Pápai Református Egyházmegye

 

Barátom, hát ezért jöttél?

2012-07-09 21:55:45 / Füstös Gábor

Hat egyházmegye mintegy negyvenhat településéről érkezett több, mint száztíz fiatal Balatonfenyvesre, a Református Ifjúsági és Gyermeküdülőbe, ahol egyházkerületünk idén is megrendezi (a kiskamasz és családi táborok mellett) az ifjúsági táborát a már konfirmált fiatalok részére.

Ez a DURIT2012. DUnántúli Református Ifjúsági Tábor - az egyetlen elem, ami feltölt.

A nyári közel negyven fokos hőségben folyamatosan érkeztek a résztvevők a helyszínre. Gyors regisztráció és szobabeosztás után mindenki megismerked(het)ett a szobájával és szobatársaival - már ha eddig nem ismerték egymást és a helyszínt az előző táborozásból, vagy mert egy gyülekezetből érkeztek.

Délután négy óra után a nagyteremben vette kezdetét a közösségi alkalmak sora. A közös éneklés után Bátki Dávid Géza etei lelkipásztor, a tábor főszervezője mondta el a tábor főbb tudnivalóit és ismertette a hét prgoramját.

Ezek után a társaság tíz csoportra oszlott, ahol megismerkedtek egymással és a vezetőikkel. Ezek a csoportok fogják a következő napokban az előadások témáját feldolgozni.

Vacsora után esti áhítatra gyült össze a tábor.  Több ének után Köntös László egyházkerületi főjegyző áhítata szólalt meg. A címben szereplő kérdést szegezte a fiataloknak. Közvetlen stílusában pedzegette: bizonyára mindenki szívesen lenne máshol is (talán a Balaton vizében vagy egyéb hűs helyen), de itt vagyunk. Arra bíztatta a fiatalokat, hogy e héten próbálják meg megismerni Jézust és a jézusi értékrendet, mert ennek nagy ereje van, ami formálni fogja az életüket.

Istenünk adja, hogy valóban így lehessen fiataljaink életében (is)!