Tatai Református Egyházmegye

Vezetés mint szolgálat - Asszonykonferencia

2018-03-12 21:35:47 / Nagy Attila

Vezetve vezetni címmel volt egyházmegyei tanácsüléssel egybekötött asszonykonferencia 2018. március 3-án az etei gyülekezetben. A leghidegebb héten sem hideg, sem hó nem szeghette kedvét a konferencia résztvevőinek. Igaz a templomba beszökött téli zord mínuszok egyikéből két gázkazán 24 órányi teljes kapacitásával kellemes tavaszi enyhet tudtunk létrehozni.

Mintegy 200-an vettek részt az alkalmon, megyénk szinte minden gyülekezetéből. Nt. Máté László esperes úr nyitóáhítata után a tanácsosok átvonultak a gyülekezeti terembe, s kezdetét vette az asszonykonferencia kissé rendhagyó alkalma.

 

Elsőként Auerné Böröczky Erzsébet tett bizonyságot, mint a kömlődi Kerényi Béla Református Diakóniai Intézmények vezetője, amit az intézményi küldöttség szolgálata követett. A második előadó Veresné Petrőcz Mária volt, aki bár betegsége miatt személyesen nem tudott eljönni, de hangjával mégis jelen volt közöttünk hangzóanyagként elküldött előadásában.

 

A szünetben a gyülekezet fiataljai AZÉ énekeket énekeltek, míg a cintériumban Skobrák Martina jóvoltából gazdag iratterjesztési szolgálat zajlott. A szünet után Nt. Pásztor-Dudinszki Éva a gyülekezetvezetés női, asszonyi kihívásairól, örömeiről és tapasztalatairól mondta el személyes történeteit.

 

 

Végezetül a gyülekezet fiataljai az AZÉ énekekből énekeltek párat, amelyek az egyházmegyebeli templomok képeivel lettek egybeszerkesztve.

 

A templomi alkalom után, a szomszédos Művelődési Házban terített asztalok mellett zárult az alkalom. Isten kegyelméből minden ékes és szép rendben zajlott. Köszönjük a részvételt, segítséget minden felajánlást.

Bátki Dávid Géza