Tatai Református Egyházmegye

Aktualitások - Egyházmegye hírei

Főoldal / Egyházmegye hírei

Konfirmáció és Bringatábor Rédén

Nagy Attila / 2020-09-13 19:02:10

Konfirmáció Rédén

Az idei év járványa minden gyülekezet életét felborította, ezzel érintve minden gyülekezeti alkalmat, beleértve a konfirmációt is. A mi gyülekeztünk is megsínylette a járvány-sújtotta időszakot, hiszen így a konfirmációt nem tarthattuk meg a megszokott időben, Áldozó csütörtökön. A felkészítés azonban nem állt le, hanem online folytatódott a karantén alatt is.

tovább

Egerbe kirándult a nagyigmándi gyülekezet

Nagy Attila / 2020-09-12 20:02:02

Már több mint tizenöt éve hagyomány a nagyigmándi gyülekezetben, hogy évenként bejárjuk hazánk egy-egy tájegységét, kétnapos kirándulás keretében. Ezeken az utazásokon rendszerint nevezetességeket, érdekes földrajzi,történelmi helyeket és természetesen templomokat látogatunk meg, ilymódon fedezve fel szép hazánk rejtett kincset. Jártunk már a Beregben ősi Árpád-kori templomban, de voltunk modern újépítésű somogyi templomban, és a katedrálisméretű ceglédiben is. Az idei évben folytatva a hagyományt ismét útnak indultunk,mégpedig Eger és környékére.

 

tovább

Ismét egy csoda Kömlődön

Nagy Attila / 2020-09-09 17:46:34

Hálát adtunk  az új orgonáért Kömlődön

A meghívó 2020. augusztus 29-re szólt, a kömlődi templomba. Ezen a napon került sor a kömlődi orgona felavatására hálaadó istentisztelet keretében. Isten Igéjét Máté László esperes hirdette. Ezek után Bogáth István, gondnok ismertette azt az évekig tartó folyamatot míg végre a kömlődi templomban is megszólalhatott egy valódi  orgona.

 

tovább

Hálaadó Istentisztelet Lábatlanon

Nagy Attila / 2020-09-05 21:42:51

2019. szeptember 19-én szombaton 10 órakor a lábatlani református templomban hálaadó istentisztelet lesz a templom belső felújításáért. Igét hirdet Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

Ezt követően Puskás József alkotása, a Trianoni emlékmű átadására kerül sor a parókiaudvar bejáratánál.

tovább

Járványügyi intézkedések

Nagy Attila / 2020-09-01 10:17:17

Nagytiszteletű Lelkipásztor Testvérem! Tisztelt Gondnok Testvérem! Tisztelt Intézményvezető Testvérem!

 

A nyár végeztével, a második félév indulásakor, imádsággal gondolunk minden Gyülekezetünkre, Lelkipásztorunkra és Gondnokunkra, minden Intézményünkre, a dunántúli reformátusság egész közösségére. Bízunk az Úr megtartó kegyelmében, és ez a kegyelem arra indít bennünket, hogy ebben a rendkívüli esztendőben különösképpen odafigyeljünk egymásra.


Az Elnökségi Tanács ülésezett, és az alábbi nyilatkozatot adta ki. Kérjük ennek betartását. Kérjük, ha segítségre van szükségük vagy kérdésük lenne, az egyházmegyéken keresztül tartsuk a kapcsolatot.

 

Köszönjük minden Szolgatársunk, Munkatársunk helytállását, kérve az Úrtól a további hűséget és erőt!

 

A 2020-as esztendő vezérigéjére támaszkodva, imádságos szeretettel köszöntünk mindenkit, és az esztendő előttünk álló négy hónapjára az Úr mindenre elégséges áldását kérjük: „Erősek vagyunk az Isten kezében!" (2Korinthus 10,4)

 

Steinbach József püspök

tovább

Hálaadás Orgonáért

Nagy Attila / 2020-08-21 12:08:09

A Kömlődi Református Templomban 2020. augusztus 29-én szombaton 18.00-tól hálaadó istentiszteletet tartanak az orgonáért. Közreműködik a Bielefeldi Evangélikus Egyházközség küldöttsége. tovább

Egyházmegyei Jelölő Közgyűlés

Nagy Attila / 2020-08-18 21:51:22

A Tatai Ref. Egyházmegye Egyházmegyei Közgyűlésre a közegyházi választásokkal kapcsolatban 2020. szeptember 5-én, szombaton, 9.30-tól kerül sor Tatán, a Kocsi utcai református templomban.

 

tovább

Fém kiskelyhek gyülekezeteknek

Nagy Attila / 2020-08-17 09:51:06

Fémmegmunkálással foglalkozó cég lévén megkeresést kaptunk határon túli és itthoni gyülekezetektől olyan kisméretű kehely gyártására, amelynek használatával az úrvacsorai bort biztonsággal tudják a hívek számára kiszolgáltatni. Fontosnak találtuk, hogy olyan időtálló terméket alkossunk, amely nem átmeneti, hanem hosszútávú megoldást ad erre a problémára. tovább

Újdonságok a Kálvin Kiadótól

Nagy Attila / 2020-08-12 13:29:20

Karsay Eszter
És velem ki törődik?
A/5; 196 oldal; kartonált; 1500 Ft
Karsay Eszter református lelkipásztor, lelkigondozó és szupervizor előadásait vehetik kézbe az olvasók új kiadásban. Írásaival kimozdít abból az elkeseredettségből és tehetetlenségből, amit az élet nehézségei keltenek bennünk, és arra hív, hogy bizalommal induljunk el önmagunk megismerése, emberi kapcsolataink javítása és Isten gondoskodásának felismerése útján.
tovább

Radírozzuk ki a különbségeket!Iskolatáska és tanszergyűjtési kampány 2020

Nagy Attila / 2020-08-10 17:34:46

„Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét."Galatáknak írt levél 6,2

Ön tudta?

Egy friss, hazai kutatás szerint átlagosan legalább 30.000 forintba kerül egy gyermek iskolakezdéshez szük-séges felszerelésének beszerzése. A beiskolázási költségek a gyermek iskolai előmenetelével együtt évről-évre csak növekednek.

tovább