Mezőföldi Református Egyházmegye

IFI NAP Székesfehérváron - Beszámoló

2022-05-26 10:54:44 / Imre Enikő

IFI NAP Székesfehérváron

 

2022. május 21-én egy csodálatos nap lehetett számos fiatal számára, és köztük nekünk is! Fejér megye különböző településeiről érkeztek fiatalok az IFI NAPra, aminek a Székesfehérvár Belvárosi Református Gyülekezet adott otthont, amit ezúton is köszönünk a gyülekezetnek.

 

Több, mint 60-an lehettünk együtt ezen az alkalmon, amiről azt gondoljuk, hogy a fiataloknak is meghatározó volt! Nagyon különleges ilyen sok fiatalt látni együtt, akik nagyon szeretik Istent vagy szeretnék Őt megismerni. Abáról, Agárdról, Fehérvárcsurgóról, Kálozról, Kápolnásnyékről, Kislángról, Mórról, Sárbogárdról, Soponyáról, Székesfehérvárról, Velencéről, Zámolyról, illetve Budaörsről, Budapestről, Debrecenből és Rákoskeresztúrról érkeztek a résztvevők és a szolgálók. Sokan sokféle helyről, sokféle háttérrel és gondolattal voltunk együtt, mégis egy közösségként éltük meg az IFI NAPot.

 

A nap során részünk volt egy nagy közös játékban, majd közösen dicsőítettük az Urat, amiben a Székesfehérvár Belvárosi Református Gyülekezet ifi csoport dicsőítő csapata vezetett bennünket. Az IFI NAP témája a BAJNOK(OK) volt. Bedekovics Péter (Bepe), református lelkész tanított minket Isten Igéjével kapcsolatban, arra fókuszálva, hogy mit jelent bajnoknak lenni, és mit jelent az, hogy már most bajnokok vagyunk Krisztusban. „Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?" A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. De hála legyen Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által." (1Kor 15:55-57)

 

A tanítást követően egy bizonyságtételt is hallhattunk egy ifistől, Jákob Gábortól, aki azt osztotta meg velünk, hogy mit jelent Isten dicsősége, és ő hogyan tapasztalta meg ennek a súlyát és jelentőségét. A közös rész után kiscsoportbeszélgetésekkel folytatódott a délután, ahol átbeszéltük a tanítást és reflektáltunk rá, önmagukra és egymásra.

 

Mindezek után az udvaron hot-dog party volt, majd különböző alternatív programokon vehettek részt a fiatalok. Imaséta, társasozás és beugrózás színesítette a délutánt. Olyan jó volt látni, hogy mindezek során hogyan kapcsolódtak egymáshoz a fiatalok. A program végén volt, aki azt mondta, hogy szívesen csatlakozna az egyik ifihez, mert még nincsen közössége, és volt olyan is, aki tudatosan azért jött el, hogy itt megismerjen más keresztyén fiatalokat, akikkel közösségben lehet.

 

Ez a nap nem jöhetett volna létre Isten végtelen szeretete nélkül! Az együttlétünket csodálatosan meggazdagította a 20 fős szolgáló csapat (akik között voltak ifisek, ifivezetők, lelkészek és házigazdák) munkája és a Mezőföldi Református Egyházmegye anyagi támogatása, amiket ezúton is nagyon köszönünk! Végtelen hála van a szívünkben azért, hogy megvalósulhatott ez a nap, és láthattuk a résztvevő fiatalok örömét, a szolgáló csapat elkötelezettségét és égő szívét az Úrért, és megtapasztalhattuk Isten gondviselését és jelenlétét!

 

Nemes Noémi és Jákob Zsuzsi

 

 

 

Az IFI NAP-ról képeket tekinthetnek meg a tovább mögött.