Mezőföldi Református Egyházmegye

A CEC részvétét fejezte ki a görög tűzvész kapcsán

2018-08-04 20:53:56 / Polgár Tibor

 

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) levélben fordult a Görög Ortodox Egyház mellett a helyi reformátusokhoz is, részvétét fejezve ki a pusztító tűzvészben elhunyt vagy megsérült áldozatok családtagjainak.

 

A CEC ezzel a görög nép fájdalmában és gyászában is osztozni kíván, amelyik a halálos és pusztító erdőtüzekkel kényszerült szembenézni az Attikai-félszigeten. A katasztrófa okozta fájdalom súlyos, egész közösségek vesztek el, világszerte gyászolnak az áldozatok családjai és barátai.

 

„Csatlakozunk a vallásos emberek áldozatokért – gyermekekért, szülőkért és idősekért – mondott kitartó imádságaihoz szerte a világon, illetve mindazokért, akik megsebesültek, vagy még mindig eltűntként vannak nyilvántartva. Minden embert, akit súlyos veszteség ért, Isten kegyelmébe ajánlunk.

 

Ezzel a tragédiával Görögország ismét az emberiséget és a bolygónkat fenyegető veszedelmek célkeresztjébe került. A globális felmelegedés miatt egyre súlyosabb erdőtüzek a környezetet sújtó bűn és az ember okozta katasztrofális méretű klímaváltozással szembeni érdektelenség melléktermékei."

 

A tragédia terhét csak növelik a görög társadalmat sújtó megszorító intézkedések, amik a tűzoltókat és a mentőegységeket is hátrányosan érintik. A CEC nyilvánosan közzétett levelében arról biztosította tagegyházait és annak tagjait, hogy Európa egyházai ezekben a sötét napokban is a tragédia sújtotta közösségekkel maradnak és szolidaritásuk töretlen.

 

 

Külügyi Iroda

 

 

Forrás: www.ceceurope.org

 

 

Megjelent a www.reformatus.hu oldalon.