Őrségi Református Egyházmegye

Lelkészcsaládok találkozója Kustánszegen

2024-09-06 12:19:17 / Sisak László

Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak. Azért úgy láttam, hogy semmi sincs jobb, mint hogy az ember örvendezzen az ő dolgaiban, mivelhogy ez az ő része e világban… Préd. 3: 2, 22.

 

A lelkész nagyon elfoglalt, sokféle szolgálata van a mindennapokban, eléggé leterhelt, mert igyekszik mindenhol, mindenkinek megfelelni, szeretettel képviselni az Isten ügyét a gyülekezetekben. Ezért is éltük meg mindannyian ajándékként, hogy augusztus utolsó péntekjén együtt lehettünk az Őrségi Református Egyházmegye lelkészei és családjaik egy csodálatos, kötetlen, szeretetteljes nap keretében. A házigazdák, Petró József lelkipásztor, kedves felesége, Erika és önzetlen segítőik nagy odaadással készültek, vártak bennünket a Kustánszegi Református Templom udvarában, ahol finomságokkal készültek a fogadásunkra. A táj lebilincselő látványt nyújtott, ami a lelkünket felüdítette, éreztük nemcsak egymás szeretetét és barátságát, hanem Isten gondviselő jelenlétét.

 

Az áhítat, közös éneklés után a gyermekeket lovaskocsival vitték le a tó partjára, ahol Márkus-Oroszi Dániel lelkipásztor és felesége, Ibolya már nagyban készítették számunkra a finom ebédet, amit nagy örömmel fogyasztottunk el a megterített asztalok mellett. A sok beszélgetés, közös játékok, fürdőzés a tóban, az ízletes ebéd meghozta a gyümölcsét, mert valóban áldásban volt részünk, feltöltekeztünk, éreztük, hogy szükségünk volt egymás társaságára, a gyerekeink új barátságokat kötöttek egymással, csodálatos volt minden pillanata. Megható volt hallani, ahogyan a gyermekek kacagása betöltötte a tó körüli természetet. A sok palacsinta, sütemények megkoronázták a napot, igazán édessé tették nem csak a testünket, hanem a lelkünket is. Valóban mindennek rendelt ideje van, ahogyan a kötetlen, örömteli találkozásoknak is, amilyen ez a nap is volt.

 

Hálás szívvel köszönjük meg a szervezőknek az önzetlen készülést, a csillogó szemeket, ahogyan vártak és fogadtak bennünket. Köszönjük az Egyházmegyének a támogatását és a lehetőséget, hogy együtt tudtunk lenni. Én személy szerint OTTHON éreztem magam, mert boldog pillanatokat, élményeket kaptam ajándékba, amit elvihettem magammal a szürkébb hétköznapokra, ahol ismét várt ránk az újabb szolgálat, feladat. Várjuk a következő lehetőséget, hogy ebben a formában együtt lehessünk, még jobban megismerve egymást és családjainkat.

 

Pető Tímea Enikő

Galéria

1.jpeg 2.jpeg 3.jpeg 4.jpeg 5.jpeg 6.jpeg 7.jpeg 8.jpeg 9.jpeg 10.jpeg 11.jpeg