Tatai Református Egyházmegye

Testvérgyülekezeti látogatás Dunaalmáson

2024-05-20 16:20:11 / Nagy Attila

Május első hétvégéjén különleges vendégeket fogadtunk a Dunaalmási Református Gyülekezetnél. Erdélyi testvérgyülekezetünkből, a sarmasági delegáció péntek este érkezett hozzánk.

 

 

 

 

 

A hétvége részeként szombat reggel közös kiránduláson vettünk részt,  Esztergomba és Bajnára a Sándor-Metternich kastélyba látogattunk el. A kirándulás alatt lehetőség nyílt a barátkozásra, ismerkedésre és a kapcsolatok erősítésére. A délután folyamán Dr. Vidovszky Ferenc jóvoltából az Öregmalomban vendégeskedtünk, majd egy kellemes helyi sétát is tettünk.

 

 

 

A vasárnapi ünnepi Istentiszteleten Lucza István Attila, a Sarmasági gyülekezet lelkésze hirdetett igét, majd írásban megerősítettük a testvérgyülekezeti szerződést. Az Istentiszteletet ünnepi hangulat jellemezte, a Vadvirág Dalkör és a Dunaalmási Vegyeskar gyönyörű énekekkel emelte az esemény fényét, mellyel az édesanyákat és az erdélyi testvéreinket is köszöntötték. Az Istentisztelet után erdélyi vendégeink és szállásadó családjaik közös ebéden vettek részt, majd a délután folyamán hazaindultak.

 

 

 

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult a hétvége sikeréhez. Köszönjük a sarmasági testvérgyülekezetnek a látogatást, és reméljük, hogy a kapcsolatunk továbbra is virágozni fog. Köszönjük a Dunaalmási Gyülekezet és a Dunaalmási Önkormányzat tagjainak a segítséget és a vendégszeretetet, amellyel fogadták az erdélyi vendégeket.

 

Bízunk Istenben, hogy hamarosan újra találkozhatunk hasonlóan szép eseményeken!

 

Isten áldását kérjük mind két településre!

 

Deákné Vigh Orsolya, a Dunaalmási Református Gyülekezet presbitere