Mezőföldi Református Egyházmegye

“Egy táskányi boldogság”

2018-06-13 05:43:58 / Polgár Tibor

 

Ha van már nem használt, de jó állapotban lévő iskolatáskája, vagy más olyan eszköz, ami iskolakezdéshez elengedhetetlen, akkor csatlakozzon a Kárpát-medencei gyűjtéshez, hogy minél több diákhoz juthasson el segítség!

 

Annak, aki olvasta a nemrég kiadott érzékenyítő mesekönyvünk „Egy táskányi boldogság” című meséjét, ismerős lesz a következő történet.

 

Kornél orvosnak készül, de a család anyagi nehézségei miatt nélkülözésben él és az alapvető iskolai felszerelései is hiányoznak.

 

A Moha erdő lakóinak sírja el bánatát, akik készségesen sietnek a segítségére és tesznek meg mindent azért, hogy Kornélnak legyen iskolatáskája, tolltartója és ceruzái. A segítség végül egy Kornél korabeli kisfiútól és anyukájától érkezik, akik a jótékonykodás után nem kevésbé boldogabbak, mint maga a megajándékozott.

 

A teljes mese ITT olvasható.

 

A Moha erdő lakóinak példájára idén is megszervezi a Magyar Református Szeretetszolgálat az országos iskolatáska- és tanszergyűjtő akciót. Látva a szükséget és az elmúlt évek tapasztalatait, úgy gondoljuk, hogy nagy hiányt pótol ez a kezdeményezés.

 

Minden iskolatáskát, tolltartót szívesen fogadunk, ami még jó állapotban van, továbbá zsírkrétát, színes és grafitceruzát, vízfestékeket és ecseteket és egyéb rajzeszközöket várunk a gyűjtőpontokon. Ha valaki teheti, a bevásárlásnál is gondoljon a nélkülözésben élőkre és egy-egy füzettel, írószerrel segítse a tanévkezdésüket.

 

A Moha erdő lakói összefogtak, és mindenki a tőle telhetővel segített, hogy Kornél arca újra mosolyra derülhessen. Legyünk mi is olyanok, mint a képzeletbeli erdő képzeletbeli lakói!

 

Ajándékozzunk valakinek egy táskányi boldogságot!

 

Gyűjtőhelyek listája ITT található.

 

 

Forrás: www.jobbadni.hu