Mezőföldi Református Egyházmegye

Biblia konkordanciával

2017-02-22 03:15:13 / Polgár Tibor

 

 

A reformáció kezdetének 500. évfordulójára megjelent az új fordítású Biblia legújabb, revideált szövegű kiadása (RÚF 2014) konkordanciával egybekötve, nagy méretben, kétféle kötésben: elegáns és tartós, különlegesen kezelt kék vászonkötésben, illetve bőrkötésben, arany élmetszéssel.

 

Régi bibliamagyarázati elv „a Szentírás önmagát magyarázza”: nehezebb igehelyeket könnyebben érthető, világos igehelyek segítségével lehet helyesen érteni, magyarázni. A Biblia szövegéhez készített konkordancia gyors és hatékony segítséget ad azoknak az olvasóknak, akiket a Biblia mélyebb összefüggései érdekelnek.

 

 

A konkordancia nem teljes: nem szerepel benne minden szó minden előfordulása. A több mint ezer szócikkben igyekeztünk csak a hitbeli, egyéni kegyességi vagy teológiai szempontból fontosabb, gyakrabban említett fogalmakat feltüntetni benne. Nem szerepelnek benne azok a fogalmak vagy tulajdonnevek sem, amelyek olyan sokszor fordulnak elő a Bibliában, hogy a felsorolásuk értelmetlennek tűnt.

 

Reméljük, hogy a konkordancia ezekkel a korlátozásokkal együtt is hasznos segítségnek bizonyul a bibliaolvasás és -tanulmányozás során.

 

 

Forrás: www.kalvinkiado.hu