Tatai Református Egyházmegye

Aktualitások - Egyházmegye hírei

Főoldal / Egyházmegye hírei

Ismét tűzifával segít országszerte a Magyar Református Szeretetszolgálat

Nagy Attila / 2022-01-10 12:05:11

Adománygyűjtést hirdet, a befolyt összegből pedig tűzifát vásárol országszerte a rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat a tartósan hideg idő beköszöntével. A karitatív szervezet tűzifa programjához bárki csatlakozhat a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül történő felajánlással.

 

tovább

Isten dicsőségére, a közösség hasznára - Beszélgetés Máté László főjegyzővel

Nagy Attila / 2022-01-05 21:38:13

Nem emlékszem olyan találkozásra, amikor nem mosolygott volna, főjegyző úrból mindig boldogság tükröződik. Így volt ez a beiktatáskor és így van ez most is. Gondolhatom azt ebből, hogy a főjegyzői szolgálat sem csorbította ezt az örömöt, nem fogyatkozott a kedve az egyház szolgálatában. Mégis miben hozott más jellegű feladatot az esperesség után a főjegyzői tisztség?

Örülök, ha ezt a benyomást keltem. Nyilván én sem vagyok minden pillanatban boldog. Leginkább hálaadó alkalmakon, közgyűléseken találkozunk, és ezek számomra mindig ünnepek.

tovább

Az új esztendő kezdetén

Nagy Attila / 2022-01-03 21:35:01

Új évbe indulok

és nem tudom, mi vár rám.
Csak azt tudom: velem vagy, nem hagysz árván.
Csak azt tudom: utam már kijelölted.
Mint bízó gyermek, járhatok előtted.
Te mérsz ki bút, örömöt, munkát, terhet,
s irgalmad mindegyikbe áldást rejtett...
(Túrmezei Erzsébet)

 



tovább

Biblia neked - Interaktív kiadás fiataloknak

Nagy Attila / 2021-12-28 22:28:42

Figyelemfelkeltő külső. Tekintetet marasztaló dizájn. Nem szokványos, hogy egy, a Biblia nevet tartalmazó című könyv színes, „pacás", fiatalos. Tükrözi a színes külső a színes beltartalmat? Ha igen, miben?


Igen, a különleges külsőben, a fiatalos borítóban, valamint a kivitelben és a tipográfiában is az jelenik meg, ami a tartalmában: hogy ez különleges bibliakiadás. Több mint Biblia, ugyanis a Szentírás, közelebbről a revideált (felülvizsgált) új fordítású Biblia (RÚF 2014) szövege mellett rengeteg továbbgondolásra, aktivitásra segítő tartalmat, ötletet, feladatot, a Szentírás üzenetét személyessé tévő tartalmat lehet benne találni.

tovább

Karácsonyi üdvözlet

Nagy Attila / 2021-12-24 23:14:51

A Tatai Refomátus Egyházmegye egész közössége nevében békés, kegyelemteljes karácsonyi ünnepet és Isten áldásával kísért ünnepi istentiszteleteket kívánunk honlapunk minden kedves Olvasójának!

 

Gerecsei Zsolt esperes és dr. Balogh Zoltán egyházmegyei gondnok


tovább

Ünnepi istentisztelet Dorogon

Nagy Attila / 2021-12-16 11:33:48

„100 év a történelemben semmi, de nekünk a minden" - mondta Pungur Béla, a Dorogvidéki Református Egyházközség lelkipásztora a centenárium alkalmából megtartott hálaadó istentiszteleten. A 13 szórványtelepülést magában foglaló városi gyülekezet ezen az alkalmon adott hálát az Úr megtartó, gyarapító áldásáért és a lelkészházaspár náluk töltött 30 éves szolgálatáért.

tovább

Hálaadás Kocson

Nagy Attila / 2021-12-08 21:05:00

Reformáció ünnepén nem csak egyházunk 504 esztendővel ezelőtti megújulásáért és krisztusi alapokra visszahelyezéséért adtak hálát a Kocsi Református Egyházközség tagjai,

hanem ekkor került átadásra a templomkertben álló, s teljesen megújult II. világháborús emlékmű is (melyet mindössze négy évvel az I. világháborús emlékművet követően sikerült hasonló módon újjáépíttetnie a gyülekezetnek),

valamint kézbe vehették az érdeklődők a Kocsi Református Egyházközség története című teljesen új 170 oldalas könyvet.

 

 

 

tovább

Új ablakok a mocsai templomban

Nagy Attila / 2021-12-04 12:03:18

A Mocsai Református Templom ablakainak cseréje szükségszerű volt. A gyülekezet évtizedek óta tervezte, hiszen hiába fűtöttünk, gyorsan hűlt az épület. Mióta egy értékes mechanikus orgonánk is lett az ablakcserét elodázhatatlanná tette. Kérdezték, ezt most hogyan sikerült? Alapvetően hosszú út vezetett idáig. Sok kínlódás, álmodozás, tervezés, noszogatás, bizonytalanság volt a részünk. Úgy fogalmazta valaki, hogy Isten segített. Régebben beszélgettünk arról, hogy Isten, céljai eléréséhez szükséges dolgokat rendelkezésünkre bocsátja. De ezt meg kell látni és elkérni imádságban. Ezt tettük. A felelet immár a kicserélt, szép, és funkcionális ablakok.

tovább

Evangélizáció Tatán

Nagy Attila / 2021-11-28 16:14:29

tovább

Hálaadó istentisztelet a megújulásáért

Nagy Attila / 2021-11-27 11:17:29

Isten iránti hálaadással emlékezünk templomunk építésének kezdetére és az eddigi felújításokra, amelyek Környe Község Önkormányzatának és a gyülekezeti tagok önzetlen adományainak köszönhetően Isten kegyelméből mindezidáig megtörténhettek. - olvasható azon az emléktáblán, melyet a környei református templomban helyeztek el még a tavalyi esztendőben, ám akkor a pandémia miatt elmaradt a hálaadó istentisztelet.


 

tovább