A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Istentiszteleti hirdetések

Főoldal / Istentiszteleti hirdetések

Énekkar

Barta Zsolt / 2011-01-09 15:46:51

Szeretnénk elindítani egy ökumenikus énekkart, amelynek munkájába lelkes tagokat várunk. Az első próbákat az imahét folyamán tartjuk, minden este 17.00-tól a református templomban. A hét során csiszolt műveket a záróistentiszteleten fogjuk bemutatni.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2011. január 9.

Barta Zsolt / 2011-01-09 15:37:43

 

Alkalmaink:

Ma délután 14.00-kor lesz istentisztelet.

Jövő vasárnap délelőtt az istentisztelet megszokott időben lesz, vele párhuzamosan gyerekistentiszteletet tartunk.15.00-tól pedig Bárányka klubba várjuk a gyerekeket. A délutáni istentiszteletet 18.00-kor lesz az ökumenikus imahét miatt.

A hittanórák tovább folytatódnak az iskolai rendben. A vasárnapi konfirmációs óra még elmarad.

Szerdán 18.00-kor bibliaórára várunk mindenkit.

Jövő szombat 17.00-kor ifiórára várjuk a fiatalokat.

Jövő vasárnap ökumenikus imahét indul. Minden este 18.00-kor a templomban tartunk istentiszteleteket meghívott igehirdetőkkel.

Az imahét alatt énekkari próbákat tartunk minden nap 17.00-tól a református templomban. Szeretettel várunk minden érdeklődőt ezekre a próbákra.

tovább

Baba-mama kör

Barta Zsolt / 2011-01-05 17:36:34

Kedves Anyukák, Apukák és Nagyszülők!

Szeretettel várok minden érdeklődőt a legközelebbi baba mama körre január 7-én (pénteken) 9.30-tól a református gyülekezeti teremben (Széchenyi u. 7.)!

Az első fél óra programja: Kerekítő Mondókás Móka, vagyis a kisgyermekekkel mondókázunk, énekelünk, ölbeli játékokat játszunk. Bővebb információt a www.kerekito.hu internetes oldalon lehet találni.

Majd szabad beszélgetés következik a mögöttünk hagyott ünnepekről. Amennyiben szeretnétek beszélgetéstémákat kérni az előttünk lévő alkalmakra, szívesen veszem a javaslataitokat!

A részvétel ingyenes! Kerekítsük együtt még szebbé gyermekeink napjait!

Barta Lívia

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2010. december 19.

Barta Zsolt / 2010-12-19 19:01:36

Ma délután az istentiszteletet a megszokott időben tartjuk.

Majd 15 órától Bárányka klubba várjuk a gyerekeket, ahol karácsonyi ajándékokat fogunk készíteni.

Ünnepi alkalmaink:

Szenteste 18.00 istentisztelet a gyermekek szolgálatával

December 25. 10.00 úrvacsorás istentisztelet, 14.00 istentisztelet, melyen Bátki Miklós esperes úr hirdeti az Igét.

December 26. 10.00 úrvacsorás istentisztelet. 14.00 istentisztelet a legátus szolgálatával, aki Hetyei Mónika, végzős teológa lesz.

Gyermekistentiszteletet legközelebb 2 két múlva, január 2-án tartunk. Akkor vehetik át a gyermekek az ajándékokat is, az alkalmakon való részvétel szerint.

Szilveszter este óévbúcsúztató hálaadó istensztiszteletet tartunk a templomban 18.00-kor.

Újév napján 10.00-kor és 14.00-kor tartunk istenszteletet a megszokott rend szerint.

tovább

Karácsonyi Báránykaklub

Barta Zsolt / 2010-12-19 18:43:53

Több, mint 20 gyermek vett részt advent negyedik vasárnap délután a Barányka klubban. Néhány karácsonyi ének megtanulása után ajándékkészítésbe kezdtünk.

 

A szorgos kezek között illatpárnák, sógyurma díszek, dekopázs harangok, papírcsillagok és felgüggeszthető aranytobozok születtek. Nyújtás, formázás, ragasztás és még varrás is - mindezeket kitartóan végezték a gyerekek, vidám hangulatban.

 

A végén még játszani is volt kedvünk és erőnk: a szegény cicás játékkal nevettetük egymást.

 

Köszönet a segítőknek: Budáné Erikának, Polgár Pirinek, Szücs Andreának, és Hetyei Mónikának.

 

tovább

Beszámoló az adventi teadélutánról

Barta Zsolt / 2010-12-18 19:13:53

Barta Lívia tiszteletes asszony 2010. december 5-én délutánra meghívta a rédei asszonytestvéreket egy adventi teadélutánra. Én, személy szerint, nagyon örültem neki.

Finom teaillat fogadott bennünket a gyülekezeti teremben. Az asztal szépen meg volt terítve. Sok gyertya pislákolt rajta. Körbe ültük az asztalt. Meglepetésünkre a tiszteletes asszonytól ajándékot kaptunk: karácsonyi csomagolásban kis kártyát találtunk, ami személyre szóló Igét rejtett. Kaptunk még mézeskalácsot is, szintén szép csomagolásban. Különböző gyümölcsteákat kóstolgattunk. Teázgatás közben egy szép éneket énekeltünk, amit meg is tanultunk. Majd elcsendesedve közösen imádkoztunk. Meghallgattuk a Bibliából Keresztelő János születésének történetét. Mindenki elmesélt egy számára felejthetetlen, szép karácsonyi történetet. Az idősebbek elmondták, hogy régen nem az ajándékozás volt a karácsony központjában, hanem a szeretet és a békesség. Szép történeteket hallgattunk. A beszélgetés vége felé ajándék illatpárnákat készítettünk, amit a tiszteletes asszony előre megvarratott. Megtöltöttük vatelinnal, fahéjjal és szegfűszeggel. Nagyon jó ötletet is kaptunk az ajándékkészítéshez. Mindenki elhozta kedvenc karácsonyi receptjét, amit szívesen cseréltünk ki egymás között. Legvégül Dróthné Eszti egy nagyon szép éneket énekelt nekünk, amit régebben karácsony este több alkalommal is elénekelt már a templomban.

Nagyon jó volt ez az áhítatos karácsony előtti teadélután. Hasznos tanácsokat, recepteket kaptunk egymástól. Mindnyájunk nevében elmondhatom, hogy jól esett - ha csak rövid időre is - egymásra figyelni, a másikat meghallgatni. Úgy indultunk haza, hogy szeretnénk máskor is egy-egy teadélutánra összejönni. Nemcsak karácsony előtt van szükségünk arra, hogy megpihenjünk, imádkozzunk és meghallgassuk egymást.

Czigány Józsefné, Ida

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2010. december 12.

Barta Zsolt / 2010-12-13 16:28:08

Ma délután az istentisztelet a megszokott időben lesz megtartva.

Jövő vasárnap a délelőtti és a délutáni istentiszteletet a megszokott időben tartjuk. 9 órától konfirmandus óra, 10 órától pedig gyermekistentisztelet is lesz. Délután 3 órától pedig Bárányka klub lesz, ahol karácsonyi ajándékokat és díszeket fogunk készíteni.

Jövő vasárnap délelőtt Hetyei Mónika, végzős teológusunk fogja Isten Igéjét hirdetni közöttünk.

December 18-án, szombaton 16.30-kor kérnek Isten áldását házasságkötésükre: Malcsik Ádám és Pölöskei Rita.

 

tovább

Baba-mama kör

Barta Zsolt / 2010-12-07 06:55:51

KARÁCSONYI BABA-MAMA KÖR ÉS KEREKÍTŐ

Kedves Anyukák, Apukák és Nagyszülők!

Találkozzunk a legközelebbi baba mama körön december 10-én (pénteken) 9.30-tól a református gyülekezeti teremben (Széchenyi u. 7.)!

Az első fél órában Kerekítünk, mondókázunk a karácsony jegyében!

Ezúttal a mesekönyvekről fogunk beszélgetni, melyhez mindenki hozza magával gyermeke vagy saját kedvenc mesekönyvét! (Megmutatni, nézegetni.)



tovább

Adventi Teadélután- hölgyeknek

Barta Zsolt / 2010-11-28 22:08:26

 

Adventi Teadélután- hölgyeknek

2010. december 5. 15.00-17.00

Engedjék meg nekünk – férfiak és családok – hogy egy pohár tea mellett beszélgetve készülhessünk a közeledő ünnepre! Ez az alkalom arra szolgál, hogy lelkileg ráhangolódjunk karácsonyra, ötleteket, recepteket cseréljünk és készítsünk egy kis meglepetést szeretteinknek.

Kérek mindenkit, hogy jelezze részvételi szándékát december 3-ig, valamint hozza majd magával kedvenc ünnepi receptjét!

Barta Lívia (Tel: 06 30 632 4598)

tovább

Istentiszteleti hirdetések 2010. november 28.

Barta Zsolt / 2010-11-28 22:02:16

Ma délután 16.00-tól Adventi Zenés Áhítatot tartunk a Pápai Református Gimnázium énekkarának szolgálatával. Igét hirdet, Kovács Dániel lelkipásztor, az iskola igazgatója.

Jövő vasárnap az istentiszteletek délelőtt és délután is a megszokott időben lesznek. Délelőtt lesz gyermekistentisztelet és konfirmandus óra is.

Jövő vasárnap 15.00 és 17.00 óra között Adventi teadélutánra várjuk nőtestvéreinket. Kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék a tiszteletes asszonynál.

Szerdán megkezdjük a bibliaórákat! Várunk mindenkit 18.00-ra a gyülekezeti terembe.

tovább