A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Istentiszteleti hirdetések

Főoldal / Istentiszteleti hirdetések

Szent Márton köpenye

Barta Zsolt / 2015-10-26 11:59:14

Szt. Márton köpenye

Adománygyűjtés a kárpátaljai magyar cigány táborok számára

a Johannita Lovagrend szervezésében

 

 

Célkitűzés:

Kárpátaljai, beregszászi Tábor mélyszegénységében élők különböző korosztályának lehetőség szerinti minél jobb ellátása a tél előtt használt kabáttal és cipővel Márton napjára november 11-re.

 

Beregszászon van egy 6.000 fős magyar-cigány telep, a „Tábor", ennek lakóit látnánk el használt ruhával. Munkácson kb. 3000 cigány van hasonló helyzetben.


tovább

Temetőkerti Áhítat

Barta Zsolt / 2015-10-25 22:19:48


tovább

Istentiszteleti hirdetések 2015. október 25.

Barta Zsolt / 2015-10-25 22:15:38

Alkalmak:

Ma délután a megszokott időben tartunk istentiszteletet.

 

Reformáció napján, október 31-én délelőtt 10 órakor lesz istentisztelet zeneszámmal és emléktábla avatással.

 

Délután 2 órától Tardoson, a Vörösmárvány Művelődási Házban lesz a Tatai Református Egyházmegye közös reformciói istentisztelete. Aki szeretne jönni, kérjük, jelentkezzen a Lelkészi Hivatalban.

 

November 1-én délelőtt 10 órától tartunk úrvacsorás istentiszteletet. Ezzel párhuzamosan gyerekistentisztelet is lesz.

 

Délután  a templomban nem lesz istentisztelet, viszont 16 órától a Református Ravatalozónál tartunk temetőkerti áhítatot.


November 1-én délután 3 órától Etén tartanak hálaadó istentiszteletet az orgona és a ravatalozó elkészüléséért.  Igét hirdet Steinbach József püspök úr. Erre az alkalomra minket is szeretettel várnak. Saját autóval lehet menni.

 

November 21-én, szombaton 10 órától rendezzük meg az idei Gyülekezeti Ebédet, melyen vendégeink és előadóink: Ivan James Patterson és felesége lesznek az Írországi Presbiteriánus Egyházból. Kérjük, hogy az előkészületek és az ebédrendelés miatt, hogy aki eljön, jelezze részvételi szándékát!

 

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2015. október 18.

Barta Zsolt / 2015-10-25 21:55:25

Alkalmak:

Ma délután a megszokott időben tartunk istentiszteletet.

 

Ma délután 3 órától Bokodon tartanak hálaadó istentiszteletet a református templom és a parókia felújításáért. Minket is szeretettel várnak.

 

Jövő vasárnap délelőtt és délután is a megszokott időben tartunk istentiszteleteket. Délezlőtt lesz gyerekistentisztelet is.

 

Reformáció napján, október 31-én délelőtt 10 órakor lesz istentisztelet zeneszámmal és emléktábla avatással.

 

Délután 2 órától Tardoson, a Vörösmárvány Művelődási Házban lesz a Tatai Református Egyházmegye közös reformciói istentisztelete. Aki szeretne jönni, kérjük, jelentkezzen a Lelkészi Hivatalban.

 

November 1-én délelőtt 10 órától tartunk úrvacsorás istentiszteletet. Ezzel párhuzamosan gyerekistentisztelet is lesz.

Délután  a templomban nem lesz istentisztelet, viszont 16 órától a Református Ravatalozónál tartunk temetőkerti áhítatot.


November 1-én délután 3 órától Etén tartanak hálaadó istentiszteletet az orgona és a ravatalozó elkészüléséért.  Erre az alkalomra minket is szeretettel várnak.

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2015. október 11.

Barta Zsolt / 2015-10-12 16:41:42

Ma délután már lesz 2 órakor istentisztelet.

 

Jövő vasárnap délelőtt és délután is tartunk istentiszteleteket. Délelőtt lesz gyermekistentisztelet. is.

 

Október 18-án vasárnap 16.00-tól Bokodon hálaadó istentisztelet lesz a templom és a parókia felújításáért, valamint a gyülekezet az új orgonáért. Igét hirdet Máté László esperes úr, zenével szolgálnak az Magyar Állami Operaház címzetes énekesei. Aki szeretne részt venni ezen az alkalmon, kérjük jelentkezzen!

 

A kijáratnál elvehető a Héthatár újság legfrissebb száma.

 

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2015. október 4.

Barta Zsolt / 2015-10-06 10:50:43

Ma délután még nem lesz istentisztelet.

 


Jövő vasárnap délelőtt 10 órakor és du. 2 órakor is tartunk istentiszteletet!


Déleőtt ismét Barta Lívia fogja Isten Igéjét hirdetni és lesz gyermekistentisztelet is.

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2015. szeptember 27.

Barta Zsolt / 2015-09-29 12:04:26

Jövő vasárnap 10 órától lesz istentisztelet és gyermekistentisztelet. Igét hirdet: Barta Zsolt.

 

Délután még nem lesz ist., utána viszont helyre áll a szokott menetrend.

 

Okt. 3-án Héthatáros Hittanos kirándulás lesz. Indulás 9 órakor, érkezés du. 4 és 5 óra között. Úticél: Csókakői vár, majd Iszkaszentgyörgy környéke (piramis, kastély, templom, park stb.) Az útiköltség kb. 1000 Ft. tovább

Istentiszteleti hirdetések 2015. szeptember 20.

Barta Zsolt / 2015-09-29 12:00:00

A mai ist. után gyülekezeti csoportkép készül itt bent és az ajtó előtt. (Csak néhány perc.) Kérem, hogy az áldás után, most ne kifelé induljunk el, hanem ide az úrasztalához. Először a a felnőttek fentről és lentről, majd a gyerekek elénk állnak...

 

A Tiszteletes Úr okt. 2-án fog hazaérkezni.

 

Szeptember folyamán még nem lesznek délután istentiszteletek.

 

Jövő vasárnap délelőtt:10.00 lesz istentisztelet és már gyerekistentisztelet is!

 

Szept 26. szombat 10óra Szőny, Nagyboldogasszony Kat. Templom, a Kecskés László Társaság szervezésében megemlékezés és emléktábla avatás a Benesi Törvények által meghurcolt és kitelepítettek tiszteletére. Ha valaki érintett, jelentkezzen.

 

Okt. 3. Héthatáros Hittanos kirándulás lesz. Indulás 9 órakor, érkezés du. 4 és 5 óra között. Úticél: Csókakői vár, majd Iszkaszentgyörgy környéke (piramis, kastély, templom, park stb.) Az útiköltség kb. 1000 Ft.

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2015. szeptember 13.

Barta Zsolt / 2015-09-15 10:54:14

 

 

Alkalmak:

Szeptember folyamán a délutáni istentiszteletek még szünetelnek.

 

Szept. 20.-án  jövő vasárnap 10 órától Hittanévnyitó istentiszteletet tartunk. Utána egy közös gyülekezeti csoportképet szeretnénk készíteni itt a templomban és a templom bejáratánál a következő évi kártyanaptárra. Jó lenne, ha minél többen rajta lennének.

 

Szept. 18-án 18 órától Kisbéren a református templomban Mészáros János Elek tart jótékonysági hangversenyt. Minket is szeretettel várnak.

 

Ma délután 17 órától az etei református templomban Vadász Attila ad orgonahangversenyt. Szeretettel várnak bennünket is.

 

Szept 26-án szombaton 10 órától Szőnyben a Nagyboldogasszony Katolikus Templomban a Kecskés László Társaság szervezésében megemlékezés és emléktábla avatás lesz a Benesi Törvények által meghurcolt és kitelepítettek tiszteletére. A szervezők azt kérik, ha valaki érintett, jelentkezzen.

 




Alkalmak:

 

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2015. szeptember 6.

Barta Zsolt / 2015-09-15 10:43:51

 

Alkalmak:

Jövő vasárnap 10 órától lesz istentisztelet.

A délutáni istentiszteletek még szeptember folyamán szünetelnek.

 

Szeptember 20-án 10 órától Hittanévnyitó istentiszteletet tartunk, utána pedig egy gyülekezeti csoportképet készítünk a következő évi kártyanaptárra. Szeretnénk, ha minél többen rajta lehetnénk ezen a képen.

 

Szeptember 18-án 18 órától a kisbéri református templomban Mészáros János Elek tart jótékonysági koncertet, melyre bennünket is szeretettel várnak.

 

 

Megérkeztem a gyerekekkel együtt, de a Tiszteletes Úr csak október 2-án jön haza. Köszönjük a gyülekezet türelmét, és mindazok helytállást, akik nyáron helyettesítettek bennünket.

 


tovább