Szentkirályszabadjai Református Gyülekezet

Aktualitások - Hírmondó

Főoldal / Hírmondó

Karácsonyi körlevél

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2013-12-10 21:01:34

"Akkor hasonló lesz a mennyek országa a tíz szűzhöz, akik fogták lámpásukat, és kimentek a vőlegény fogadására. Öt közülük balga volt, öt pedig okos. A balgák ugyanis amikor magukhoz vették lámpásukat, nem vittek magukkal olajat, az okosak viszont lámpásukkal együtt olajat is vittek korsóikban. Mivel pedig a vőlegény késett, mindnyájan elálmosodtak, és elaludtak. Éjfélkor aztán kiáltás hangzott: Íme, a vőlegény! Jöjjetek a fogadására! Ekkor felébredtek a szüzek mind, és rendbe hozták lámpásukat. A balgák így szóltak az okosakhoz: Adjatok nekünk az olajotokból, mert lámpásunk kialszik. Az okosak így válaszoltak: Hátha nem lesz elég nekünk is meg nektek is: menjetek inkább a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak. Amíg azok távol voltak vásárolni, megjött a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre. Azután bezárták az ajtót. Később megérkezett a többi szűz is, és így szóltak: Uram, uram, nyiss ajtót nekünk! Ő azonban így válaszolt: Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket. Vigyázzatok tehát, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok!" (Mt 25, 1-14)


tovább

Könyvbemutató és könyvvásár a Gyülekezetünkben!

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2013-12-04 11:13:25

2013.december 12.-én 17:00-kor a Gyülekezeti teremben Szabó György: Kincsek és kacatok című könyve kerül bemutatásra.

 

A helyszínen a kiadó kedveszményes adventi könyvvásárt tart.

 

A szerzővel beszélget Szűcs László lelkipásztor, a kiadó munkájáról pedig Fodor Csaba területi vezető számol be.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

tovább

Adventi női alkalom

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2013-11-18 07:58:45

Szeretettel várunk minden érdeklődő kislányt, hölgyet, anyukát és nagymamát gyülekezetünk adventi női alkalmára, ahol barátságos hangulatban, mosoly és gyertyafény kíséretével szeretnénk minden szívben útnak indítani a karácsony valódi és személyes csodáját.

 

 

 

Program:
- Lelki ráhangolódás az ünnepre
- Énektanulás
- Sütemény, tea, beszélgetés
- Karácsonyi kézműveskedés
…és egy kis meglepetés

 

Helyszín: Gyülekezeti Terem

Időpont: 2013. november 30, 16:00 óra

tovább

Nézd, itt a víz!

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2013-10-04 19:18:15

A teremtés ünnepe
2013. szeptember 29 - október 6.

 

Ezen a héten a magyar keresztény egyházak a teremtést ünneplik. Az idei teremtésünnep témája a víz. Gyülekezetünk többféleképpen is kapcsolódik a rendezvénysorozathoz.

 

tovább

Évkezdés újdonságokkal

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2013-09-06 11:41:18

Az elmúlt egy évben futó sorozatunk, A gyülekezet természetes fejlődése kapcsán számos gondolat és elképzelés megfogalmazódott bennünk arról, hogy miképpen tudnánk a hallottakat saját gyülekezetünk életében megvalósítani, közösségünket általuk gazdagabbá tenni és folyamatos fejlődésben tartani. A most kezdődő gyülekezeti évben Isten Szent Lelkének segítségével ezeket a gondolatokat szeretnénk átültetni a gyakorlatba, s ebből kifolyólag több változás is várható az alkalmainkat és a szolgálatainkat érintően egyaránt.

 

tovább

Pünkösdi kirándulás

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2013-05-17 09:39:49

Pünkösd hétfőn közös gyülekezeti kirándulásra indulunk Bakonybélbe!

 

Az autóbuszpályaudvaron találkozunk 9:45-kor, a busz 9:55-kor indul és 11.00-kor érkezik Somhegypusztára. Aki autóval jön, itt csatlakozhat 11:00-kor. (Ha valakinél van szabad hely, akkor jelezze a vasárnapi istentisztelet után.)

 

Túra: Somhegypuszta-Judit forrás-Szentkút (4,5 km)

 

A Judit forrásnál ebédelünk, 2:00-3:00 óra körül érkezünk a Szentkúthoz. A  lelki és szabadidős együttlétet követően 15:00-16:30 óráig tart a visszaút: Szentkút-Bakonybél (1km)

 

Bakonybélből a 17:20-as busszal indulunk haza, az autósok Somhegypusztán kiszállnak, Veszprémbe 18:50-kor érkezünk.

 

Hoznivaló: réteges, időjárásnak megfelelő öltözet; esőkabát; egész napra élelem és víz; naptej és kullancsriasztó; kényelmes lábbeli (van egy meredekebb és egy szurdokos szakasz)

 

Mindenkit - gyerekeket és idősebbeket is - szeretettel hívunk, várunk!

tovább

Pünkösdi hírlevél

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2013-05-13 14:12:36

Kedves Egyháztagunk!

 

Az idei pünkösdtől kezdődően kissé változtatunk a körleveleink formáján és stílusán. Több, rövidebb cikkből állítjuk össze, több gyülekezeti tagunk közreműködésével, és igyekszünk a legnaprakészebb aktualitásokkal ellátni. Az elnevezésében is jelezzük ezt a változást: az eddigi körlevél helyett „hírlevél”-nek fogjuk hívni. Ezzel egyúttal arra is szeretnénk utalni, hogy mindig a Bibliában megfogalmazott „hír”, vagyis az evangélium (=jó hír, örömhír) a kiindulási alapunk, akár az egyéni, akár a családi és gyülekezeti életünk eseményeiről szólunk. Jó és áldott olvasást kívánunk hozzá!

 

tovább

Újra Dicsőítő Est gyülekezetünkben!

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2013-04-16 08:04:26

április 19. 18:00 | gyülekezeti terem

 

A márciusi szünet után újra visszatér a Dicsőítő Est, bár igaz, rövidített formában, de 18:00-tól szűk egy órás időkeretben együtt dicsőítjük az Urat, együtt megyünk Elé imaközösségben és figyelünk az Ő szavára. Az alkalom egyúttal jó előkészítése lesz az utána (19:00-kor) kezdődő Alfa tanfolyamnak.

Várunk Téged is szeretettel!

tovább

Húsvéti körlevél 2013

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2013-04-01 13:34:06

Tisztelt Egyháztagunk!

A 2013. évi húsvéti körlevelemet egy csodálatos, jó hírrel kezdem: „Tudjuk pedig, hogy ha földi sátorunk összeomlik, van Istentől készített hajlékunk, nem kézzel csinált, hanem örökkévaló mennyei házunk.” Jézus kereszthalálának és feltámadásának legfontosabb eredménye számunkra, hogy ismét kapcsolatba kerülhetünk azzal az Istennel, akitől az Éden kertjében elszakadtunk.

tovább

Meghívó 4. Alfa tanfolyamunkra

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2013-03-08 08:35:23

"Több-e az élet?"

Szeretettel várunk mindenkit márciusban induló Alfa tanfolyamunkra, ahol a fenti kérdésre keressük a választ.

 

Hogy mi az Alfa...?

Egy felfedezőút, mely során a keresztyén hit alapjaival ismerkedhetünk meg.

Egy találkozó, amelynek légköre elfogadó, baráti, meghitt.


Egy kommunikációt fejlesztő módszer, ahol kiscsoportokban beszélgetünk az előadásokról.

Egy lehetőség, hogy bárki számára elkezdődjön egy olyan új élet, amely több annál, mint amit saját erőnkből élni tudunk.

tovább