Mezőföldi Református Egyházmegye

Beszámoló - Nyári bibliahét Magyaralmáson

2019-08-13 10:20:32 / Imre Enikő

2019 júliusában is megrendezésre került Magyaralmáson a nyári bibliai napközis tábor. A hét témája Az egyetlen út volt, a Vasárnapi Iskolai Szövetség öt evangélizációs anyaga. Olyan bibliai történeteket tanultunk, amelyekben a szereplőknek csak egyetlen egy útja maradt, Isten szerint cselekedni.

 

 

Ahogy Ábel csak egyetlen úton tudott Istennek tetsző áldozatot vinni, ahogy a tékozló fiúnak egyetlen lehetősége maradt, azaz hazamenni az atyjához, ugyanúgy Naámánnak is egyetlen útja volt meggyógyulni, mégpedig az, hogy tegye amit Elizeus mond neki. Péterért sem tehetett többet, csak egyet, a gyülekezete: imádkozott. Sámuel történetéből pedig megtanultuk, hogy egyetlen út lehetséges számunkra is, ha halljuk Isten szavát, tovább kell adnunk.

 

Csodálatos volt átélni Isten közelségét! Láthattuk, ahogy hívogatja a gyerekeket, ahogy munkálkodik bennük. Láthattuk, ahogy gyermekek fogadják be az Urat a szívükbe! Milyen ereje van Isten éltető szavának! Köszönjük, hogy segítőink, akik idejüket, erejüket, kezüket szánták oda Istennek, lehetővé tették, hogy a gyerekek felejthetetlen hetet töltsenek a református templom udvarán! Köszönjük a sok finomságot az asszony testvéreknek! A sok természetbeni és anyagi támogatást! Köszönjük az ifisek odaadó szolgálatát, akik minden nap korábban jöttek, hogy rendbe tegyék az udvart, hogy előkészítsék a játékokat, hogy kis jelenettel szolgáljanak a gyerekeknek! Köszönjük a lelkes konyhai munkatársaknak, hogy odafigyeltek ránk, hogy mindig legyen innivalónk és ennivalónk!

 

Köszönjük a kreatív felelősöknek, hogy sose volt unatkozó kisgyerek, mert mindig kínáltak valami izgalmasat számukra! Köszönjük a csillámtetkót, arcfestést, nyuszi és bari simogatást! Köszönjük a tárgyi tanítást, hogy mindeneknek mindenné lehettünk, hogy így is megmutathattuk Isten üzenetét! Köszönjük az aranymondás tanítást és az ismétlő játékok levezetését! Köszönjük az éjjeli őrséget, hogy a sátorozáskor mi békésen aludhattunk, mégis mindenki biztonságban volt! Köszönjük a kirándulás megszervezését és lebonyolítását! Annyi mindenért vagyunk hálásak! Mert tudjuk, hogy mindez Istennek tetsző ajándék volt!

 

Nem tudom, mire emlékszünk majd évek múlva ebből a hétből, de biztos mindenki emlékezni fog az esti szalonnasütögetés hangulatára vagy a pénteki Pintér Béla koncertre. Ahogy a zsoltáros mondja: „Akkor megtelt a szánk nevetéssel..." (Zsolátrok 126,2) Boldogok vagyunk, mert Veled lehettünk, Veled ehettünk, Veled énekelhettünk, Veled játszhattunk, Tőled tanulhattunk... Benned létezhettünk, Uram!

 

PSZE

Fotók: Dezső Lotti, Gállné Medveczky Borbála, Viniczai Barnabás