretettel köszöntsem a Gyülekezetet a fenti ige alapján.


Köszönjük az Úrnak, hogy a mi közös szolgálatunk nem emberi vállalkozás, hanem Isten ígéretén nyugszik, Aki elküldte az Ő Fiát, s akinek az ígérete Karácsonykor teljesedett be. Istennek úgy tetszett, hogy az Ő Krisztusban beteljesedett ígérete lehet a mi egyházunk szolgálatának megingathatatlan alapja. Kérjük az Urat, hogy karácsonykor is erősítsen meg bennünket abban a hitünkben, hogy egyházunk élete és jövője Isten beteljesedett ígéretén nyugszik, s mi mindnyájan ennek az ígéretnek a részesei vagyunk és örökké azok is maradunk.


Ezekkel a gondolatokkal kívánok áldott Karácsonyi Ünnepeket minden Kedves Testvérünknek és kérem Isten áldását az Új Esztendőre is.


Pápa, 2018. Adventjében


Testvéri köszöntéssel:

Steinbach József

püspök


tovább

Miként gyűjt az Isten - Hírek a nágocsi "Árvácska" Anya- és Csecsemőotthonról

Imre Enikő / 2018-12-20 08:45:42

Amint beszámoltunk a somogyi hírről a nágocsi Árvácska Anya- és Csecsemőotthonban november 30-án tűz ütött ki. Közel két hét telt el, de folyamatos az érdeklődés, hogy mi történt azóta. Nagy Csaba esperes urat kerestük fel, hogy adjon tájékoztatást olvasóinknak.

 

Részletek a tovább mögött!

tovább

Régi ár, új minőség - januártól megújul a Reformátusok Lapja

Imre Enikő / 2018-12-20 08:34:38

„Azt szeretnénk, hogy továbbra is aktuális, református, értékes és érdekes tartalommal töltsük meg az újságot" - fogalmazott T. Németh László, a Reformátusok Lapja felelős szerkesztője a megújulással kapcsolatban. Az hetilap szerkesztősége előfizetői akcióval készül az ünnepekre.


 

Részletek a tovább mögött!

tovább

MEGHÍVÓ LELKÉSZÉRTEKEZLETRE

Imre Enikő / 2018-12-14 10:59:45

Nagytiszteletű Lelkipásztorok!


Szeretettel hívjuk Önöket decemberi lelkészértekezletünkre,


melyet 2018. december 18-án / kedden / 15.00 órai kezdettel tartunk


Székesfehérváron.


Életükre és szolgálatukra Isten áldását kívánva, testvéri köszöntéssel:


Imre Enikő


tovább

Közlemény

Imre Enikő / 2018-12-07 09:40:54

 

Ezúton adunk hírt arról, hogy a nágocsi „Árvácska" Anya- és Csecsemőotthon új épületszárnya 2018. november 30-án délelőtt leégett. Személyi sérülés nem történt. A lakók további ellátásáról gondoskodtunk. Amint erre lehetőség nyílik, a kellő információk birtokában, részletes tájékoztatást adunk a helyzetről, addig kérjük hordozzák imádságban ügyünket. 
Az „Árvácska" Anya- és Csecsemőotthon vezetése


 


tovább

Az ünnep nem marad el – tűzeset miatt sem

Imre Enikő / 2018-12-07 09:39:48

Lakhatatlanná vált egy tűzeset miatt a Dunántúli Református Egyházkerület Árvácska Anya- és Csecsemőotthonának egyik szárnya a Somogy megyei Nágocson. Az egyházkerület vezetése azt kéri, mindenki hordozza imádságban a lakókat és gyűjtést is indítottak, hogy minél előbb újra biztonságos otthona lehessen az édesanyáknak és kisgyermekeiknek.


November 30-án, az esti órákban tűz ütött ki a nágocsi Árvácska Anya- és Csecsemőotthonban. A református intézményében olyan nők és gyermekek élnek, akik családon belüli erőszak elől menekülve vagy családjukból kimenekítve kerületek a településre. Az otthonnak eddig 31 lakója volt, akik közül hét gyermek és tizenkét felnőtt tartózkodott szobáiban a tűz keletkezésekor - azonban senki sem sérült meg.

 

Részletek a tovább mögött.

tovább

Nyílt nap a Pápai REFI-ben december 8-án

Imre Enikő / 2018-12-07 09:36:37

tovább