A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Istentiszteleti hirdetések

Főoldal / Istentiszteleti hirdetések

Hirdetések: Karácsony 2011

Barta Zsolt / 2012-01-05 14:30:43

Ünnepi alkalmaink:

December 25.10.00. úrvacsorás istentisztelet. Igét hirdet: Barta Lívia

14.00. istentisztelet. Igét hirdet: Hetyei Mónika

December 26. 10.00. úrvacsorás istentisztelet. Igét hirdet: Barta Zsolt

14.00. istentisztelet. Igét hirdet: Balogh Márk ötöd éves budapesti teológiai hallgató.

December 31. 18.00 hálaadó istentisztelet. Igét hirdet: Hetyei Mónika.

Január 1. 10.00. istentisztelet az új presbiterek fogadalomtételével.

14.00. istentisztelet tovább

Istentiszteleti hirdetések 2011. december 11.

Barta Zsolt / 2011-12-16 15:38:21

Ma délután és a jövő héten is a megszokott időben tartunk istentiszteletet.

Jövő héten ( december 14-15- 16 ) szerdán, csütörtökön és pénteken adventi előkészítő istentiszteleteket tartunk este 6 órai kezdettel a templomban. Vendég igehirdetők: Kálmán István, Tóth András és a pénteki estén Barta Lívia szolgál.

Szerdán 15.00 órakor Adventi Vásár lesz az iskolában.

Pénteken 9.30- kor Karácsonyi Kerekítő lesz a gyülekezeti termben.

Vasárnap délután 3 órakor Karácsonyi Bárányka klub lesz a gyülekezeti teremben. Ezen a kézműves alkalmon Mézeskalács díszítéssel, hópehely és karácsonyi díszek készítésével készülünk a karácsonyra.

Együttérző testvéri szeretettel hirdetjük, hogy tegnap hajnalban hunyt el Dobos Lajosné. Temetése szombaton 15.00- kor lesz a Református temetőben.

 

A kijáratnál kapható a Reformátusok lapja!

Isten legyen továbbra is gyülekezetünk őriző pásztora!


 

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2011. december 4.

Barta Zsolt / 2011-12-16 14:32:17

Ma délután megszokott időben tartunk istentiszteletet. Az istentisztelet után, 15 órai kezdettel adventi teadélutánt tartunk a gyülekezeti teremben. Aki szeretnének résztvenni, kérjük, hogy jelezzék előre a lelkészi hivatalban.

Szerda délután este 6 órakor bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben. A múlt alkalommal Mária személyéről, most pedig Jzsefről beszélgetünk közesen az Ige fényében.

Jövő vasárnap a megszokott időben tartjuk meg a délelőtti és a délutáni itetiszteleteket is. Emellett a konfirmandus óra és a gyermekistentisztelett a megszokott időben lesz.

December 14-15-16-án este 6 órakor adventi előkészítő alkalmaink lesznek a templomban, amelyen vendég lelkészek szolgálnak.Szerda: Kálmán István, Csütörtök: Tóth András, Péntek:Barta Lívía. Alkalmainkra szeretettel hívjuk és várjuk a testvéreket.

 

A kijáratnál kapható a Reformátusok Lapja.

Isten legyen továbbra is gyülekezetünk őriző pásztora!

 

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2011. november 27.

Barta Zsolt / 2011-11-28 02:22:53

Ma délután 16 órakor adventi zenés áhítat lesz a templomban a Balatonalmádi Református Gyülekezet énekkara és Török Ágnes (egyetemi lelkész, fuvolista) szolgálatával.

Jövő vasárnap délelőtt és délután is megszokott időben lesznek alkalmaink. 15 órától adventi teadélután lesz: hölgyeknek. Aki részt szeretne venni, jelentkezzen a tiszteletes asszonynál.

Szerda este 6 órakor bibliaórát tartunk a gyülekezeti teremben.

Pénteken 9.30-kor kerekítő és baba mama kör lesz a gyülekzeti teremben.

December 3-án (szombaton) 10 órától ünnepi hálaadó istentisztelet lesz Kocson a felújított templomért.

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2011. november 20.

Barta Zsolt / 2011-11-23 06:45:43

Ma délután megszokott időben tartunk istentiszteletet. 15 órától Bárányka Klubba várjuk a gyerekeket!

Advent első vasárnapján, jövő héten, délelőtt a  megszokott időben tartjuk alkalmainkat: konfirmandus óra, istentisztelet a templomban a gyeremekek szolgálatával és gyerekistentisztelet a gyülekezeti teremben. Az istentiszteleten megkereszteljük Magyar Attila és Zsebő Andrea 2. kisfiát, Hunort.

Jövő vasárnap délután nem 14 órakor, hanem 16 órakor tartunk templomi alkalmat: adventi zenés áhítat. Vendégeink: a balatonalmádi református gyülekezet énekkara és Török Ágnes egyetemi lelkész, fuvolista.

Advent második vasárnapján (december 4.) 15 órától adventi teadélután lesz hölgyeknek. Jelezze a tiszteletes asszonynak, aki el szeretne jönni.

Jövő hét csütörtöktől a megrendelt kiadványok a Lelkészi Hivatalban átvehetőek.

Holnap, hétfő reggel 9 órától levélseprés a templomudvaron, utána gyülekezeti terem kitakarítása. Kérjük asszonytestvéreinket, hogy jöjjenek el.

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2011. november 13.

Barta Zsolt / 2011-11-17 10:20:44

Ma délután megszokott időben tartunk istentiszteletet, melyen Hetyei Mónika hirdeti Isten Igéjét.

November 18-án, pénteken 9.30-kor Kerekítő lesz, majd beszélgetés a büntetés és jutalmazás kérdéséről.

Jövő vasárnap délelőtt és délután is a megszokott időben tartunk istentiszteleteket. Délelőtt megkereszteljük Germán Zsolt és varga Tünde első gyermekét, Dominikot. Várjuk őket imádságos szívvel. 9 órától lesz konfirmációs óra, utána pedig gyerekistentisztelet is. Majd délután 3 órától Bárányka klubba várjuk a gyerekeket.

November 19-én, szombaton 9 órától Zircen presbiteri továbbképző lesz. Indulás 8.20-kor a parókia elől autókkal és mikrobusszal.

13.00-kor kezdődik az idei gyülekezeti ebéd az óvoda étkezőjében. Vendégeink: Faragóné Bencsik Dóra (Helvécia lelkipásztora) és néhány gyülekezeti tagja. Aki teheti hozzon bort illetve süteményt. KÉrjük presbiter testvéreinket és a gyülekezet tagjait, hogy mindkét alkalomra csütörtökig jelentkezzenek a Lelkészi Hivatalban.

Ugyanezen a napon 12 hittanos gyermek részt vesz az egyházmegyei hittanversenyen Almásneszmélyen. Gondoljunk rájuk imádságban.

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2011. november 6.

Barta Zsolt / 2011-11-10 09:49:03

Ma délután a megszokott időben lesz istentisztelet, amelyen Hetyei Mónika fog szolgálni.

Ma du. 3 órakor hálaadó istentisztelet lesz Mocsán, ahol a felújított templomtoronyért adnak hálát. Az Igét Steinbach József püspökúr hirdeti. Indulás a templom elől 2 órakor.

Jövő vasárnap a megszokott időben tartunk istentiszteleteket: Délelőtt 10 órakor és délután 2 órakor. A délelőtti istentisztelet előtt konfirmációi elkőkészítő az istentisztelettel egyidőben pedig gyermekistentisztelet lesz a gyülekezeti teremben.

FONTOS! November 13-án, jövő vasárnap a délelőtti istentisztelet keretén belül presbiterválasztásra kerül sor. Kérjük a választásra jogosult testvéreket, hogy minél nagyobb létszámban jöjjenek el és adják le érvényes szavazataikat.

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2011. október 30.

Barta Zsolt / 2011-10-30 14:15:04

NOVEMBER 13-ÁN 10 ÓRA: PRESBITERVÁLASZTÁS GYÜLEKEZETÜNKBEN!

 

Ma délután 4 órakor reformáció alkalmából közös ünnepi istentiszteletet tartunk a császári, a vérteskethelyi, a tárkányi, az ászári és a kisbéri református testvérekkel.  Utána szeretetvendégség lesz, melyre várju ka süteményadományokat. Du. 3 órától nyitva lesz a kultúrház, oda lehet hozni és lehet jönni segíteni.

Október 31-én, hétfőn  10 órakor reformáció napi istentisztelet lesz.

November 1-jén, kedden 16 órakor áhítat lesz a református temetőkert bejáratnál Vigasztaló találkozás címmel.

November 6-án, jövő vasárnap délelőtt és délután is a megszokott időben lesznek alkamaink. Délelőtt lesz gyerekistentisztelet, kt óra viszont nem. Délelőtt megterítjük az úrasztalát.

Ezért pénteken este 6 órakor úrvacsora előkészítő istentiszteletet tartunk a templomban.

November 4-én, pénteken 9.30-kor Kerekítő és Baba mama kör lesz, amelyen meg fogjuk ünneplni, hogy 1 éve működik gyülekezetünkben a Kerekítő.

Mai perselypénzünket a badacsonytomaji egyházközség megsegítésére fogjuk elküldeni, segítve őket, hogy befejezhessék temoplomukat.

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2011. október 23.

Barta Zsolt / 2011-10-23 15:13:31

Adakozásunkat vezesse Isten igéje: "A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek, mert az ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten."

Ma délután a megszokott időben lesz istentisztelet.

Október 30-án, jövő vasárnap délelőtt a megszokott időben tartunk istentiszteletet, gyermekistentiszteletet és konfirmációs órát is.

Jövő vasárnapi perselypénzünket a badacsonytomaji református templom építésére fogjuk elküldeni a Zsinat útmutatása szerint.

Délután 4 órakor kisköri reformáció napi istentisztelet lesz templomunkban ászári és kisbéri hittanosok szolgálatával, a császáriak férfikar közreműködésével és Juhász Róbert (császári lelkipásztor) igehirdetésével. Utána szeretetvendégség lesz, amelyre sütemény, bor, üdítő adományokat várunk.

Október 29-én, szombaton presbiteri konferencia lesz Ácson, ami egyben az egyházmegye központi reformációi ünnepsége is.  9-kor indulunk a parókia elől. Jelentkezni még lehet.

Október 31-én, hétfőn délelőtt 10-kor reformáció napi istentisztelet lesz.

November 1-én, kedden 16.00-kor temetőkerti áhítatot tartunk a Ravatalozónál.

Gyászeseményt hirdetek: a tegnapi napon hirdettük a feltámadás evangéliumát Nagy László hamvai mellett.

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2011. október 15.

Barta Zsolt / 2011-10-19 08:30:03

Ma délután elmarad a délutáni istentisztelet a nyugdíjas ebéd miatt.

Jövő héten délelőtt és délután is a megszokott időben lesz istentisztelet. 9 órától konfirmációi előkészítőt tartunk, 10 órától pedig gyerekistentiszteletet is.

Ma délután 4 órakor kezdődik a Bárányka klub, a gyülekezeti teremben.

 

További alkalmaink:

Október 21. 9.30 Kerekítő és baba-mama kör a gyülekezeti teremben. Témánk: Apa-gyeremek kapcsolat.

Október 22.-én szombaton, presbiter képzés lesz Csetényben. A jelentkezéseket várjuk a lelkészi hivatalban.

Október 29.-én Egyházmegyei presbiteri konferencia lesz Ácson

Október 30.- án vasárnap 16.00 órai kezdettel kisköri reformáció napi istentisztelet lesz itt Rédén – erre az alkalomra szeretetvendégséggel készülünk, a sütemény felajánlásokat szeretettel várjuk.

November 1.-én Vigasztaló találkozás címmel (most már hagyományszerűen) rövid áhítatra kerül sor a református temető ravatalozójánál, délután 4 órakor.

tovább