Őrségi Református Egyházmegye

Egyházmegyei hittantábor Kőszegen: Élmények és közösség János evangéliuma nyomán

2024-07-27 10:21:38 / Sisak László

Július 15-19. között Kőszegen került megrendezésre az egyházmegyei hittantábor, melynek központi témája János evangéliumának „Én vagyok…” mondásai voltak. A változatos, interaktív áhítatok és a bibliai foglalkozások segítették, hogy a gyerekek mélyebb kapcsolatot alakítsanak ki Isten Igéjével. Az időjárás nem mindig volt kegyes hozzánk, hiszen nagy volt a hőség, ez sem szegte kedvünket. A forró napok ellenére a programok sokszínűsége gondoskodott arról, hogy mindig legyen valami izgalmas és érdekes tevékenység.

 

 

A résztvevők kézművesfoglalkozáson vehettek részt, ahol lehetőségük volt egyedi MTJ (Mit tenne Jézus?) szlogenű karkötőket készíteni. A karkötők azzal a céllal készültek, hogy a gyerekek mindennapi döntéseikben emlékeztetve legyenek, hogy a Krisztus példáját kövessék. A programok között volt kenyérsütés, reggeli torna, túra az Óház-kilátozóhoz, könyvjelzőkészítés. Talán a legizgalmasabb a dottós kirándulás volt Kőszeg óvárosába, amely lehetőséget biztosított a helyi természeti szépségek és a barokk városkép felfedezésére. Az esték sem teltek unalmasan: filmvetítések zárták a napot, ahol a résztvevők közösen nézhettek meg inspiráló és tanulságos filmeket. A tábor során számos közösségi játékra, vetélkedőre és számháborúra is sor került, melyek erősítették a csapatszellemet. A különféle játékok és az angyal–bárány párosok létrehozása a résztvevők összekovácsolta, és maradandó élményekkel gazdagította. A tavalyi siker után idén is elkészültek az aláírt pólók, melyekre sok év múltán a gyerekek minden bizonnyal nosztalgiával és boldogsággal fognak visszaemlékezni.

 

 

A tábor legkülönlegesebb élménye, hogy kicsit újra színesebben láthattuk a világot. A gyermekek nyitottsága, kíváncsisága megerősítette és inspirálta mindegyik felnőtt segítő és szervező lelkét. A gyermeki rácsodálkozás a bibliai történetekre és tanításokra, az ő tiszta hitük mindannyiunkat emlékeztetett arra, milyen fontos az ilyen közösségi események szervezése.

 

 

 

 

Köszönjük a szervezést Pető házaspárnak és Bokor-Barta Anitának, a segítők pedagógiai segítségét, a szállásadást és finom ételeket, az egyházmegye lelkipásztorainak az áhítatok megtartását, és minden szülőnek, aki segédkezett a programok lebonyolításában és az adományokban!

 

Szakál Sára Rebeka