Veszprémi Református Egyházmegye

Szépen szólnak a harangok Csajágon

2014-09-08 22:24:18 / Szerkesztő

Templomunk felújításának első üteme az MVH nál elnyert pályázat alapján, a Dunántúli Református Egyházkerület áthidaló kölcsönének felhasználásával elkészült. Ebbe benne foglaltatik a toronysisak és toronytest felújítása, valamint a tetőszerkezet felújítása és a héjazat cseréje cserépre.

Mindez mintegy 15 millió Ft értékben, amint a kihelyezett táblán is látható. Ezen kívül: EMMI pályázat összesen 3 milliós összegéből kicseréltünk öt toronyablakot, teljesen felújíttattuk a harangozó szerkezetet, toronygépészet, megnyitottuk a templom iskola felé néző kapuját, valamint a legszükségesebb elektromos javításokat elvégeztettük. Mind e mellett saját anyagi erőből semmisíttettük meg a veszélyes hulladékot, felújíttattuk a villámhárítót. Köszönjük az MVH segítségét, az ADITUS pályázat menedzsmentjét, az FLBAU fővállalkozóként való munkáját. Köszönet azoknak, akik térítésmentesen munkájukkal segítették a kivitelezést és köszönet azoknak, akik az építkezés utáni romeltakarításban részt vettek, kiemelve Szücs Józsefné gondnokunk és Fejes Istvánné harangozónk munkáját. Nem utolsó sorban köszönjük a sok imádságot, amellyel hordozták ügyünket!

 

Hálaadó imádság a Csajági Templom megújítása első szakasza után.


Mindenható Istenünk! Hálaadással magasztalunk azért, hogy elvezéreltél a mai napig. Köszönjük, hogy szeretett templomunk megújulásának első szakaszát a tető és a torony restaurálását befejezhettük. Köszönjük neked azokat az embereket, akik lehetővé tették számunkra, hogy pontos munkájuk, jó szervező készségük és jó szívük tette meghozta gyümölcsét. Mindenható Istenünk! Köszönjük, hogy a mai napon hálaadással magasztalhatjuk a Te nevedet azokért a testvéreinkért, akikre nagyon büszkék vagyunk, akik benépesítik a te templomodat. A jubilánsért, az elsős csemetékért, az újonnan érkezett pedagógusokért és azokért, akik mindeddig hűségesen kitartottak iskolánk mellett. Könyörgünk tantestületeinkért és minden dolgozónkért, hogy jókedvvel és egyetértésben tudjanak szolgálni az egyház veteményeskertjében, a református iskolában. Könyörgünk, adj erőt a szülőknek, hogy tudják nevelni gyermekeiket és tudjanak jó példát mutatni nekik. Hálaadással magasztalunk iskolánk vezető munkatársaiért, akik nagyon felelősségteljesen végezték és végzik munkájukat. Áldd meg igazgatói pályázatunk győztesét, aki már eddig is bizonyította ráteremettségét. Add minden lelkes és hivatott pedagógusunknak, hogy örömmel és sikeresen végezhesse munkáját ebben a tanévben is. Hálaadással vesszük birtokba korszerűsített iskolaépületünket, amely egyházunk és a helyi önkormányzat összefogásának eredményeként jött létre. Áldd meg Istenünk a te Szent Templomodat, amint tetted nemzedékről nemzedékre! Ámen.