Tatai Református Egyházmegye

A nagyigmándi konfirmációról

2024-05-29 10:28:30 / Nagy Attila

Konfirmáció

Az idei évben Nagyigmándon én is a konfirmandusok közé tartoztam és szeretném elmondani, hogy én milyen élményeket szereztem ez alatt a pár hónap felkészülés, illetve a vizsga alatt.

Mivel egészen pici korom óta járok hittanra és templomba, soha nem volt kérdés hogy konfirmálok e vagy nem.


A felkészülés kicsit szokatlanul ment mivel én már nem Nagyigmándra járok iskolába, de a lelkészünk külön időt szánt rám és még egy barátnőmre, hogy a többiekkel együtt tudjunk haladni a kérdésekkel. Maga a felkészülési idő is nagyon jó volt, merthogy minden kérdést külön átbeszéltünk és minden apró részletre kitértünk, így a nem mindig egyértelmű kérdések is értelmet nyertek.

 

A konfirmálás előtti napon díszítettük a templomot. Mindenki hozott virágokat, és szerintem a vártnál is szebb lett a templom. A díszítés és a főpróba ideje alatt nagyon jó volt érzékelni, hogy régi barátokkal még ilyen stresszhelyzet előtt állva is lehet nevetni, szórakozni. Az ember, látva azt, hogy nem ő az egyetlen, aki úgy érzi, semmit nem tud, akarva-akaratlanul megnyugszik.

 

A vizsga közeledtével egyre nagyobb lett az izgalmam, mivelhogy mindenképpen tökéletes, hibátlan válaszokat szerettem volna adni. Hála Istennek, mindenki nagyon szépen teljesített a kikérdezéskor. Jó érzéssel töltött el a végén, hogy most már én is felnőttnek számítok a gyülekezetemben és az egyházban.

 

 

 


A konfirmálás egy hívő ember életében az egyik legfontosabb mérföldkő. Hálás vagyok, hogy ezt én is megélhettem itt, ezekkel az emberekkel.

 

Nagy Lola Szoraja