Veszprémi Református Egyházmegye

Aktualitások - Archív hírek 2011-2013

Főoldal / Archív hírek 2011-2013

Magyar Világtalálkozó Balatonlellén

Rásky Miklós / 2011-06-22 06:37:10

BALATONLELLE - Tizenkét helyszínen mintegy száz programot tartanak az I. Magyar Világtalálkozó keretében,június 30. és július 3. között.

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott: egy régi terv válik valóra a Balaton parti városban. A fesztivál nemzetközi és civil összefogásból valósul meg, hogy határokon átívelve lehetőséget teremtsen a kapcsolatteremtésre és magyar értékek megmutatására - hangsúlyozta Tanka László főszervező, a Panoráma Világklub alapító elnöke.

tovább

Hétkezdő meditáció 2011. június 20-án, hétfőn reggelre - (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Rásky Miklós / 2011-06-20 17:22:30

Írta és beküldte: Nagy Lajos kórház lelkipásztor

Olvasandó: II.Péter 1:12,13

 

Annakokáért nem mulasztom el, hogy mindenkor emlékeztesselek titeket ezekre, noha tudjátok ezeket, és erősek vagytok a jelenvaló igazságban. Méltónak vélem pedig, amíg ebben a sátorban vagyok, hogy emlékeztetés által ébresztgesselek titeket.

 

tovább

Szeretethíd és adományozás Sólyon - Sólyon idén az Ünnepelt ajándékoz (Mt. 25:35)

Rásky Miklós / 2011-06-14 09:58:55

Írta és beküldte: Bikádi László lelkipásztor

Keresztyénként kötelességünk segíteni, de a kötelességen túl őszinte öröm is minden alkalommal, ha láthatjuk a megajándékozottak mosolyát. Ezt élhettük át most Pünkösd előtt három napig Sólyon amikor Az 1000 éves Sólyi Templomért Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően 112 sólyi család Pünkösdjét tehettük szebbé, családonként 10 kg liszt, 8 kg orsótészta, 12 csomag mézes puszedli kiosztásával! Az Önkormányzat szociális előadójától kapott lista alapján a falu összes nyugdíjasa, nagycsaládosa és munkanélkülije kapott a támogatásból.

tovább

Munkahét kezdő meditáció 2011. június 14-én, kedden reggelre - (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Rásky Miklós / 2011-06-14 09:50:22

Írta és beküldte: Nagy Lajos kórház lelkipásztor

Olvasandó: Apostolok Cselekedetei 1:8a

Róma 8:14

Példabeszédek 10:7

 

...Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek...

 

Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.

 

tovább

Meghívó "Sóoldat" konferenciára

Rásky Miklós / 2011-06-13 21:59:29

Beküldte: Nagy Lajos kórház lelkipásztor

Kedves Testvérünk!

Tisztelt Kolléganő! Tisztelt Kolléga Úr!

 

 

 

Sok szeretettel köszöntünk az Úr Jézus nevében.

Nagy szeretettel hívunk az IHS Alapítvány következő Sóoldat című konferenciájára, melyet 2011. június 25-én tartunk Veszprémben.

Nem nagy létszámú konferenciáról van szó, a képzést nem hirdetjük meg „széles körben" annak érdekében, hogy a kiscsoportos környezetben minden felvetődő kérdést meg lehessen beszélni, a tapasztalatokat pedig egymással meg tudjuk osztani. Rád, mint elkötelezett hívőre feltétlenül számítunk, várjuk jelentkezésedet (ha lehetőséged van rá, akkor házastársaddal együtt is).

Fontos, hogy meghívásunk a teljes képzésre (tehát szombat reggeltől délutánig) szól, mivel a tananyag egyes fejezetei részben egymásra épülnek. Kérünk tehát, hogy így fontold meg, és így szánd oda magad, amennyiben elfogadod hívásunkat. Nyilván áldozatot jelent időd odaszánása, de meggyőződésünk, hogy ezt Te is gyümölcsöző befektetésnek fogod találni.

Jelentkezési lap!

tovább

Meghívó Jáger István grafikusművész kiállítására

Rásky Miklós / 2011-06-09 08:49:42

Az Alsóörs - Lovasi Református Társegyházköszég Presbitériuma tisztelettel megíhvja Önt és Szeretteit a 2011. június 11-én szombaton délután 17 órakor, az alsóörsi műemlék református templomban tartandó kiállítás megnyitóra.

MEGHÍVÓ ITT!

tovább

Nyári, katechetikai pályázat a Veszprémi Református Egyházmegyében

Rásky Miklós / 2011-06-07 11:00:36

A Veszprémi Református Egyházmegye Tanácsa, a katechetikai előadóval együtt katechetikai pályázatot ír ki, amelynek célja az egyházmegye gyülekezetei nyári táborainak segítése, anyagi támogatása.

 

A Pályázat részletes kiírása itt található!

 

Adatlap a pályázathoz itt található

tovább

Hétkezdő meditáció 2011. június 6-án, hétfőn reggelre - (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Rásky Miklós / 2011-06-06 20:54:51

Írta és beküldte: Nagy Lajos kórház lelkipásztor

Olvasandó: Efezus 2:13,14

 

Most pedig a Krisztus Jézusban ti, kik egykor távol voltatok, közelvalókká lettetek a Krisztus vére által. Mert Ő a mi békességünk, ki eggyé tette mind a két nemzetséget, és lerontotta a közbevetett választófalat.

  

      A múlt hét csütörtökjén Áldozócsütörtök volt, amely keresztyén időszámítás szerint Jézus Krisztus mennybe-menetelének napja. A világkeresztyénség evangélium szerint reformált protestáns egyházai közösségének jelentős számú gyülekezetében a Mennybemenetelt követő vasárnap - vagyis a Pünkösdöt megelőző vasárnap - a Konfirmáció Vasárnapja. A konfirmáció - reformátori értelmezés szerint - a hitünk megerősítése a Szentlélek által.

tovább

A Bőrönd

Rásky Miklós / 2011-06-01 12:59:52

Írta és beküldte: Erdélyi Valéria

„És eljő majd angyalok szárnyán Ő, hogy megtöltse mi üres és lágyítsa, mi kő." Goyen L.

 

A Bőrönd

 

    Hét éves forma lehettem, mikor az ágyam alá tettem a kis bőröndöt, ha gyorsan menni kell, már ne kelljen csomagolnom. Kicsi volt, hozzám képest akkor nagy. Egy csat volt rajta középen, azzal záródott. Kék színe kissé már megkopott, ezért sose mostam meg, nehogy elveszítse maradék pöttyeit. A legszükségesebbeket tettem bele. Könyv: József Attila: Altató, karkötő - amolyan színes műanyag kis virágokkal, kis dobozban még kisebb doboz, abban pedig a legkisebb és a legkisebbnél az eggyel kisebb, amiben egészen a láthatatlanig kicsinyültek a dobozok. Így a legutolsó dobozba mindig lehetett valami újat gondolni, akármit és ezért mindig volt egy legutolsó utáni is!

 

tovább

Hétkezdő meditáció 2011. május 30-án, hétfőn reggelre - (Veszprémi Kórház, Belgyógyászati Centrum)

Rásky Miklós / 2011-05-30 07:40:17

Írta és beküldte: Nagy Lajos kórház lelkipásztor

 

Olvasandó: Példabeszédek 4:5 és 9:10a

 

Szerezz bölcsességet, szerezz értelmet, ne felejtsd el szavaimat, és ne térj el tőlük!

 

A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme...

 

      Bölcsesség, értelem - nem semmi döntő kulcsszavak. Figyeljük csak meg: ezeken valahogy nem lett úrrá az idő. Lehet, hogy átmenetileg lemosolyogjuk, de aztán rádöbbenünk: ezek nem megkopó értékek! Akárhogy is van: nem lettek túlhaladottá. Valahogy nem lehet őket megkerülni. Sok minden megkopott, elhalványult, sok mindent lesajnálnak - lesajnálunk - ma az úgynevezett klasszikus értékek közül. De a bölcsesség és az értelem - no, hát ezek aztán konstansak, időtállóak, maradandóak. Nem lehet versenybe szállni velük. Ma is ugyanolyan erővel hatnak az emberi lélekre - no és természetesen a tudatunkra is - mint akármilyen régen.

tovább