A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Hit és ókori és modern perzsa kultúra

2013-02-24 15:57:16 / Barta Zsolt

Elkezdődött a „Hit és..." előadássorozat

 

 

 


Egy hópelyhes februári estén a helyi iskola 1. osztályos tantermében gyűltünk össze, hogy meghallgassuk Kovács Attila vetített képes beszámolóját.

 

 

 

 

Az előadó nem volt ismeretlen számunkra, hiszen míg a csetényi gyülekezet lelkipásztora volt, sokszor megfordult Rédén.

 

Két évvel ezelőtt három barátja társaságában lehetősége nyílt elutazni Iránba, felkeresni Eszter királyné és Dániel próféta mauzóleumát, Perszepolisz romjait, valamint számos ókori emlékhelyet.

 

 

A szinte teljesen iszlám világban keverednek az ókori és a modern perzsa kultúra vonásai.

 

 

Az ország nagy része terméketlen sivatag vagy 5-6000 méter magas hegyek, a piacok, bazárok mégis tele vannak friss gyümölcsökkel, üde zöldségekkel, a városokat gyönyörű öntözött parkok díszítik és hatalmas, aranykupolás mecsetek magasodnak a házak fölé. Az országban mindenütt barátságos és vendégszerető emberekre találtak, akikkel könnyedén lehetett Jézus Krisztusról is beszélgetni.

 

 

A képek és nevezetességek ismertetése után lehetőségünk volt kérdéseket is feltenni, sütemény és tea mellett beszélgetni. Várunk mindenkit szeretettel a sorozat többi alkalmára is!

 

Galéria

Irán,_előadás_003.jpg Irán,_előadás_002.jpg Irán,_előadás_005.jpg Irán,_előadás_007.jpg Irán,_előadás_008.jpg Irán,_előadás_010.jpg Irán,_előadás_011.jpg Irán,_előadás_001.jpg Irán,_előadás_016.jpg Irán,_előadás_018.jpg Irán,_előadás_019.jpg Irán,_előadás_021.jpg Irán,_előadás_022.jpg bazar.jpg perszepolisz.jpg