Szentkirályszabadjai Református Gyülekezet

Aktualitások - Hírmondó

Főoldal / Hírmondó

"Lelki ajándékaink" gyülekezeti hétvége 2013. február 2-3

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2013-01-27 21:54:34

Gyülekezeti napok elnevezésű sorozatunkban a következő, a gyülekezet természetes fejlődését támogató minőségi jellemző az ajándék-orinetált lelkimunkások jelenléte.

 

Lelkipásztorunk kezdeményezésére ezzel a témával egy közösen eltöltött hétvége keretében foglalkozunk, törekedve arra, hogy megismerjük, felismerjük saját lelki ajándékainkat. Mindehhez festői környezetet is választottunk: a Bakony mélyén Vinyén az Öregbakony vendégházat.

 

A gyülekezeti hétvége időpontja 2013. február 2-3. Jelentkezni január 31-ig lehet. Bővebb információ az alkalomról a mellékelt lapon olvasható.

 

Szeretettel hívunk - várunk mindenkit!

 

 

tovább

Karácsonyi körlevél

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2012-12-06 16:27:07

„Vesszőszál hajt ki Isai törzsökéről, hajtás sarjad gyökereiről. Az ÚR lelke nyugszik rajta, a bölcsesség és értelem lelke, a tanács és erő lelke, az ÚR ismeretének és félelmének lelke.” (Ézs 11,1-2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tovább

Adventi női alkalom

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2012-11-09 15:21:42

Szeretettel várunk minden érdeklődő kislányt, hölgyet, anyukát és nagymamát gyülekezetünk adventi női alkalmára, ahol barátságos hangulatban, mosoly és gyertyafény kíséretével szeretnénk minden szívben útnak indítani a karácsony valódi és személyes csodáját.

 

Program:
Lelki ráhangolódás az ünnepre
Énektanulás
Sütemény, tea, beszélgetés
Karácsonyi kézműveskedés
…és egy kis meglepetés

 

 

Helyszín: Gyülekezeti Terem
Időpont: 2012. november 24, 16:00 óra

tovább

Indul a gyülekezeti napok sorozata!

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2012-10-02 18:14:56

Októbertől minden hónap első vasárnapján gyülekezeti napot tartunk. A családi körös napokhoz hasonlóan az istentisztelet után együtt marad gyülekezetünk, és a közös ebédet követően előre meghatározott témával foglalkozunk. Ez a téma idén gyülekezetünk természetes fejlődése.

tovább

Gyülekezeti újév

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2012-09-24 09:55:50

A nyári kikapcsolódások és távollétek után az iskolakezdéssel egy időben gyülekeztünk élete is visszatért a megszokott kerékvágásba. Az évkezdés az éves programterv összeállításával kezdődött. A megbeszélésen, ahol gyülekezeti programokról, tervekről, ötletekről, beszélgettünk, nem csak a lelkesedés, a szolgálók szeretete volt érezhető a közösség és a feladatok iránt, hanem az is, hogy mindenkinek fontos, hogy sikerüljön jól megszervezni és minél gazdagabbá tenni az előttünk álló évet.

 

 

 

 

 

tovább

Teremtés Hete: 2012. szeptember 30 - október 7.

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2012-09-23 14:44:06

A magyar keresztény egyházak körében pár éve kezdett meggyökerezni az a nemzetközi kezdeményezés, hogy szeptember-október folyamán ökumenikus módon ünnepeljük meg a Teremtés Hetét, és fordítsunk fokozott figyelmet a teremtett világ védelmére.

 

2012-ben immár negyedszer kerül sor erre Magyarországon, gyülekezetünkben pedig a szeptember 23-i istentisztelet zajlott a Teremtés Ünnepe jegyében.

 

 

 

 

 

tovább

Gyülekezeti kirándulás 2012

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2012-06-11 14:12:25

Izgalommal várjuk idei "évadzáró" kirándulásunkat, melyre szeretettel hívogatunk fiatalokat, idősebbeket, családokat és egyedülállókat egyaránt!

 

 

 

 

 

Részletek a mellékelt dokumentumban olvashatók. Jelentkezni június 17-ig e-mailben vagy a templomi üzenőfalra kihelyezett listán lehet.

tovább

Pünkösdi körlevél

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2012-05-22 06:33:40

Fényedben élek, teremtő égi lélek...

Szeretettel várunk mindenkit pünkösdi alkalmainkra, melyekről a lentebb található körlevelünkben olvashatnak! Az idei körlevél mellékleteként tájékoztatást adunk gyülekezetünk pénzügyi helyzetéről is, kérjük, olvassák el ezt a beszámolót is!

 

tovább

Hittanos nap

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2012-05-03 14:21:56

HITTANOS NAP
2012. május 26-án
, szombaton 9-17-ig

Ha szüleiddel gondolkoztok azon, hogy ősztől milyen hitoktatásra szeretnél járni, gyertek el és ismerkedjetek meg gyülekezetünkkel és hitoktatói munkánkkal! Egész nap színes programokkal várunk!

 

 

Másnap, május 27-én, vasárnap 10 órakor családi istentisztelet keretében a hittanos gyerekek pünkösdi mesejátékával zárjuk az idei hittanos évet.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

tovább

Programajánló

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2012-04-12 10:34:45

A generációk közötti szolidaritás és együttműködés első európai napjának célja, hogy elősegítse a fiatalok és az idősebb nemzedék közötti megértést azáltal, hogy lehetőséget biztosít a különböző korcsoportok számára a személyes tapasztalatok és az ismeretek cseréjére. Az Európai Unió AGE elnevezésű szervezete által meghirdetett kampányhoz gyülekezetünk is kapcsolódik minden korosztályt megszólító programjaival, melyek a lentebb található mellékelt plakáton olvashatók.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, fiatalt és időset egyaránt!

 

tovább