Tatai Református Egyházmegye

Aktualitások - Egyházmegye hírei

Főoldal / Egyházmegye hírei

Katechetikai ötletbörze és a Parakletos Könyvesház kiadványai

Nagy Attila / 2018-09-26 12:58:50

A lelkipásztoroktól és gyülekezetektől érkezetett kérések alapján folytatódik a Egyházmegyében a katechetikai ötletbörze 2018. október 8-án hétfőn 16.00-tól a dadi ref. gyülekezeti teremben.

Téma: november 1-hez közeledve: A gyermek és a halál, Gyászfolyamat gyermekkorban, Halloween.

 

 

tovább

Egyházmegyei hittanverseny

Nagy Attila / 2018-09-25 08:48:21

J e l e n t ke z é s i   h a t á r i d ő : 2018. október 26.

tovább

Parakletos Könyvesház - hírlevele

Nagy Attila / 2018-09-10 09:27:30

AKCIÓ Őszi akció keretében 40% kedvezménnyel kínálunk társasjátékokat, gyerek és felnőtt könyveket is.

Új kiadványok:

Miklya Zsolt: KIRÁLYTÜKÖR

Hitoktatói ötlettár bibliai királytörténetek feldolgozásához
Új KateTéka segédkönyvünk, a Királytükör portréiban 12 ószövetségi királykarakter személyiségvonásai bontakoznak ki. A foglalkozásokban sok önismeretei, közösségi és társadalmi kérdés is előkerül, így elsősorban felsős, ifis, sőt akár felnőtt korosztály részére is ajánljuk. Nyomtatott és e-könyv formában is kapható. tovább

Az evangélizáció gyakorlata - MEÖT konferencia

Nagy Attila / 2018-09-05 15:40:28

Évente egy alkalommal, június utolsó hetében öt napon át tart a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) által szervezett lelkészi és munkatársi konferencia. Az utóbbi években a helyszínt az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ adja Révfülöpön. A konferencia főcíme:„tegyetek tanítvánnyá minden népet” /Máté 28, 19/ - az evangélizáció gyakorlata

A konferencia témája a missziói munkához, evangéliumhirdetéshez, gyülekezetépítéshez kapcsolódik. (A 2017-es évben a konferencia témája példá ul Az egyház (gyülekezet), mint missziói közösség volt.)

tovább

Mobilalkalmazás - Bibliapp

Nagy Attila / 2018-09-04 15:34:33

Elkészült a Bibliapp, a Magyarországi Református Egyház hivatalos mobil alkalmazása.

"Az okostelefonokra, tabletekre telepíthető program nem az első magyar nyelvű keresztyén applikáció, ám az egyetlen, amelyik két magyar nyelvű bibliafordítás és a napi igemagyarázat mellett a Heidelbergi Kátét és a Második Helvét Hitvallást is magában foglalja. Nemcsak a napi csendességünkben lehet hasznunkra, de segítségével könnyen utánanézhetünk egyházunk tanításának egy-egy minket érdeklő kérdésben, és a vonatkozó bibliai szakaszokat is egy kattintással elérjük.

tovább

Új munkatankönyvek a hitoktatásban

Nagy Attila / 2018-08-10 15:20:42

Újabb állomásához érkezett a református általános iskolai hit- és erkölcstanoktatásban használt tankönyvek fejlesztése. A jogszabályi környezet 2017. évi változásait követve a felmenő rendszerben kivezetésre kerülő tartós tankönyvek és a hozzájuk tartozó önálló munkafüzetek helyett idén új munkatankönyvek összeállítását kezdte el a Református Pedagógiai Intézet.

 

A 2018/19-es tanév újdonságaként vehetik használatba az állami és egyházi iskolák első osztályos hittanosai azIsten tenyerén címmel megjelenő új munkatankönyvüket, amely a hagyományos tankönyv és a munkafüzet tulajdonságait ötvözi. További információk, tanári segédlet és betekintési lehetőség az RPI weboldalán:http://rpi.reformatus.hu/hittan-1-lapozo.

tovább

Munkatársat keresnek a Zsinati Ifjúsági Irodába

Nagy Attila / 2018-08-08 10:28:38

Legyél te is a Zsinati Ifjúsági Iroda csapatának tagja!

Idén is várjuk Erdélyből vagy Felvidékről azt a nyitott, ifjúsági és szervezési munka iránt érdeklődő, kommunikatív, 18-30 év közötti jelentkezőt, aki szívesen tekintene bele az iroda működésébe, a programok előkészítésébe és megvalósításába az Erasmus+ EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) program keretein belül! Mindezt egy lendületes, elfogadó, motivált közösségben!

tovább

Szakirányú továbbképzések a Károli Egyetemen

Nagy Attila / 2018-07-23 08:03:10

Szakirányú továbbképzések indulnak a KRE HTK-n a 2018/19-es tanév őszétől.

Lelkigondozói szakaszisztens:
http://www.kre.hu/felveteli/lelkigondozoi-asszisztens.html

 

Szaklelkigondozó
http://www.kre.hu/felveteli/szaklelkigondozo.html



tovább

Perselyes adakozás a nagydobronyi gyülekezetnek

Nagy Attila / 2018-07-21 21:52:27

„...Segítségedben reménykedem, Uram..." (Zsolt 119,166)

Július 29-i perselyadományainkkal mi is támogathatjuk a leégett nagydobronyi imaház újjáépítését. Egyházunk Zsinatának elnöksége körlevélben buzdít az adakozásra.

Kedves Testvérek! Támogatásukat kérjük kárpátaljai testvéreink megsegítésére! Leégett a nagydobronyi imaház és a hatvan gyermeket befogadó óvoda július 15-re virradóra.

 

tovább

Szárszói Konferencia a Migrációról

Nagy Attila / 2018-07-16 23:09:01

Ők jönnek, mi megyünk? Bevándorlás/elvándorlás/átvándorlás

Idén is szeretettel hívjuk a keresztyén szellemiségű érdeklődőket Szárszóra. Az újjáalakult konferencia idei témája a külső-belső migráció.

Újra megnyitja kapuit a Reformátusok Szárszói Konferenciája. A helyszín a mára már fogalommá vált balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ, ahol 2018. augusztus 23-26. között várjuk a migráció iránt érdeklődőket.

 

A Magyarországi Református Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány tavaly újraindította ezt a nagy múlttal rendelkező programot. Szárszó régről hozott öröksége a református értelmiség párbeszéde, amely nem pusztán elemzője, de alakítója is a hazai közéletnek. Örülnénk, ha idén is megmaradna az a pezsgő, vitázó szellem, melynek célja egyházunk és nemzetünk helyzetének előmozdítása.„Amit mond az ember, annak a gyümölcséből fog jóllakni a teste, és amit a beszéde terem, azzal kell jóllaknia." (Péld. 18,20.)

tovább